A szürke három árnyalata - smink


Még február elején kaptam a barátomtól egy BarryM palettát, amit egészen eddig még nem avattam fel. Illetve a tuscsata (ITT olvashatod) is a végéhez ért, így az új filces tusomat is ideje volt kipróbálni. Ennek eredményeképpen jött létre ez a szürkeárnyalatos smink egy kis barackkal bolondítva. Nekem nagyon tetszik, így gondoltam megmutatom Nektek is. 


Az alapozás, korrektorozás és szemhéjalapozás után a szemsmink következett. A paletta legvilágosabb színe, egy csillámos, fényes fehér került a belső szemzugba, közvetlenül mellé pedig a barackos árnyalat a mozgószemhéjra. Utóbbiból felvittem egy keveset a szemöldököm alá is. Ezután a mozgószemhéj közepére tettem a legvilágosabb szürkéből, amit besatíroztam a mélyítővonalamba is egy ecsettel. A legsötétebb, csillámos szürkét a külső sarokból kezdtem el a mélyítővonalba befelé és az alsó pillák tövéhez satírozni. Kezdtem valamit a szemöldökömmel is és közvetlenül dolgoztam alatta egy keveset a szemöldök megemelő ceruzával. 


Ezután jöhetett a nálam elmaradhatatlan tus és spirál. Most használtam ezt az új tust először élesben, sajnos ez látszik is az eredményen, de első próbálkozásnak "nem is olyan rossz" címkével könyvelem el, mivel ilyen végű filces tussal még csak nem is találkoztam eddig. Maga a filc nagyon tetszik, bele is lendültem kicsit vele, és gondoltam olyan sminket csinálok, aminél a tusvonal farkincája túllóg a szemhéjpúder alkotta kereten. Mindig is tetszett ez a megoldás, de csak ritkán csinálom így. A szemem sminkelése után használtam egy kicsit a palettában található pirosítóból és felvittem egy csillámos, halvány bézs rúzst. Azért, hogy kicsit feldobjam az összhatást, beleütögettem egy keveset a pirosítóból az ujjammal. 

Amit használtam

Bourjois CC krém - 31 Ivory
Catrice Camouflage korrektor - 010 Ivory
Artdeco szemhéjalapozó
h&m szemöldökceruza (lemaradt a képről)
Catrice szemöldök megemelő ceruza
BarryM Smokin' Hot Palette
Maybelline Master Precise filces tus
Max Factor Masterpiecemax szempillaspirál
Essence ajakrúzs 58 dazzling beige

Azt hiszem, többet kellene szürkével dolgoznom. Általában barnával és feketével mélyítek, de most ez is megtetszett. Nektek tetszik? Szoktatok szürkével sminkelni?

19 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett :) Nekem is van egy régi Essence quattro-m, amiben szürke és barack árnyalatok vannak, és én is kifejezetten szerem őket kombinálni egy sminken belül :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi. Hát igen, úgy tűnik a barack-szürke kombináció is örök. :)

      Törlés
  2. Csodaszép lett, imádom ezeket a színeket :) Egyébként engem egy kicsit Twiggyre emlékeztetsz ezeken a képeken a nagy, ábrándos szemeid, meg a szempilláid miatt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik Neked. Twiggy-re? Köszi :) <3

      Törlés
  3. Nagyon tetszik, imádom a füstös szemeket és ez pedig annnnnyira szép lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Imádom! A tökéletes szürke füstös smink! :)))
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  5. Olyan gyönyörűen sminkelsz O.O És Te is gyönyörű vagy *-*

    VálaszTörlés
  6. Hú, nagyon szép lett, ügyes vagy :]

    VálaszTörlés