Essence 6:1 nail candies lakkteszt


A cukorkaszerelem, ami tavasszal hódit, idén engem is elért. Az essence újdonságai közül ezért is került a kosaramba egy, a hét féle nail candies lakk közül. Bevallom, a színválasztásnál biztonsági játékot játszottam, így a 03 peachy keen jött velem haza, gondolva arra, hogy esetleg ez a lakkocska majd csak francia manikűrhöz lesz használatos. Egyik szemem sír, a másik nevet...


A lakk hat ígérete (6:1): erősít, véd, kitölti a barázdákat, gyorsan szárad, gyümölcs illata van és fényes csillogást ad. A nail candies lakkok hosszúkás, henger alakú üvegben kaphatóak, vékony, lapos, lekerekítetlen ecsettel, ami számomra egy fokkal nehezebben használható, mint a colour&go lakkok ecsete. Viszont szépen el lehet vele oszlatni a közép sűrű anyagot, amiben még nagyon apró, alig látható csillámok is vannak. 


A felső képen egy rétegben, az alsón három rétegben láthatjátok a körmeimen. Alaplakk nélkül használtam, hogy tehesse a dolgát - erősíthesse, védhesse a körmeimet. Ezzel kapcsolatban változást nem nagyon vettem észre, viszont eltávolítás után (5 nap) sem volt rosszabb állapotban a körmöm. A barázdakitöltő hatást abszolút aláírom, ezt a tulajdonságát az extra barázdált körmeimen nagyon szépen érvényesítette. A gyors száradást mint tulajdonságot csalásnak érzem, mivel úgy száradt, mint a colour&go lakkok, azok pedig gyorsan száradnak. A gyümölcsillat édeskés, tutti fruttis, hozzávetőlegesen fél napig volt érezhető. Az illat elszállt, de a fényes csillogás megmaradt. A harmadik napon kezdett elválni a körmeimtől, ahogy a többi essence lakk is.


Ahogy az elején is írtam, biztosra mentem, a barackos, rózsaszínes árnyalatot választottam, nekem ez tetszik a legjobban franci lakkozáshoz. Jól döntöttem, magában ezt a lakkot is tolhatnám 7 rétegig sejtésem szerint, mint az ice ice baby fehér lakkját (a tesztet ITT olvashatod), mégis látszana a körömvégem. Sajnálom, hogy ebből a lakkból sem lehet kikönyörögni azt a színt, amit az ember lánya a csomagolás láttán szeretne. Viszont így, hogy a körömvégemre más színt teszek, nagyon tetszik a végeredmény. Alaplakknak is használható lesz szerintem, illetve kipróbáltam élénkebb lakkok főlé, egészen szépen letompította őket pasztell hatásúvá, úgyhogy ezzel majd még próbálkozni fogok.

Próbáltátok már a nail candies lakkokat? Ismertek más, gyümölcs illatú lakkot? Megtaláltátok már a tökéletes lakkot francia manikűrhöz? 

12 megjegyzés:

  1. ezek szerint fedő- és alaplakknak egyaránt jól használható. Én is csak magában kentem föl, de nekem még másnap is bőven illatozott ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos másnap már semmit nem éreztem belőle. :( De lehet, hogy csak rossz az orrom. :D

      Törlés
  2. Nagyon szeretem az ilyen természetes árnyalatokat, nagyon jól mutat a körmeiden :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszik Neked! :)

      Törlés
  3. Ezt én is megvettem, de most sokkot kaptam, hogy nem fed normálisan :D Mindegy franciának tényleg jó lesz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezeknél a világos lakkoknál már nem is tudom, mi lenne a "normális" fedés. Már alapból a legrosszabbra számítok mindig és meglepődök, ha már egy rétegben is fed valamit. xD

      Törlés
  4. de szép lett :)
    most veszem észre, hogy a körmeid formája, növése, növésiránya kísértetiesen hasonlít az enyéimére :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Hihi, de jó, akkor lett egy körömtesóm! :D

      Törlés
  5. Eddig csak az AVON-tól volt egy körte illatú, zöld csillámos lakkom, de annak a fedése is egy rémálom volt sajna.
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor lehet, hogy ez az illatos lakkok egyik közös tulajdonsága? :D

      Törlés
  6. Én pont ma vettem meg ezt a lakkot. Annyira nem frusztrál, hogy nem fed olyan tökéletesen, néha kell egy kis egyszerűség is! :) De tetszik a francia véggel a körmeiden! :)

    VálaszTörlés