Katy Perry Dark Horse inspirálta smink


Katy Perry Dark Horse videójában annyira megtetszett az egyik smink, hogy úgy gondoltam, készítek valami nagyon hasonlót (Katy fogköveit egy pillanatig sem akartam utánozni). Kicsit más vonalakkal, színekkel, mint az eredeti, de elkészült az én lila-arany "Kleopátra" sminkem is, melyet természetesen tusvonalak uralnak. 



A színeken kicsit változtattam, mert a klipben lévő smink egy kis naranccsal volt megfűszerezve, ami nekem picit kilógott az összhatásból. Így én mályvával, barnával, arannyal és lilával dolgoztam végül a szememnél, a számra pedig világosabb pink árnyalat került. Sokat szöszöltem a tusvonalakkal, eredetileg olyanra szerettem volna őket, ahogy a klipben is vannak, de végül inkább csak engedtem, hogy szabadon húzza a vonalakat a kezem, nem bántam volna még azt sem, ha kicsit sem hasonlítanak az eredetire. 


Alapozó, korrektor, szemhéjalap után a szemsminket készítettem el. Először a mályva, arany és lila színeket vittem fel, majd a mélyítővonalba halványbarnát satíroztam. Főlé még egy kis mályva került egy lazább ecsettel, a szemöldököm alá pedig egy halvány krémszín. Ezután picit satíroztam a lilát is a mélyítővonal felé. Az alsó pillasor alá egészen a belső szemzugig arany szemhéjpúdert tettem, a szem külső sarka felől pedig besatíroztam feketével. Erre az alapra rajzolgattam meg a tusvonalakat a belső szemzugtól kezdve. A filces tusokkal kezdtem, de mind a kettő megadta magát a vékonyabb részeknél, így előkerült a gél tus, amit a kényesebb helyeken fekete szemhéjpúderrel fixáltam és egészítettem ki. Az alsó vízvonal külső felét és a felső vízvonalat kihúztam fekete szemceruzával. Ezután spiráloztam, felvittem egy kevés pirosítót és rúzst. 

Amit használtam

Catrice Camouflage 010 Ivory
Bourjois CC krém 31 Ivory
BareFaced Beauty - Athena pirosító
Artdeco szemhéjalapozó 
Sleek Original paletta
Kiko Blooming 03 Tender corals paletta
Maybelline fekete gél tus
Maybelline Master Precise filces tus
Essence Extra Longlasting eyeliner pen
Kiko Longeyes szempillaspirál
Max Factor Kohl Pencil 020 Black
Essence szemöldök ceruza 04 Blonde
Maybelline MNY Material Girl 802A rúzs

Nagyon szerettem elkészíteni ezt a sminket a színek miatt is és a tussal való gyakorlás miatt is. Nem lett tökéletes az eredmény, de örültem annak, amit össze tudtam hozni. Nagyon gondolkodom rajta, hogy a videóban látható kék-arany verzióval is megpróbálkozom majd. (De lehet, hogy előbb még felkutatok valami tökéletes tust (vagy bármit), amivel könnyebben lehet kis kunkorokat is rajzolni.) Az egészben a legjobb az volt, hogy napsütésben tudtam fotózni, bár a két napos képen (második, harmadik) sajnos elveszik a smink színe. 

Láttátok már a klipet? Tetszik Nektek a smink? Szerettek tusvonalat rajzolni ?

15 megjegyzés:

  1. Szerintem káprázatosan szép lett, jobban tetszik, mint az eredeti :) És még mindig annyira gyönyörű vagy *.*

    VálaszTörlés
  2. Mesés lett, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Szép lett, tetszik, ügyes vagy :)

    VálaszTörlés
  4. Pont ezt a sminket néztem ki,hogy megcsinálom én is, csak úgy magamnak unalmas óráimban, no, de már kéztetést se érzek rá mert ez így tökéletes! Én megelégednék a helyedben ^_^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, de tessék megcsinálni! Nagyon kíváncsi lennék rá, Te mit hozol ki ebből! ;)

      Törlés
  5. Nekem jobban tetszik, mint az eredeti. Szép lett! :)

    VálaszTörlés