Pixibox fedélből rúzstartó | DIY



A sütni, főzni tudók körében járja az a mondás, hogy vaj mindig legyen otthon. Ha pedig sminket akarsz tárolni, akkor PIXIBOX mindig legyen otthon. Már jó ideje ezekben a dobozkákban tárolom a sminkszereimet, de szükségem volt egy kis újításra. Már láthattátok régebben, hogy vettem egy komódot, ebbe kerültek a dobozok és doboztetők. De ahogy húzom, tolom a fiókot, akármennyire is vagyok óvatos, elmozdulnak a dolgok, ha nincsenek jó szorosan összezsúfolva vagy kitámasztva. Főleg a rúzsokkal voltam bajban ilyen szempontból, de tegnap nekifogtam, hogy megvalósítsam a megoldást. 



Fogtam egy PIXIBOX tetőt, egy nagy tűt, puha, de erős drótot, ollót, vonalzót. Egy kis tervezgetés, majd fél óra alatt kész is lettem. Először is megnéztem, mekkora helyen fér el egy rúzs. Ez átlagosan 2cm x 2 cm, ha még dobozban van a termék, akkor 2,5cm x 2,5cm. 

A tető méretei 18,5cm x 17cm. Először rácsozásban gondolkodtam, de aztán rájöttem, ha elég szoros a drót, felesleges a macera, elég, ha csak egy oldalpárt kötök össze. A hosszabbik oldalt választottam, egy 2,5 cm-es és nyolc 2cm-es sorra osztottam fel. Az oldalak külső és belső felén is pöttyökkel jelöltem a méretet (a külső rész visszahajtása éppen 2cm-es csíkban fut belül, ezen jelöltem a pontokat, kívül pedig vonalzó mellett dolgoztam), majd kezdődhetett a varrás. A tűbe szimplán húztam bele a szálat, majd betűztem a belső, vissza a külső oldalon és így haladtam végig a dobozka oldalán. 



Nem zavart, hogy látszik a varrás kívül, de azért körbetekertem egy szalagot a tartó oldalán, hogy legalább a képeken szebben mutasson. Aztán már jöhetett is a beköltözés. Egyesével bepakoltam a drótok közé a rúzsokat, szájfényeket. Mivel olyan drótot választottam, ami kicsit puhább (de nem annyira, hogy mondjuk szabad kézzel el tudjam pattintani), nem baj, hogy picit különböző méretűek, formájúak a termékek, van annyi mozgástere a drótnak, hogy ahol kell, engedjen egy kicsit. 


Ezen a képen pedig már a helyén láthatjátok a rúzstartót. Szerintem szuper és nagyon egyszerű. Régóta kerestem már valami megoldást erre, már a neten is néztem akril tartókat, de elég drágán lehetett megvenni őket és csak 6-12 db fért bele egybe. Így elkészítettem inkább a saját, olcsó és praktikus megoldásomat, amit még variálhatnék is. Lehetne mondjuk vegyesen rúzsokat és szemhéjpúdereket tárolni benne a sorok méretének változtatásával.

Így oldottam meg, hogy a rúzsok ne vándoroljanak a dobozban, ha kinyitom vagy becsukom a fiókot. Ráadásul így azok a rúzsok is megállnak a tetejükön, amik alapból nem, így tárolhatok őket az aljukon lévő színkóddal felfelé. Remélem, tetszik Nektek ez a megoldás és kedvet kaptok valami hasonlóhoz. 

Nektek milyen saját kezűleg készített tárolóitok vannak? Mire használjátok a PIXI dobozokat? 

13 megjegyzés:

  1. Úristen köszönöm szépen ezt a SZUPER ötletet!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán szívesen. Mutasd meg, ha megcsinálod! ;) :)

      Törlés
  2. Nagyon szuper ez a megoldás! :) És nagyon tetszik szalaggal az oldalán :)

    VálaszTörlés
  3. Hú, de jó, éppen most terveztem rendelni olyan műanyag rúzstartókat, de lemondtam a dologról ezennel :) Majd valamikor nekülök, ugyanis annyi a kézügyességem, mint egy darab krumplinak..:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nehéz kivitelezni egy ilyet. Kézügyesség nem kell hozzá, csak arra kell figyelni, hogy ne legyünk lusták szépen berajzolgatni a jelölőpontokat. Az se nehéz, csak meg lehet unni. :)

      Törlés
  4. Én is terveztem műanyag rúzstartót venni, de az ötlet sokkal jobban tetszik! De ez nagyon jó megoldás! :)

    VálaszTörlés
  5. nekem is nagyon tetszik ez a megoldás! :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem van akril rúzstartóm és nagyon szeretem. De azokba tényleg kevés fér csak el. Nagyon jó ötlet és szép a kivitelezés is. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  7. Itt pakolgatom hetek óta ezeket az üres dobozokat, szuper ötlet, biztosan megcsinálom :)

    VálaszTörlés