A nagy szemhéjtus-szenvedés


Már jó ideje vadásztam új filces tusra, de valahogy sosem sikerült választanom, mert mindegyikkel volt valami problémám. Aztán a héten rájöttem, hogy az, amit eddig használtam, végleg beadta a kulcsot. Elmentünk hát a legközelebbi drogériába és elkezdtem újra böngészni a kínálatot. Eddig szinte mindig csak olcsóbb (1000-1500 Ft-os) tusokat használtam, most gondoltam, megpróbálkozom egy drágábbal, hátha annyival jobb is, amennyivel többet kérnek érte. Aztán ráakadtam! Tökéletes volt, sötét fekete, vékony hegyű, könnyű és könnyen kezelhető - a teszt darab. Én meg fogtam és vettem belőle egyet. Itt kezdődtek a bajok...

Nagy volt az öröm, csodálatos, szuper fekete tusom lett volna 3150 Ft-ért. Aztán itthon levettem a kupakot, még meg is csodáltam, milyen szép a filc vége, aztán kipróbáltam a csuklómon. Meg sem lepődtem, hogy nem fogott, csak valami szürke lé szivárgott belőle. Na, ilyen az én formám, mindig ellenőrzöm, körbe forgatom, nézegetem, szagolgatom (mikroszkóp alá teszem) a vásárolni valót, de most siettem. Persze rajtam ilyenkor is kicsit kitör a pánik, de azért gondoltam, csak kicserélik nekem, hiszen látható baja nincs, ráadásul fél napon belül visszaviszem - este vettem, másnap délelőtt már megint a drogériában voltam. Ismerem az eladókat, sokszor elbeszélgetünk a sminkcuccokról és sokszor mosolyognak rajtam, hogy már megint ott állok az állványok előtt, mikor ők már háromszor fordultak a raktár és a pult között. Rögtön kaptam segítséget, kipróbáltuk az én hibás tusomat, utána pedig a tesztert is. Ég és föld, választhatok helyette másikat. Hopp, ez se fog... Na nem baj, itt egy harmadik, ez már fog, a színe is rendben van. Csere, vihetem. De miért lenne nálam csak ennyi a történet?

Hazaérve persze már annyira rá voltam csavarodva a témára, hogy rögtön nekiláttam sminkelni. Húznám a tusvonalat, a filces vég olyan, mint a darabosan málló radír, míg húzom döcögősen megy, az eredmény is csak egy szakadozott vonal lett. Aztán újabb próba a kézfejemen, újra csak az ismerős szürke lé. Na itt már tényleg az ideg kerülgetett, gondolkodtam rajta, hogy legyen-e egyáltalán még képem visszamenni vele. Végül az a 3150 Ft - amit ráköltöttem - meggyőzött, hogy ha nem is cseréltetni, de legalább tanácsért ballagjak vissza. Fél óra múlva ugyanott voltam, a drogéria előtt kezemben egy blokkal és egy vacak sminkcuccal. 

A középső szürke lé jött a tusokból, alatta a teszter.
Körben az összes többi tus, amit a megvásárolt helyett ajánlottak. 

A hölgy, aki előzőleg segített, most a kasszánál állt és egy pillanatra furán nézett rám. Persze rögtön megkérdezte, mi a baj, én meg rögtön mutattam a kezemen a feketének szánt szürke csíkot. Visszavonultunk az állványhoz, kivettünk egy másik tust, nem fogott. Ekkor már az eladó türelme is fogytán volt (csak a tus felé, felém nem) és kivette mind a 20-25 darabot tartóstól a helyéről és elvonultunk vele a pulthoz. Végigpróbáltuk, néha az egyik kicsit fogott, a másik meg semennyire. A teszter viszont tökéletes volt. Persze visszakaptam a pénzem, bár kicsit szomorúan tértem haza, hiszen megint ott tartok, mint hetekkel ezelőtt. Sminkelni kéne, de tusom nincs. A tanulság: Bár nem illik és van, ahol kifejezetten nem is szabad, vásárlás előtt nézd meg mit veszel. Meg nézd meg még egyszer és ha tusról van szó, akkor még egyszer is.  

Hát igen, nem biztos, hogy a márkásabb jobb, úgyhogy azt hiszem ezután visszatérek a kb. 1000 Ft-os, de jól bevált h&m tusomhoz (csak jussak el odáig, hogy tudok venni egyet, mert ilyen bolt meg persze nincs nálunk). Márkát direkt nem írtam (ha valakit nagyon érdekel, kérdezze meg privátban), mert ki tudja, mi történt azokkal a szerencsétlen tusokkal. Biztos nem mind ilyen, hiszen a teszt darab gyönyörű volt. Lehet, hogy az a maréknyi éppen szériahibás volt vagy régi vagy szállítás közben történt vele valami. Talán ha érkezik belőle egy teljesen új készlet, nekifutok még egyszer. Addig is újra visszavedlek a kákán is csomót kereső vásárlóba, aki sosem bízik meg elsőre a termékben. 

Történt már veletek hasonló? Visszavették az árut? Esetleg van olyan filces tus, ami Nektek bevált és ajánlanátok? 

18 megjegyzés:

  1. most az új Catrice szortimentben van egy vízálló, az jónak tűnt nekem elsőre :) 1400 forint, nem veszthetsz sokat

    VálaszTörlés
  2. Szia Negi, hihetetlenül korrektnek tartom, hogy nem írod a márkát. Ugyanis a legjobb "családban" is előfordul, hogy a raktározás, szállítás, gyártás, stb. ki tudja melyik folyamatnál történik valami bibi (rossz tárolás, vagy bármi, ki tudja) egy hibás széria mégis kikerül a boltok polcaira. Itt nem 1-2 db-ról volt szó, hanem egy szinte teljes állványról. Ezért nem a márka, vagy maga a tus a hibás szerintem. Ezért szeretem a blogod, mert mindig objektív vagy és nem kezdesz el "fújni" a márkára, mert egy terméke épp nem jött be. Sajnos tippet nem tudok adni, mert képtelen vagyok tusvonalat húzni, tehát nem használok tust, de csak így tovább. Én nagyon szeretlek olvasni és bízom az ítéleteidben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Én úgy vagyok az ilyen dolgokkal, hogy megesik és kész. Ha ez alapján ítélnék meg márkákat, akkor már nem is tudnék talán sminkterméket (se) venni. Ráadásul mindenki hibázhat, történhetnek véletlenek, úgy, hogy az ember (vagy a gyártó/forgalmazó) nem is tud róla. Senkit és semmit nem szabad elsőre megítélni. Köszönöm, hogy olvasol! :)

      Törlés
  3. Ha gondolod leszállítok neked egyet a h&m tusból! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, kedves Tőled. Lehet, hogy élni fogok a lehetőséggel. :)

      Törlés
  4. Nekem is volt egy hasonló filces tusom, amit rendeltem. Az volt az első filces tusom, és, ahogy te is írtad, csak szürke lé folyt belőle. Nagyon sokáig nem mertem utána filces tust venni, de aztán megtört a jég :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, sajnos van, hogy a rossz tapasztalat elveszi az ember kedvét. Különben pont az ilyen dolgok miatt sokszor nem rendelek meg ezt-azt, inkább megveszem, ha eljutok olyan boltba, ahol van, vagy hagyom az egészet. :)

      Törlés
  5. Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt! Én a NYC ecsetes tusát tudom ajánlani, nekem az vált be, főleg az olajosabb szemhéjamra.
    Amúgy, egy kicsit szomorú, hogy ennyibe kerül egy tus, és tényleg ennyi hibás darab akad a meglévők között is. Persze lehet a tárolás vagy a szállítás körülményei is bekavarhatnak, de szerintem nem csak egyedül te vagy az, aki így járt. Csak ugye, van aki inkább csendbe marad. Egy a baj: 3000 valamennyi, azért nagy pénz. Amiért ennyit fizetek, attól elvárok azért valamit. :) Az eladó hölgyé minden tiszteletem, nagy türelme lehetett, de teljesen korrekt volt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm az ajánlást. :) Igen, szomorú, éppen ezért gondoltam, hogy írok róla, mi történt. Igenis tessék bátornak lenni és visszavinni a hibás terméket. Bevallom, ez régebben nagyon nehezemre esett és most is elég kellemetlenül éreztem magam, pláne, mikor már másodszor mentem vissza. De minden megoldódott szerencsére.

      Törlés
  6. Nekem szerencsére még nem volt amit vissza kellet vinni. Párom járt úgy, hogy vett borotvagélt, és hiába nyomta semmi sem jött belőle. Mérges lett, ki is akarta dobni, meg mondta, hogy ő többet ilyet nem vesz(pedig már régóta ezt a márkát használta), de meggyőztem, hogy vigye vissza. Ki is cserélték neki, azóta is szereti. Szóval bármelyik márkánál előfordulhat, hogy valami éppen nem úgy működik, mint ahogy kellene/szokott.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha az embereknek lehet rossz napjuk (hetük, évük) akkor a termékeknek is. Kár lenne ilyesmi miatt felhagyni egy olyan termék vagy márka használatával, amivel alapvetően elégedettek vagyunk. Örülök, hogy Te is egyetértesz ebben. :)

      Törlés
  7. Nekem a L'Oréal filces tusa nem vált be, de a NYX - The Curve valami álom! Gazdag fekete szín, egész nap nem moccan. Az Alveolashop és a Szépségbolt.hu akciózza felváltva illetve különböző mértékben, ajánlom Neked ezt a márkát! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van pár NYX termékem, szeretem őket és a tussal is sokat szemeztem már, de annyira jó lenne, ha vásárlás előtt megnézegethetném. :D Köszi az ajánlást! :)

      Törlés
  8. Sajnálom, hogy ilyen rossz tapasztalattal sikerült gazdagodni, de annak örülök hogy ilyen jó végkimenetele lett végül! :) Nos, az én kezemben több filces tus is megfordult, azokból - vastag hegyűként- az L.A. Girl Mark My Eyes meglepően jó volt, nagyon sokáig szerettem, aztán most, amit hasonlóan nagyon szeretek az Aden Precision filces tusa - ez vékony hegyű -, mostanság csak ezt használom és simán húzom szemhéjpúderek fölé (elvileg nagyon nem tesz jót az ilyen tusoknak ez a produkció) de ennek még semmi baja, ugyanolyan jól működik mint az első perctől kezdve :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, de minden jó, ha a vége jó. :) Köszönöm szépen az ajánlást, az Aden tust már sokszor nézegettem a webshopon. Mindenképpen ki szeretném próbálni, így viszont még jobb, hogy jókat "hallok" róla. :)

      Törlés
  9. Nekem még egy filces tus sem vált be... :D Egyikkel sem tudok szép, fekete vonalat húzni. :( Szerintem nagyon jól tetted, hogy kétszer is visszamentél. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy más is osztja a véleményem a visszavitellel kapcsolatban. Bár tényleg már majdnem lesült a képemről a bőr, mikor másodszor is ott voltam. :D

      Törlés