Avon Frozen Rose színmegújító ajakrúzs teszt


Egy igencsak becsapós rúzsról lesz szó ebben a bejegyzésben. Az AVON Frozen Rose árnyalatát először mintaméretben próbáltam ki és annyira megtetszett, hogy az első felkenés után meg is rendeltem a normál kiszerelést. A katalógusképek alapján nem voltam elragadtatva ettől a rúzstól, most viszont az egyik legnagyobb kedvencem. 


Ez a darab a Színmegújító rúzsok közül való, az ezüst és fekete csomagolás ujjlenyomat gyűjtő, a kupak teteje pedig átlátszó, hogy könnyebb legyen beazonosítani a színt. Megjegyzem, van egy-két darabom ebből a fajtából és mindig ki kell nyitnom megnézni, milyen szín is lapul benne, mert annyira mélyen ül a rúzs a csavarós belsőben, hogy én egyszerűen nem látok bele. 3,6 gramm, akciósan 900-1000 Ft-ért vásároltam. 


Felvitel előtt alá kell hidratálnom, mert nem durván, de szárítja a számat. Magától kb. 2 órát bír újrakenés nélkül, a szám belseje felől kezd kopni. Evés, ivás hatására eltűnik, mintha fel sem kentem volna, esetleg csak egy kis csillám marad utána. Közepesen pigmentáltnak mondanám, ha szükséges, tükör nélkül is lehet frissíteni. A ravaszság a színében rejlik. Ha csak magát a rúzstestet nézem, rávágnám, hogy valami rezes, narancsos árnyalat. Aztán, ha megnézem közelebbről, inkább azt mondanám, egy furcsán rózsaszínes alapban látok rengeteg karamellszín csillámot. Felvitel után az összhatás rózsaszínes, némi messziről megmondhatatlan színű fénnyel, illetve nedves hatással, amit leginkább a kézfejemen mutatott mintán látszik. 


Ezen a képen pedig láthatjátok a rengeteg csillámot, amely az ajkakon kis fényként érvényesül, egészen addig, amíg ki nem süt a nap, mert akkor az ajkakon is azt a képet mutatja a rúzs, amit felvitel előtti állapotban sejtünk róla. Akkor aztán lesz itt minden, egy icipici narancs, arany, egy kis karamell, csak rózsaszín nem. 


Ahogy már írtam, a katalóguskép alapján nem vettem volna meg a teljes kiszerelést, mert bár tetszett az ott látott szín, még egy rózsaszínes rúzsra nem lett volna szükségem. Aztán a mintatermék alapján rájöttem, hogy a katalógusban a színskálán rózsaszínek közé sorolt rúzsnak köze nincs ahhoz, amit az ember lánya várna. Se a nevéhez; nézzétek a csomagolás alján a színt, becsapós, nem? Akinek a katalógus alapján az egy sorral lejjebbi Carnation árnyalat tetszik, az nyugodtan rendelje meg a Frozen Rose-t. 

Összességében megszerettem ezt a rúzst a színe miatt és azért, mert könnyen fel tudom dobni, ha sietek itthonról. Más tulajdonságát annyira nem tudnám kiemelni, ami miatt szeretem, mégis valahogy a szívemhez nőtt. Viszont újra itt a tanulság: megéri rúzsmintát venni, mert igazi kincsekre bukkanhatunk és nem szabad csak a katalógusfotókra hagyatkozni -> nézegetni kell a teszteket a blogokon. :)

Nektek tetszik ez a rúzs? Van ebből a családból terméketek az AVON-tól?

