Catrice vs. Clinique ajakszínező toll

Az ajakszínező tollak ma már olyan ritkák, mint a kavics. Tucatjával kerülnek a polcokra olcsóbbak, drágábbak, csak tudjunk választani. Szerintem ez az egyik olyan termék, amiből érdemes az olcsóbbhoz nyúlni, mivel, ha jól választunk, töredékárért kaphatjuk meg ugyanazt az eredményt. Nemrég megvásároltam a Catrice augusztusi limitált kiadásában megjelenő Glamazona ajakszínező tollat, illetve még régebben szert tettem egy Clinique Chubby Stick Intense-re. Így ez most egy véleményezős, kicsit összehasonlítós bejegyzés lesz.


A felvitel mindkét termék esetében könnyebb, mint egy sima rúzs felvitele, azonban mindkettő igényel tükröt a művelethez, mivel valóban intenzív színekről van szó. Az anyag magában kemény, de felkenéskor gyengéden olvad el az ajkakon. A mellékenést, kifutást könnyen lehet korrigálni akár papír zsebkendővel is. A két ajakfilc csomagolásában is hasonlít, egyforma vastagok, fogásra, kezelhetőségre egyformák, ahogy természetesen a rúzsfej formája is nagyon hasonlatos – de melyik ilyen terméknél nem? Hiszem ami bevált, azt nyomatni kell. Különben tényleg annyira egyforma a két stick, hogy a nagy összehasonlítgatásban felcseréltem a kupakokat és egy darabig fel sem tűnt. Egyébként mindkét terméknél csavarós, hegyezést nem igénylő kivitelezésről beszélhetünk.


Elég egyszer-kétszer átfutni az ajkakon (a Catrice-nél esetleg háromszor), máris megkapjuk azt a színt, amit a csomagolás sejtet. A Catrice esetében a picit talán inkább lilásba hajló sötét pinket, a Clinique esetében a pirosasba hajló erős pinket. A végeredmény így is, úgy is élettel teli, intenzív szín lesz, rúzstól több – szájfénytől kevesebb, szaténszerű csillogással (Catrice picit csillogóbb). Kényelmes viselet, nem is lehet érezni, hogy az ajkakon van(nak); nem csúszkál, nem ragad egyik sem.


A hidratálás egy kényes kérdés nálam. Mindkét termék intenzív hidratálást ígér, azonban ezt ez a Chubby Stick nem adta meg nekem. Valamilyen oknál fogva mindig éreztem, hogy egy picit szárítja a számat, míg a Glamazona valóban szépen hidratál. A Clinique terméke alá nekem elkél egy pici hidratáló, azonban tartósságban ez a darab az erősebb.

Evés-ivás után

Hozzávetőlegesen 5 órával a felvitel után éreztem szükségét újrafestésnek, ekkor a szám közepén már elkezdett kopni a szín. A Catrice ezzel szemben „csak” 3 óráig bírta magát, de egyenletesen kopott. Az evés-ivás kényes téma mindkét terméknél – majdnem egyformán bírják a strapát, de –, mindennemű falatozás és nedűfogyasztás után mindkettőre ráfér a frissítés, újrakenés. Ilyenkor érezhetjük a Catrice ceruzájának édeskés, a Clinique-nek pedig alig érezhető (számomra meghatározhatatlan, ha nagyon mondanom kellene rá valamit, azt mondanám, „régi rúzs illatát” - amikor kicsi voltam, anyukámnak mindig hasonló illatú szájravalói voltak, csak erősebben érződtek) illatát. Az eltávolítás nem ütközik nehézségekbe sminklemosó készítményekkel és ha kell, kozmetikai törlőkendővel vagy papír zsebkendővel sem.

Nekem mindkét márkától pinkes árnyalatot sikerült beszereznem, azonban azt is fontos megjegyezni (főleg azok számára, akik a Glamazona termékekkel nem találkoztak), hogy a Catrice limitált kiadásában megjelenő ajakszínező tollak csak két árnyalatban kaphatók, míg a Clinique enyhén szólva is nagyobb választékkal rendelkezik. Azonban semmi vész, jönnek az új színek a Catrice háza táján is.

A várható színek

Akkor jöjjenek a piszkos anyagiak. A Clinique és a Catrice is saját áraihoz viszonyítva tipikusnak mondható összeget kér a termékekért. A Cubby Stick Intence 5300Ft környékén, míg a Glamazona 1400Ft környékén kapható.

A Glamazona kiadás színei

Ezek után már nincs más dolgunk, mint dönteni. Mindkét terméknek vannak előnyei és hátrányai. Ez a bejegyzés nem azért készült, hogy bárkit is rávegyek egyik vagy másik megvásárlására, pusztán csak saját tapasztalataimat írtam le, mely eltérhet a többi fogyasztó tapasztalataitól, véleményétől.

Minta a Clinique választékából

Nektek hogy tetszik ez a két termék? Szoktátok keresni a drágább termékek olcsóbb megfelelőjét? Szeretitek az ajakszínező tollakat? Milyen márkájút próbáltatok már? 

0 megjegyzés: