Blue & Purple | Makeup



Egy kis sminkpróbálkozást láthattok ebben a bejegyzésben. Nem terveztem semmi konkrétat, csak előszedtem pár színt, amiből végül a kék és a lila lett a nyerő. Vannak hibái a kész "műnek", de azért remélem, tetszeni fog Nektek, esetleg kedvet kaptok valami hasonlóhoz, mondjuk, amikor buliba indultok. 


Szerettem volna minél inkább kihozni a szemhéjpúderekben rejlő színt, azért fekete alapra kezdtem dolgozni. A Maybelline géltusát egy lapos szemhéjpúderecsettel vittem fel ehhez a szememre, úgy, hogy először a határvonalakat rajzoltam meg. Amikor megszáradt ez a fekete alap, lazább szőrű ecsettel beleütögettem a halvány-, sötétkék és lila szemhéjpúdereket. Azt szerettem volna, hogy inkább kicsit márványos legyen a színhatás, itt is, ott is megjelenjen minden szín. Utána a fekete szemhéjpúderbe mártottam a ferde vágású tusecsetemet,  ezzel maszatoltam el picit a határvonalakat és kihúztam az alsó pillák tövét is. Ugyanezzel az ecsettel a pillák alatt eldolgoztam egy pici lilát és kéket is. Filces tussal megrajzoltam a tusvonalat és kihúztam egy fekete ceruzával az alsó vízvonalat. Ezután jött a szemzugba húzott tusvonalcsücsök ötlete, azt is megrajzolgattam, így végül a szemsminkem a határozott széleivel egy levél formájára kezdett hasonlítani. Ezután pedig már csak a spirálozás volt hátra. 


Amit használtam:

Maybelline géltus - fekete
Essence fekete szemhéjpúder - 01 Black Out
ADEN Terracotta Trio No.03.
ADEN Shocking Shine No. 07 (lila)
ADEN Extra Volume szempillaspirál
Rimmel Scandaleyes szemhéjtus
Maybelline The Colossal Kajal
Body&Soul szemhéjpúderecset
Essence szemhéjpúderecset
Essence tusecset

Bár teljesen véletlenül készült, a végére nagyon megtetszett ez a smink, gondolkodom rajta, hogy más színekkel is megcsinálom, mondjuk olyanokkal, amikkel nem csak a formája fog levélre hasonlítani.

Nektek tetszik? Milyen színben tudnátok még elképzelni? Szeretitek a kék-lila kombinációt?

3 megjegyzés:

  1. Szerintem nagyon jó lett, igazán erőteljes de szép :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, igen, nem egy könnyed kis színes darab, de pont ezért szerettem. :)

      Törlés
  2. nekem is nagyon tetszik, bár én nem szeretem a nagyon erős színeket, nekem nem állnak jól.

    VálaszTörlés