Vichy Teint Idéal Krém alapozó száraz bőrre


Aki már olvassa egy ideje a blogot, találkozhatott az alapozógondjaimmal. Nagyon sokáig vadásztam olyan alapozóra, ami kompatibilis a  bőrömmel, ami száraz és érzékeny. Ráadásul nagyon világos is, így tényleg nehéz volt válogatni. Ha az árnyalaton nem bukott el az adott termék, akkor vagy tovább szárította a bőröm vagy irritálta. Mindettől függetlenül szívesen próbálok ki újabb és újabb alapozókat, így nagyon örültem, amikor lehetőségem nyílt megismerkedni a Vichy új alapozó családjának száraz bőrre való változatával. Mit ne mondjak, nem kellett csalódnom. 


Az eredeti képek forrása: LINK

A Vichy új alapozó termékcsaládja a Teint Idéal, mely ragyogó és természetes hatást ígér. A három termék közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt. A Fluid a normál és kombinált bőrre, a Krém a szárazra, míg a Kompakt minden bőrtípusra alkalmas. Előbbiek 4 árnyalatban, utóbbi 2 árnyalatban elérhető.


A Teint Idéal Krém tehát a száraz bőrre való változat. Információk a címkéről: Paraben-mentes, hipoallergén, érzékeny bőrre is alkalmas, valamint nem komedogén; vagyis nem okoz mitesszerképződést az arra hajlamos bőrön sem. 20-as fényvédőt tartalmaz. A Liquid Light technológiának köszönhetően intenzív ragyogást ad, a Korrekciós komplex pedig segít az arcbőr minőségének helyreállításában. A Krém csomagolása elegáns és letisztult, a 30ml-es tubusos, csavarós kupakkal ellátott kiszerelést színben passzoló papírdobozban kapjuk. Ezzel a kinyomós kiszereléssel vigyázni kell, mert könnyen túladagolhatjuk az alapozót, amiből viszont kevés is elég.


Az alapozó gazdag, krémes állagú, enyhén illatosított. A kapható 4 árnyalat közül nálam a legvilágosabb, 15 Ivory került kipróbálásra, ami - mint láthatjátok -, első ránézésre egészen sötétnek és sárgának tűnik a hipóreklám bőrömhöz, de eldolgozva szépen alkalmazkodik hozzá.

Az alapozó felvitele előtt és után

Az arcbőrön is hasonlóan viselkedik, alkalmazkodik és egységesít. A ragyogásról szólva, szerencsére nem viszi túlzásba a dolgot, egészséges fényt kölcsönöz, ami enyhén szólva is rám fér most. A fedésére közepeset mondanék, a bőrhibákra, szem alatti karikákra elkél hozzá a korrektor. A végeredmény kicsit púderszerű lesz, külön fixálást nem igényel. Nincs maszk hatása, kényelmes viselet, nem ragad, érzésre tényleg olyan, mintha nem is kentem volna fel semmit. Nem szárította tovább a bőrömet és nem is irritálta. 


Összességében nálam ötösre vizsgázott ez a termék, bár bevallom, az elején kicsit tartottam tőle a színe miatt. Nemrég kezdtem frissíteni a neszesszerem, az első próba után bele is dobtam állandó lakosnak, így a jövőben biztos sokszor láthatjátok majd sminkes bejegyzéseknél. Ha felkeltette az érdeklődéseteket, keressétek a gyógyszertárakban, elvileg vannak olyan helyek, ahol mintát is kaphattok belőle. 

Próbáltátok már a TEINT IDÉAL alapozók valamelyikét?

6 megjegyzés:

  1. Még nem, de most nagyon kíváncsi lettem, én is a hypoban ázott kategória vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, vagyunk jó páran hófehérkék, mégsem sokszor gondolnak ránk. Viszont mekkora öröm tud lenni, ha mégis! :)

      Törlés
  2. Az előző alapozó nekem sem vált be, most váltásra kényszerülök, jól jön a báli szezonban majd ő, nekem is eléggé fehér a bőröm. Akkor púdert nem is kell hozzá használnom, vagy azért jó, ha van rajta egy réteg?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam nem volt szükség púderre, felvitel után szépen megszáradt, nem ragadt vagy fogott meg semmi. Persze ki mit szeret, van olyan, amit meg én fixálok púderrel, pedig más nem szokta. :)

      Törlés
  3. Én is nagyon nehezen találok megfelelő alapozót, mivel elég világos a bőrű vagyok, de ezek közül biztosan tudnék választani. Azt hiszem ideje volna kipróbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tudtam tipped adni. Ha kipróbáltad és van kedved hozzá, írd meg a véleményed! :)

      Törlés