Őszkezdő inspiráció – gondolatok és képek


Egy hét múlva megint szeptember, ez kinek az iskolát, kinek a munkát jelenti. Pörögnek a leárazások, fogynak a boltok polcain a drágábbnál drágább füzetek. Lassan jönnek a szürke hétköznapok, a hideg, az óraátállítás, a sötétség. Sok-sok gondolat, ami borongóssá teszi a lelkünket (is).

 
Ezt az utolsó hetet még ki kell használni! Strandolni (ha jó lesz az idő), kirándulni, grillezni a kertben. Egy hét múlva ilyenkor pedig nagy levegőt kell venni és a fent említett dolgokra rá se bagózni. Én magam az őszt csak az iskolakezdés miatt nem szerettem soha. Most, hogy idén nem megyek már iskolába, visszagondolok anyukám szavaira, amik akkor hangoztak el, amikor befejeztem az általánost, aztán amikor befejeztem a középiskolát: Ha idősebb leszel, visszamennél majd. Most, hogy befejeztem az egyetemet, még mindig azt mondom, hogy egy frászt! Jöjjön csak az ősz iskola nélkül.

 
Hulljanak a színes levelek, potyogjon a gesztenye, éljen a szüret, a bokacsizmák, aranyszín kiegészítők, állatmintás kabátbélést mindenkinek! Jöhet a hideg is, forró tea, pokróc, esti összebújás, illatos gyertyák. Kinek a munka, kinek az iskola, a lényeg, hogy ne felejtsük el élvezni az életet. Én mondom ezt Nektek, aki a súlya miatt végig depizte az általános- és középiskolát. Az őszben is rengeteg jó dolog van. Jön az őszi/téli kollekció, az erősebb rúzsok, a lyukasórákban kávézgatás, szüreti felvonulások, dísztökök. Lassan, de biztosan jön a Halloween is.
 
A környezetemet figyelve rájöttem, sokan azért nem szeretik ezt az évszakot, mert nincs semmi „dísze”. Télen fények, tűlevél, tavasszal tulipán, madarak, zöld és frissesség, nyáron vakáció, Balaton, kagylók. Szedjünk makkot, diót, hordjuk haza a száraz leveleket, vigyük be az őszt a szobánkba/lakásunkba. Csináljunk asztaldíszt, gyertyakompozíciót a komódra vagy ajándékba.

A tavalyi őszköszöntő tortám
 
Próbáljunk ki az évszaknak megfelelő recepteket, ilyenkor finom az a tökkrémleves. Ha nem bírjuk tovább, nyissuk ki a nyáron eltett lekvárt. Nem lesz minden hétvégén grillezés, de ugyanolyan hangulatos programokat találhatunk ki a családdal, barátokkal. Akinek még ez sem hozta meg a kedvét, az várja csak a vénasszonyok nyarát. Ha ez sem válna be, gondolj arra, hogy ha túléled ezt az évszakot, megint kicsit közelebb kerülsz a karácsonyhoz.

Aki viszont amellett dönt, hogy élvezni fogja a következő hónapokat, kukkantson néha ide is vissza, mert sok-sok új dologgal fogok készülni ebben az évszakban. Jönnek a bejegyzések és videók sminkekről, zsákmányokról és szeretnék „csináld magad” ötleteket is megosztani veletek. A fogyókúrát és az egészséget pedig nem adjuk fel a nyár után sem!

Van itt olyan, aki szereti az őszi hónapokat? Olyan, aki velem együtt nekiáll összekapkodni a fa alól a gesztenyét, mikor potyog? Jöhetnek a dísztökök, szellemek, vámpírok, a Halloween is? :)


2 megjegyzés:

  1. A tortád nagyon jól néz ki, nagyon klasszul csináltad meg :) Nagyon tetszenek a képeid, tényleg igazi őszváró :) Én kifejezetten szeretem az őszt, főleg, hogy ilyenkor úgy érzem nemsokára karácsony :) Meg végre nincs dög meleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A karácsony-dolog mondjuk tényleg sokat nyom a latba, bár picit ki tudok akadni, amikor októberben csokimikulások pislognak rám a boltban. Annak meg szintúgy örülök, hogy nem kell megposszadni a melegtől. Bár becsapós az időjárás ilyenkor, vagy túlöltözöm vagy fázom. Nálam középút nincs. :D

      Törlés