Essence bloom me up! ecsetek - teszt


Ígéretemhez híven a mai bejegyzés az Essence bloom me up! trendkiadásának ecseteiről fog szólni. Beleszerettem ezekbe az ecsetekbe már első látásra és nagyon csalódott voltam, hogy csak külföldön lesznek kaphatók, mert már csak a kinézetük miatt is olyan darabok, amiket szerintem bármelyik lány szívesen tudna magáénak, pláne, hogy ezen felül tényleg jól használhatóak is.


Ahogy a zsákmányos bejegyzésben olvashattátok, Ausztriában sikerült beszereznem ezeket a szépségeket. Azt hiszem, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy elmondom, az első utam a bevásárlóközpontban a Müllerbe vezetett, hogy megnézzem, van-e még az ecsetekből, amiket már előző héten kiraktak a polcokra. Pontosan annyi volt, amennyit a képeken láthattok, 3 darab. Megkérdeztem, ezek voltak az utolsók, úgy tudják, már nem is kapnak többet. Szerettem volna többet hozni és csinálni egy nyereményjátékot, ahol kisorsolom őket. De ahogy sejteni lehetett, nagyon kapósak voltak, így remélem, egyszer (ha nem is ezekben a színekben) az állandó termékek közé kerülnek (az Essence Facebook oldalán is hozzászólás áradatokat láttam ezzel kapcsolatban) és akkor talán kaphatóak lesznek nálunk is.  


A legnagyobb darabbal, a púder ecsettel valósággal szerelembe estem, annyira szép. Ez a halványlila-fehér kombináció igazán finom, csajossá teszi az amúgy egészen vaskos megjelenésű darabot. Az ecset feje természetesen szintetikus szőr, nagyon tömör, viszont hihetetlenül puha is. Szépen felveszi a porokat és a szélessége miatt is könnyű vele dolgozni. A nyél viszont kicsit dundibb, mint ami nekem kézre állna, ráadásul van benne bőven anyag is, ezt néha használat közben is éreztem. Persze ez csak megszokás kérdése, a könnyebb, elvékonyodó nyelekhez vagyok szokva, így ezt valamivel erősebben kellene fognom. Különben eddig ez a legnehezebb ecsetem a maga 40 grammjával.


Nagyon örültem, hogy szemhéjpúder ecsetből is sikerült szereznem egyet, erre voltam a leginkább kíváncsi a kollekcióból. Ennél a darabnál tömött, rugalmatlan, erős szálú fejről beszélhetünk. Kicsit féltem, hogy talán túl merev ahhoz, hogy szépen lehessen vele dolgozni, de szerencsére semmi gond nincs vele, kihozza a szemhéjpúderekből a maximumot és nem marad sok anyag a szálak között. A púderecsettel ellentétben ez a darab tökéletesen kézre áll, a hosszúsága és a súlya sem okoz fennakadásokat. 


Nálam az ecsetkollekció leggyengébb darabja volt már képeken látva is ez a duo szemöldök ecset. Valahogy mégis úgy éreztem, meg kell vennem (talán azért is, hogy ne hagyjam ott árválkodni). Igazából nem bántam meg, hogy elhoztam, de egy "semmi különleges" darabról van szó. Alapból nem szívlelem a dupla fejű ecseteket, már csak tárolás szempontjából sem. Ezt a darabot ráadásul majd a kis műanyag hengerben kell tartanom a kefés vég miatt, mert szinte az első dolga volt tőből elhajolni. Igazából azt hittem, hogy letört, de csak elhajolt, szépen vissza lehetett állítani, de már valahogy nem bízom benne. Az szőrvég viszont tökéletes, tömör, kissé rugalmas szálakból áll, remekül el van lapítva, szépen lehet vele dolgozni. Talán kicsit szélesebb az általam eddig látottaknál, de így is kompatibilis a szemöldökömmel, így ez nem zavar. A kefés fej is teszi a dolgát, így végül nem bántam meg a vásárt.


Tehát minden ecsetben van bőven anyag, mind a szintetikus szőr fejben, mind a nyélben. A fém részek egészen hosszúra sikerültek, ennek nagyon örülök a tisztítás szempontjából. Egyszer már kimostam őket, makulátlanul kijött a szálak közül a bennragadt anyag és a szőr halvány vége sem színeződött el. 


Összességében elégedett vagyok ezekkel az ecsetekkel, olyan minőségűek, hogy egy kezdő és egy gyakorlott sminkelő számára is jó szolgálatot tehetnek. Nem is beszélve a kinézetükről, annyira felkapottak most ezek a színek, minták, hogy mindenkinek elidőzik rajtuk a szeme. A púder ecset ára 2,95 euro, a szemöldök ecset 2,45 euro, a szemhéjpúder ecset pedig 1,45 euro volt. Összesen 6,85 euro ~ 2100 Ft a három ecsetért, amik szerintem sokkal többet érnek. Nagyon remélem, hogy bejön a várakozás, a sok unszolás és beteszik őket az állandó termékek közé és így mi is örülhetünk majd a márka efféle jóságainak itthon. 

Ti mit szóltok hozzájuk? Nektek tetszenek az ilyen színes, mintás ecsetek?

9 megjegyzés:

  1. Ezek az ecsetek valami álomszépek! :) A leírtak alapján pedig még jók is, kell ennél több? Maximum annyi,hogy itthon is kaphatóak legyenek! :D Nagyon tetszenek! :) Szerencsés vagy,hogy be tudtad szerezni őket! :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszenek ezek az ecsetek, nagyon szomorú vagyok, hogy nálunk nincs. Bár mire vége lenne a n#nobuymonth-nak, addigra úgyse maradna. :(

    VálaszTörlés
  3. Már ráállítottam a beszerzésükre a Bécsben tanuló barátnőm, remélem sikerrel jár!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, szurkolok, hogy sikerüljön szerezni! :)

      Törlés
  4. Olyan nagyon szépek, a kedvencem a púderecset, de sajnos nem kapható.

    http://fashion-by-asu.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  5. Én Grazban lakom, és voltam a Bipa - ban, a Dm - ben és a Müllerben is, drága párom ,,örömére,, :D de sajnos már elfogytak ezek az ecsetek, mondjuk nem csodálkozom. :( majd legközelebb. :)
    Amúgy nagyon tetszik a blogod Kitti és továbbra is várom a ,,friss,, híreket. :) Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor tényleg örülhetett. :D Én úgy tudom, hogy alapból csak a Müllerekben lehetett kapni ezeket az ecseteket, de persze lehet, hogy félre fordítottam valamit... :D
      Nagyon szépen köszönöm, hogy olvasol! Puszi

      Törlés