Gel nails at home – TESZT videóval

 
Nem is volt kérdéses, hogy kell nekem ez a dolog, amint megláttam, tudtam, hogy meg kell vennem. Amúgy is szerettem volna már jó ideje zselés körmöket csinálni itthon, de nem vitt rá a lélek, hogy megvásároljam a drága, szalonoknak gyártott hasonló gépet. Az osztrák essence hírlevelet figyelgettem, próbáltam kitalálni, mikor lesz kint kapható (mert biztos voltam benne, hogy hamarabb hozzájutok így, mintha megvárnám az itthoni megjelenést). Aztán kijutottam, de arra az első szállítmányok már el is fogytak. Ez augusztus 13-án volt. Azóta kedves barátnőim segítségével sikerült beszerezni a lámpát és a színes körmökhöz való kezdő szettet, amit ma végre ki is próbáltam. Ezer köszönet a beszerzőhadjáratért és a „cucc” szállításáért Nikinek és Jucinak!

Szóval, kipróbáltam és fel is vettem videóra. Nézzétek meg!


 
A LED lámpa nagyon aranyos darab, pici, helytakarékos, de minimum olyan jól működik, mint márkás, drága testvérei. Nem kell hozzá stopper, a tetején található „e” gomb megnyomásával éppen optimális ideig (60 másodperc) hozhatjuk működésbe. Ez alatt az idő alatt tökéletesen fixáljuk a rétegeket. A LED lámpa ára 25euro.

 
Kezdő szettből kétféle létezik: egy a színes, egy a francia körmökhöz. A szettek összetétele szinte azonos, darabjai egyesével is megvásárolhatóak (lesznek), illetve vannak olyan termékek, amik csak a szetten kívül kaphatóak, például a termékcsalád körömreszelője.


A színes szett tartalma egy körömlakklemosó, egy alap, egy lehúzható zselés alap és egy zselés fedőlakk. Akiben felmerül a kérdés, hogy lesz ebből színes köröm? Annak íme a válasz: az essence bármelyik körömlakkja használható a színes körmök elkészítéséhez. Bizony, azok, amik most is a polcokon csücsülnek. Ez jó hír, bár tudom, van, akinek csalódást okoz ez a felismerés, mert másra számított. Bevallom, amikor megjelentek a termékfotók, magam is azt hittem, a színes starter kitben valami mini lakkok vagy hasonlók lesznek, olyan színűek, mint a csomagoláson. A kit ára 15euro.

Amire ezen felül még szükség van: Körömreszelő, vattakorong, narancs- vagy rózsafa pálcika.

A körmök elkészítése

Az egész majdnem teljesen úgy működik, mintha körmös szalonba mennénk el megcsináltatni a körmeinket. Az első lépés a körmök formára reszelése és a körömágy feltolása. Ezután következik a körömlakklemosó, majd az alap (átlátszó üveg). Ha megszáradt, körmeink előkészültek a zselés lakkozáshoz; szennyeződés- és olajmentesek.

 
Ezután következik a lehúzható zselés alap. Fontos, hogy a teljes felületre kerüljön belőle, viszont a köröm melletti bőrre ne. Ha mellékenünk, el kell távolítani a maszatot. Helyezzük be az ujjainkat a LED lámpába, nyomjuk meg a tetején található „e” gombot, így a lámpa bekapcsol és 60 másodpercig fog működni. Éppen ennyi kell a réteg fixálásához. Ezután töröljük át körmeinket a lemosóval.


Jöhetnek a színek, egyszerűen ki kell festeni a körmöket essence lakkal, majd hagyni őket megszáradni. Ha vége a száradásnak, húzzunk egy vékony réteget rá a zselés fedőlakkból. Erre ugyanaz vonatkozik, mint az alaplakkra: Fontos, hogy a teljes felületre kerüljön belőle, viszont a köröm melletti bőrre ne. Ha mellékenünk, el kell távolítani a maszatot. Felvitel után lámpa, „e” gomb, 60 másodperc és kivehetjük csillogó-villogó otthon készült zselés körmeinket. A felesleg eltávolításához töröljük át a felületet a lemosóval... és kész is!
Az eltávolítás is pofonegyszerű lesz, csak meg kell picit piszkálni a lakkozást (alányúlni pálcikával) és lehúzni.


Vélemény

Az essence mindig tudja, mivel kell előrukkolni és megszédíteni a vásárlókat. Ezzel a termékkel is belenyúlnak a tutiba, külföldön viszik, mint a cukrot, szerintem itthon sem lesz ez másként. Viszont sokan fognak csalódni ebben a termékben, olyanok, akik nem szeretnek sokat pepecselni, nem bírják idegekkel a finom, lassan készülő munkákat. Lesz, aki variálni akar majd, lesz, aki kihagy pár lépést és mindenért a terméket fogja okolni. Ha okosan használjuk ezeket a dolgokat, szép eredményt érhetünk el, csak egy kis gyakorlás kell és mindig be kell tartani a használati útmutatóban leírtakat. Ajánlom azoknak, akik nem szokták már az első körben feladni a dolgokat.

A termékcsalád darabjait megtalálhatjátok már KrémMánián is. ITT

Várjátok ezeket a termékeket? Tetszenek nektek a zselés körmök? Inkább szakember csinálja meg vagy bőven megfelel az otthon készült?

27 megjegyzés:

  1. Na ez tényleg szerelem első látásra *-* KELL! Remélem itthon is hamarosan kapható lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is remélem, mert a további anyagokat (francia szett, reszelő) is meg szeretném nézegetni. :)

      Törlés
  2. Első olvasásra, látásra hát, a nemtudomvanerászükségem kategóriát testesítette meg. Még gondolkodom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha ez segít, én nem bántam meg, hogy megvettem. Kicsit macerás, de eddig tetszik. Jövök majd még véleménnyel, képekkel, próbálkozásokkal, talán akkor majd könnyebb lesz dönteni. Meg kell fontolni az igaz, mert sajna nem két fillér...

      Törlés
  3. Miben különbözik ez pl. egy manikűrös, szépségszalonos körmös felszerelésétől?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, nem nagyon értek hozzá, sosem tanultam körmözni, de azért próbálok válaszolni. A lámpa szerintem nem sokban tér el a szalonokban használttól, ott is vannak kisebbek-nagyobbak, szerintem ez nagyon hajaz a kisebb méretűekre. Gondolom vannak különböző teljesítményűek, stb... Egyszer volt zselé lakkozásom, hasonló méretű lámpával készítette műkörmös. Azt stopperrel időzítette (a gép egyhuzamban hosszabb ideig tudott működésben lenni, mint 60 másodperc) és melegebb is volt - sokkal. Érdekes kérdés, hogy vajon használná-e ezt a darabot egy körömépítő. Lehet, hogy megpróbálkozom vele és megkérdezem. A többi anyag is gondolom hasonló, de kicsit gyengébb mint a szalonos minőség. Mondjuk úgy, lebutították picit a szalonokban használt szetteket otthoni használathoz. Ezeket persze csak én gondolom, nem tudom mi az igazság, de egyre jobban hajlok afelé, hogy szakembert kérdezzek meg róla.

      Törlés
  4. Hmm..pedig benne volt a kívánságlistában ez a kis csomag,nagyon rossznak nem tűnik,de azért megvárom menyire tartós.Nekem azért kéne zselés köröm mert az eredetiek törnek,de ha ez a dolog nem tartós akkor semmivel se vagyok előrébb.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg fogom írni, mennyire tartósak csak még ki kell tapasztalnom. Lehet, hogy jó lesz körömtörésre, mert van egy vastagsága, tartása. Hát majd meglátjuk. :)

      Törlés
  5. Ó, nagyon kis szimpatikus :) és milyen szépek lettek a körmök!

