Pet'la Plate körömnyomdalemez - Wishes II.



Jó pár blogon találkozhattatok már a Pet'la körömnyomdalemezekkel; természetesen engem is elkapott a nyomdázási láz, ahogy elkezdtem olvasni róla a teszteket. Ennek az lett az eredménye, hogy bár azelőtt sosem próbálkoztam még nyomdázással, de hirtelen felindulásból a Müllerben a kosaramban landolt egy essence nyomdaszett, hiszen bármilyen palettával is próbálkoznék, szükségem van hozzá nyomdapárnára is. Gondoltam, kezdésnek jó lesz, legalább kipróbálom a dolgot, mielőtt rendelnék egy Pet'la lemezt. Aztán jött a lehetőség, lehetett jelentkezni tesztelésre. A többit pedig ebben a bejegyzésben láthatjátok. 


Hihetetlen nagy szerencsével éppen azt a lemezt kaptam, amelyiken először megakadt a szemem. Ez a cicás-csipkés verzió telitalálat, mintha direkt nekem alkották volna meg. 12 nagy minta, egy kis szívsor és egy Pet'la felirat található rajta. Mondanom sem kell, hogy a cica volt az, amibe rögtön beleszerettem, mégsem ő lett az első áldozatom, hanem a tollas (ami lehet, hogy leveles - nem tudom eldönteni, mert nálam színválasztástól függően mindkettő lehet, de inkább az előbbi verzió lehet az igaz). Ezt lentebb láthatjátok, de először is magáról a lemezről...


Nagyon meglepődtem, mikor kézhez kaptam, mert bár számítottam rá, hogy nem az eddig általam látott tömeggyártott lemezekhez lesz hasonló, mégis annyira más volt... A sárgarézből készült lemez meglepően súlyos és nagy, nem sajnálták belőle az agyagot az biztos. A mintákról szólva - túllendülve azon, hogy mindegyik szép és az ember lánya azt sem tudja, melyikhez kapjon előbb - már első pillantásra megállapítható, hogy a vésetek mélyebbek, mint a boltin. Így nem is tartottam tőle annyira, hogy nem fogok tudni szép manikűrt csinálni ezzel a nyomdalemezzel. 


Narancs-citrom kombót választottam és egy-két papíron való bénázás után megpróbáltam mintát nyomni a körmeimre is. Ez volt a második próbálkozásom a körömnyomdázással, le is mostam, mert nem lett tökéletes a minta. A képeken pedig életem harmadik próbálkozását láthatjátok. Sokat kell még gyakorolnom, de szerintem nem lett annyira vészes.


A lemezről két mozdulattal húztam le a felesleges lakkot, egy picit vártam, majd rányomtam a párnát, hogy felvegye a színt. Ahogy már írtam, első ránézésre is láttam, hogy a Pet'la lemezen mélyebbek a rajzolatok, így nem is merült fel az a probléma, hogy itt-ott kimaradt volna egy darabka a minta széléből vagy az, hogy a felesleges lakk eltávolításával az egész mintából eltűnt volna a festék. 


A lényeg, hogy még én, a totál amatőr is tudtam mutatósat alkotni a lemezzel. Az egész elkészítésénél csak a nyomdapárnával voltak gondjaim, sokat kell még gyakorolnom, hogy az egész körmömet szépen ki tudjam tölteni a mintával és ne maradjon a köröm egyik szélén vagy a végén egy kis rész, ahova nem ért el a párna, így nem került rá minta. Illetve megjegyezném, hogy - amennyire meg tudom állapítani - a Kiko lakkok nagyon jól teljesítenek a nyomdázásnál. 

Azóta használtam már a cicát és a csipkét is és azt hiszem, egyre jobban haladok. Biztos vagyok benne, hogy még sokszor lesz szó az első magyar körömnyomdalemezről a blogon. Nagyon örülök, hogy kipróbálhattam, bátran ajánlom mindenkinek, aki kacsintgat a körömdíszítés felé. 

Ha érdekel a lemez: www.petla.hu vagy Pet'la Plate a Facebookon. Vásárolni pedig a Meska boltban tudtok. Ha bármi kérdésetek van, nyugodtan keressétek őket, akár vásárlásról, akár valami egyedi tervről legyen szó.

Illetve, ami még eszembe jutott ezzel kapcsolatban: Van egy olyan érzésem, hogy sok lakkmániás a fejéhez kap majd a Pet'la Plate láttán, hogy "ez miért nem nekem jutott eszembe"?! Ezúton is sok sikert kívánok Petrának, a lemezek megálmodójának. Szuper ötlet volt. :)

Nektek van már Pet'la lemezetek? Szoktatok/szerettek körömnyomdázni?

6 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett, elsőnek nagyon is jó. :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, de nagyon szép *.* Én nem nyomdázok, mivel bénának érzem magam hozzá, de másokon örömmel nézegetem :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik! Szuper lett! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jó lett, és annyira jó minták vannak azon a lemezen!! :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett! Nagyon tetszik, hogy nincs olyan nagy szín/árnyalatkülönbség az alaplakk és a nyomdázás közt.

    VálaszTörlés