Essence színes jumbo ceruza



Mostanában előnyben részesítettem a szemceruzaként és szemhéjszínként is funkcionáló darabokat, ezért nagyon megörültem, mikor megláttam, hogy az Essence újdonságok között is lesz hasonló többfunkciós termék. Aztán megláttam a nevét: STAYS no matter what eyepencil & shadow és rögtön beugrott, hogy életem legrosszabb szemhéjtusa is ilyen volt, erről írtam is ITT. Úgy voltam vele, hogy lehet, hogy kap egy esélyt a dolog, de nem foglalkoztatott különösebben ez a termék, az újdonságok között volt, ami sokkal jobban érdekelt. Aztán amikor megláttam a színeket, elcsábultam. A csomagolás fénylő, metálos kivitele elcsavarja az ember lányának a fejét.


A legvilágosabb krém-fehér színt szerettem volna, de két helyen jártam és mindkét helyen szét volt pancsolva az utolsó belőle. Az említett világos szín után a sötétbarna tetszett a legjobban, de azért szorgosan végigpróbálgattam az összes tesztert. Végül mégis a sötétbarna, a 08 CHOCOLATE BROWNIE landolt a kosárban. Már másnap kipróbáltam és mit ne mondjak az a pillanat, amikor a ceruza találkozott a szememmel, maga volt a halál. Nem arról van szó, hogy nem fogott a ceruza, dehogynem, fogott az, csak épp utána nem lehetett vele mit kezdeni.

A swatchok sorban: így fog rá a szemhéjpúder, ujjal eldolgozva, applikátorral eldolgozva, ecsettel eldolgozva, a legvékonyabb vonal, amit ki lehet csikarni belőle.


Ujjal elkenni lehetetlen, mert elveszíti a színét, azon a részen, ahová felvitted meg elkezd csomósan gyűlni az anyag. Felvitel után nem olyan krémes, hogy akár applikátorra, akár bármilyen ecsettel lehessen vele kezdeni valamit, mert ott, ahol eredetileg felvitted, hasonló alkoholos filc visszamaradás-effektet csinál, mint a már emlegetett „nemváltbetus”. Oké, oké, gondoltam csak én vagyok béna, de sokadszori próbálkozásra sem tudok szebb eredményt kicsikarni ebből a dologból. Szemhéjszínként használhatatlan, mert túl sötét ahhoz, hogy a széleket eldolgozatlanul lehessen hagyni, azonban amint eldolgoznád befuccsol az is, amit addig felkenegettél. Szemceruzaként sem szuperál nálam, a felső tusvonalat meghúztam vele, de egy kínszenvedés volt, mert túl kemény a ceruza, a belső szemzughoz közeli részen kifejezetten fájt a szín felvitele. A vízvonalat nem fogja be, az alsó pillasor tövéhez túl dundi, ha mégis megpróbálod, több festék lesz a pilláidon, mint alattuk és még össze is tapasztja őket. Még egy negatívum: még a nem létező ráncocskákban is megül. A swatchok készítésekor jöttem rá, mire is emlékeztet felvitel után: pont olyan tapadós, ragacsos érzés benne nyúlkálni, mint amikor egy félig megszáradt rágót próbálsz leszedni valahonnan.


Ugye látjátok, hogy ki van húzva a vízvonal!? A képen: alapként és tusvonal kihúzásához is használtam a terméket.
 
Na jöjjenek a pozitív részletek: magában tényleg gyönyörű színe van és pont olyan, mint a csomagolás. Gyönyörűen beletapad a szemhéjpúder, ha sokáig küzdesz vele, jó alapot lehet létrehozni, ami tényleg bírja az ígért 16 órán át. A „nemváltbetussal” ellentétben tényleg vízálló. Ezt onnan tudom, hogy a próbákkal a karomon elaludtam a kádban és minimum fél órán át áztak, mire felkeltem. Nagy meglepetésemre szinte kutya bajuk nem volt. Ezzel arányosan persze az eltávolítás is egy fokkal keményebb dió, az áztasd, ne dörzsöld módszer vált be, szerintem kétfázisú lemosó ajánlott hozzá, mással neki sem állnék leszedni a szememről, mert a karomról piszok nehéz volt eltávolítani. Lemosókendővel úgy mállott, mint a radír. Ja, különben nagyon apró arany csillámok vannak benne.

Összességében nálam nem sokat ér ez a termék, tudom, hogy ezt fogom nyúzni állandóan, mert próbálkozni fogok vele „nem lehetek ennyire béna” jelszóval, de ez semmin nem fog változtatni. Nem éri meg a 3eurót, amit kiadtam érte, még 3 forintot sem adnék, így utólag. Így a végére pedig még egy személyes megjegyzés: miért kell ilyen … módon elnevezni ezeket a termékeket, hogy rendesen rájuk se lehessen keresni? Mert persze keresgéltem német nyelvű blogokon, hogy megnézzem, más tud-e alkotni valamit ezzel a ceruzával. Tesztet nem nagyon találtam, csak néhány, az enyémhez hasonló véleményt...

Ti futottatok már bele hasonló „nagy csalódás” termékbe? Szeretitek a többfunkciós ceruzákat?

4 megjegyzés:

  1. Régebben én is csináltam ilyen "nem váltak" be termékek bejegyzést, hát volt 1-2 melléfogásom, de szerencsére most már egyre kevesebb ilyesmibe futok bele. Nekem ami nagyon nagy csalódás volt, pedig szinte mindenki odavolt érte, az a Max Factor Fals Lash Effect duci lila spirál, nagyjából semmit nem csinált a szempillámmal...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is van, hogy azok a termékek nem működnek, amik mindenki másnál beválnak. Szerencsére azért nem az a jellemző, hogy sok ilyen termékbe futok bele, de néha előfordul. :)

      Törlés
  2. próbáld meg hogy használat előtt egy kicsit felmelegíted.öngyújtóval például.:)könnyebben kenhető lesz.csak vigyázz, hogy ne legyen túl forró.:):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A felmelegítés természetesen ki volt próbálva, mondjuk nem öngyújtóval. :D Amilyen szerencsecsomag vagyok, nálam meggyulladna a ceruza (és utána minden más is). Meg nem vagyok hajlandó öngyújtózni, mert működnie kéne nyílt láng nélkül is. De vicces lenne, ha minden szemceruzát először ilyen módon fel kéne melegíteni. Köszi a tippet, azért egyszer lehet kipróbálom, mondjuk a teli kád közelében. :D

      Törlés