    VálaszTörlés
  6. Először is köszi ezt a hasznos posztot. :)
    Nekem az csalódás benne, hogy rendes körömlakkot kell hozzá használni, nehezen van türelmem kivárni a száradást. :) Volt gél lakkom, de gyorsan nő a körmöm, és hetente manikűröshöz menni időben és pénzben is necc... Konkrétan 10 naponta jártam. A lenőtt köröm meg annyira ronda, rengeteg ilyet látok műkörmös és gélkörmös lányokon. :S Szóval inkább mentem gyakran. Nem jött le soha, csak lenőtt.
    Ebben szimpi, ha tényleg tartós, de tényleg tartós? És itt nem kell megreszelni a köröm felületét? A gél lakkot szalonban úgy teszik fel, mint a műkörmöt, csak nem építik, tehát felbolyhozzák a köröm felületét, zsírtalanító, gombaölő előkészítő folyadékot tesznek rá, ez el is párolog, majd jön az első réteg alapzselé. Egy réteg színes zselé, végül egy réteg fedőzselé. Ennyi. Eltávolítani úgy szokták, mint a műkörmöt, lereszelik géppel. Le is lehet áztatni vegyszerekkel, ez nekem kevésbé szimpi. Viszont az állandó géllakk előtti körömbolyhozástól nagyon elvékonyodott a körmöm, ezért szimpi ebben, hogy itt nincs ilyen, de vajon így mennyire tartós? És hogy lehet leszedni? Ezt írd meg légyszi. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tartósságáról, eltávolításról lesz bejegyzés, úgy tervezem, sok képpel és véleménnyel. Többeknek csináltam ilyen körmöt most, hogy tudjak példákat és véleményt hozni. Ebből a bejegyzésből ezek azért "hiányoznak", mert akkor készült, amikor magam is először találkoztam a termékkel. Előtte sok videót és bemutatóanyagot néztem meg, egyikben sem láttam, hogy a körömfelületet reszelték volna, a tájékoztatóban is csak formára reszelésről esik szó. A lakklemosó és az alap a köröm előkészítésére való, így itt is van szennyeződés- és olaj eltávolítás. A kész köröm eltávolításáról ezt írtam ebben a bejegyzésben: " Az eltávolítás is pofonegyszerű lesz, csak meg kell picit piszkálni a lakkozást (alányúlni pálcikával) és lehúzni." Úgy működik, mint egy matrica. :)
      Különben a halálom a lenőtt műköröm/tartóslakk, örülök, hogy más is osztja a véleményem ebben a kérdésben. :D

      Törlés
    2. Bocs, figyelmetlenül olvastam. Várom a következő ilyen postot. :) A körmöt pont azért bolyhozzák fel a profi műkörmösök, hogy ne lehessen róla lehúzni egyben a gélt, ha felbolyhozod, akkor olyan lesz a felszíne, mint a smirgli, és beletapad. A lenőtt köröm meg sztem is ultragáz, és nem is értem, mikor úgy hirdetik, hogy 3 hétig szuper körmök! (Jah, szuperül lenőtt...) Majd nézem a blogod, nagyon kíváncsi vagyok, mennyi ideig maradt fent, írd majd meg ezt is. :)

      Törlés
    3. Igen, igen ezt a bolyhozós dolgot tudom, csak itt meg ugye pont a könnyű eltávolításra mentek rá a lehúzható alappal. Így nem kell a lakkozást leáztatni vagy lereszelni, csak le kell húzni és kész. Viszont pont emiatt még 7 napnál tovább nem sikerült ezt a lakkozást életben tartanunk. Csinálgattam többeknek, jönnek vissza a képek és lesz bejegyzés. :)

      Törlés
  7. Jaj, már nagyon várom a tapasztalatokat!!! A tartósságra és az eltávolításra leszek a leginkább kíváncsi. Köszi a posztot, nagyon hasznos volt! :) Még nem tudom, kell-e nekem ez a szett, mert csak a lábkörmeimre használnám...meg barátnők körmeire valószínűleg. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már készülget a bejegyzés, remélem hasznosnak fogod találni. A barátnők nálam is lecsaptak rá, én meg körmössé avanzsáltam. :D

      Törlés
  8. ÚÚÚÚ Mikorra várható az update?ár nagyon várom. Jövő héten Glamour napok lesznek és erősen vacilálok, hogy beruházzak e rá a müllerben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ma lesz a friss, már pakolászom fel a képeket. :)

      Törlés
  9. Sziasztok! Nekem is nagyon tetszik ez az új fejlesztés, de a lámpát kicsit drágának találom. Szerintetek sima led lámpával is működik? Mert azt már 4000-Ft is láttam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos erre nem tudom a választ. Mi is tanakodtunk ezen itthon. Ha működik is, biztos nem mindegy a led lámpa minősége sem. Nem is tudom, kit lehetne megkérdezni erről... :(

      Törlés
  10. Sziasztok!

