Catrice Ombre Fedőlakkteszt



Az egyik újdonság a Catrice szortiméntjében az ombre fedőlakk. Bevallom, amikor végignézegettem, mivel lep meg minket a márka az őszi/téli szezonban, felcsillant a szemem, mikor megláttam ezt a darabot. Már akkor arra gondoltam, remek megoldás lehet ez azok számára, akik nem tartanak fent nagyobb körömlakk készletet vagy esetleg - ahogy én is -, igyekeznek inkább minél többféle színt begyűjteni és nem az egymáshoz közel eső árnyalatokat keresik.



10 ml terméket kapunk a már megszokott üvegben 945 Ft-ért. A fedőlakk ombre hatást ígér, ha körmeinket kifestjük egy világos színnel, majd ujjanként variáljuk, mennyi réteget viszünk fel az átlátszó, bordó folyadékból (nagyon híg, csak az illata olyan, mint egy körömlakknak). Minél több réteget kenünk fel, az alapszín annál sötétebb lesz. Gyorsan szárad, 1 percet vártam a rétegek felvitele között.

Az alapnak használt rózsaszínt a mutatóujjamon láthatjátok. Mellette a középső ujjon 1 réteg, a gyűrűsujjon két réteg, a kisujjon 3 réteg fedőlakk. Az első dolog, ami azonnal feltűnik, hogy nem okoz olyan szembetűnő változást a termék, mint amit a kupakon látható kép alapján elvárnánk. Nem lett tőle mattabb vagy fényesebb a felület és szerintem az alapnak használt lakk tartósságán sem változtat. Gyorsan kell vele dolgozni és ha lehet, egy lépésben áthúzni a körmön, mert ha szöszölünk vele, csíkos és egyenetlen lesz az eredmény. Még szerencse, hogy széles és lapos az ecset és így kivitelezhető az egymozdulatos felvitel. 


Természetesen kipróbáltam, hogy el tudok-e érni olyan hatást a termékkel, mint ami a bemutató matricán is van. Megpróbáltam tovább rétegezni, a negyedik rétegnél már látszódott, hogy kezd átütni, csíkozódni. Az ötödik rétegnél a köröm közepén már rendesen kikandikált egy foltban a világosabb alapszín. Tovább nem maceráltam, mert nem gondoltam úgy, hogy megéri vele foglalkozni. Tehát legjobb, ha annyi réteget használunk, ahányat a leírás is említ. Ha ennek az eredményével elégedettek vagyunk, akkor rendben, de ha erősebb színeltérést szeretnénk, marad az árnyalatok beszerzése vagy a fehér/fekete lakkal való kikevergetés. 

Én személy szerint jól elvagyok az eredménnyel, tetszik ez a kis eltéréses ombre. Ha ilyen manikűrt szeretnék, biztos, hogy ezután ehhez a termékhez fogok nyúlni és nem más megoldáshoz. De az is biztos, hogy ez tipikusan az a termék, aminek a használatát ki kell tapasztalni - háromszor lakkoztam újra, mire eltaláltam, milyen gyorsan és milyen mennyiségben (különben sokat kell felvinni belőle, nem kell lehúzkodni a felesleget az üveg száján) kellene vele dolgozni. Emiatt biztos, hogy lesz olyan, aki kidobott pénznek fogja tartani, amit ráfordított, ha nem türelmes ezzel a fedőlakkal. Talán erős közepeset mondanék a termékre, ha osztályozni kéne. 

Sajnos nagyon szárazak a körmeim és a bőröm, így nem olyan szép a látvány, de mindenképp meg szerettem volna mutatni Nektek, mit tud ez a fedőlakk. 

Mit szóltok ehhez az újdonsághoz? Erősebb árnyalatváltásra számítottatok? Megvásároltátok ezt a fedőlakkot?

6 megjegyzés:

  1. Én meg szerettem volna venni, de aztán nézegettem róla véleményeket és már nem érzem azt, hogy feltétlenül szükségem lenne rá teljes áron, talán a Glamour napokon lecsapok rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, én nem tudom megmondani, hogy most így ezek után megvenném-e vagy nem. Akciósan vettem, úgy, hogy előtte nem olvastam róla semmit, de mondjuk ha előre tudtam volna róla, amit most tudok... Hajj, nem tudom. Mert elvagyok vele, tetszik is, amit csinál, valószínűleg használni is fogom, de azért nem 100%-os ez a termék, na. :/

      Törlés
  2. Én is megvettem de egyáltalán nem látszik a lila körmeimen! Többet vártam tőle :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, de kár. Nem lehet, hogy túl sötét lakkon próbáltad ki? :/

      Törlés
  3. nem győztél meg, hogy szükségem lenne rá, köszönöm! :D

    VálaszTörlés