12 megjegyzés:

  1. Juj de nagyon szép színe van! Tényleg becsapós :D

    VálaszTörlés
  2. Ebből a családból pont nincs, de rengeteg Avonos rúzsom van, és mindegyikkel meg vagyok elégedve. És a legtöbbje valamilyen rózsaszín árnyalat, esélyes, hogy ebből is beszerzek egy példányt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tudtam olyat mutatni, ami tetszik. :D Csak vedd meg, kendd fel és nézz el felém valamikor! :D

      Törlés
  3. Nagyon szép színe van! Én már nagyon rég nem rendelek színes terméket az Avonból, mert meguntam, hogy nem azt kapom amit rendelek... Van nálunk Avon bolt, ott nem lehet mintát venni, mert nekik nem az az érdekük, hogy mintát adjanak el. Komolyan idióták. Ha nem adnak mintát, akkor a rendes kiszerelést sem fogom megvenni, mert nem elég az hogy kibontják, hogy nézd ilyen a színe, de nem próbálhatod ki. Pedig ha már kibontja akkor ketyeg az óra... Nem értem az ilyen eladói hozzáállást.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az ilyet én se. Értem, mire gondolhatnak, csak nincs értelme. De hát ők tudják... vagy nem. :/

      Törlés
  4. Igen, sajnos a katalógusban lévő színek nem fedik a valóságot, úgyhogy mindenképpen érdemes mintát venni. Én a Frozen Rose árnyalatba szerettem bele a katalógus kép alapján, és rögtön meg is rendeltem. Sajnos felkenve a valódi színe meleg szín, nekem a Country Rose árnyalatra hasonlít leginkább (legalábbis a katalógusban szereplő kép alapján), de picit aranyló fénye van, ami egy "Frozen" nevezetű rúzstól igen csak furcsa, és én abszolút hideg, ezüst fényűt vártam volna. Kitekerve a színe egyébként a Knockout Pink és a Hibiscus között van valahol, inkább Knocout Pink szín egy kevés pinkes beütéssel. Mivel nem szeretem az arany dolgokat, így eléggé kínszenvedés lesz elhasználni (sajnos a lelkiismeretem nem hagyja, hogy csak úgy kidobjam).
    A másik amit rendeltem a Sparkling Nude. Ez sem olyan, mint a katalógusban, de jobban ki vagyok békülve vele! Nem szerelem első látásra, de jó barátok leszünk az biztos! :) Kitekerve a rúzs színe legjobban a Blush Nude árnyalatra hasonlít, de felkenve (az én alapból pinkes-vöröses, jó vérkeringésű :D) számon ez végeredményben picit rózsaszínesnek hat, de ha jól megnézem, akkor látszik a leheletnyi (tényleg csak annyi!) barnás-nude árnyalat. A fénye ezüstös (ami a nudetól nekem megint csak meglepő, mert pont ennél várnám az aranyat). Felkenve az én számon ez inkább az Iced Coffee egy halványabb árnyalatára hasonlít a legjobban.
    Szerintem színfüggő is, hogy mennyire erős a fedése, mert a Frozen Rose erősen pigmentált és jól fed egyszeri áthúzással is, de a Sparkling Nude inkább csak fényesít és csillámosít, és egy nagyon picit nudeosít.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, néhány darabon igencsak csodálkoztam én is, mikor kipróbáltam a mintákat. :/ Mondjuk nálam a Frozen Rose nem az erősen pigmentált darabok között van, nekem többször is át kell húznom az ajkaimon, mire számomra megfelelő lesz az eredmény. De persze minden rúzs más és más. :)

      Törlés
  5. Gyönyörű ez a rúzs és szerintem nagyon illik az arcod karakteréhez.

    VálaszTörlés
  6. Az Avon katalógusokban látható színek nagyon gyatrák sokszor, ez nagy gyengéje a cégnek szerintem, pl. szemfestékeknél sem látszik, hogy szatén lesz, matt, vagy netán csillámos... Ezzel a rúzzsal viszont nagyon jól jártál :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, sokan nem örülnek mondjuk az ilyen zsákbamacskának, de engem nem szokott zavarni. Amíg egy palettára nem írják rá, hogy matt és a várt helyett egy csillámosat nem kapok, addig a színmintákkal valahogy kibékülök így is. :D

      Törlés