    Nekem egy kb. 4000 Ft-os UV lámpám van, sajnos nem időkapcsolós. "Rendes" Gél-lakkhoz vettem még régebben.
    Tökéletesen működik vele, kb. 1-1,5 percet tartottam bent a körmeimet, több tényleg nem kell neki.
    Eddig egyszer volt módom kipróbálni, kb. 3-4 napot bírt teljesen sértetlenül, pedig hajat is mostam meg mosogattam. Két körömvégen felvált 4. nap után, de még egy plusz "hagyományos" lakkozással sikerült eddig hat napot kihúznom.
    Lényegesen gyorsabb mint a gél lakkozás, csak a sima körömlakkra kell várni kicsit többet, amíg megszárad.
    Természetesen tökéletesen működik nem essence márkájú színes lakkal is, nekem most egy Astor van a két zselés réteg között.
    Sajnos a körmeimen nem nagyon bírja 1-3 napnál tovább semmi sértetlenül, így ezzel az eredménnyel eddig nagyon meg vagyok elégedve. Ráadásul az ígért könnyű eltávolítás nagyon jó dolog...ugyanis a gél lakkozást azért untam meg, mert eltávolítani rosszabb volt, mint felrakni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a kommentet, jó tudni mennyi ideig kell egy "sima" lámpában hagyni a körmöket. A gél lakkozás nálam is az eltávolítás idő- és munkaigényessége miatt szorult a lakkozási megoldások hátterébe. Örülök, hogy neked (is) bevált ez az Essence újdonság. :)

      Törlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  12. Szia!
    Meg tudnád írni, hogy Ausztriában hol vettétek a szettet?
    Köszi-
    Ibolya Pokoradi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Előkapartam a blokkot, úgy látom, Wiener Neustadt-ban lett vásárolva a Müllerben. De eddig akárhány Müllerben jártam a "szomszédban", mindben volt (vagy legalább is a helye).

      Törlés
  13. Szia! Én is szeretném megvásárolni,de előtte jobb lenne pár dolgot tisztázni :) Én még nem használtam ilyeneket. Eddig a lakkozásban,körömnyomdában,stb.(sokan mondták h van hozzá tehetségem,ezért gondoltam bővítem a tudásomat :D) próbáltam még ki magam,ilyenekben nem.Először is: mi a különbség az UV és a LED lámpa között.Melyikhez kell zselé,melyikhez (sima)körömlakk? Melyikkel lehet műkörmöt csinálni(ezzel nem?)?Ez (maga a lámpa) bármilyen körömlakkal működik?
    Másodszor pedig: a szettet éri meg jobban megvenni vagy a termékeket külön-külön,hogy jön ki olcsóbban?
    Előre is köszi : Kinga :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ahogy már írtam ennek a szettnek a kapcsán, én sem értek ezekhez a lámpás-körmös dolgokhoz. A különbséget én magam (a belső csövek vagy izzócskák kérdésén túl) abban látom, hogy a LED-es lámpák nem termelnek hőt. Vannak olyan körmös alapanyagok, amiknek a megkötéséhez viszont szükség van hőre. Mindkét lámpa műkörömhöz-zselékörömhöz való, csak az nem mindegy milyen (minőségű/márkájú/összetételű) anyaghoz. Ez az Essence-es darab szerintem jó azokhoz az anyagokhoz, melyek hő nélkül dermednek meg, de azért leginkább azt mondanám, hogy ez a lámpa mégiscsak arra való, aminek kitalálták - otthoni körmözős megoldásnak, a hozzá való termékekkel. A szettben vagy darabban vásárlás kérdésére sajnos csak azt tudom mondani, meg kell nézni a boltban, mert nem ismerem az árakat. Azt tudom, hogy amikor Ausztriában meg lett vásárolva nekem a lámpa és a színes körmökhöz való kit, akkor az érte meg jobban, szerintem – legalább a kezdéshez – valószínűleg itthon is így van. :)

      Törlés
  14. Nekem nem tetszik, h a többi kelléket külön vegyem meg, a diamondnails-nél megkaptam mindent egyben amire szkségem volt és nagyon jó! Benne volt 2 gél lakk is. Ottjhon csinálom magamnak, nem kell már műkörmöshöz járnom!

    VálaszTörlés