L'oréal Blogger Day II.



Október első szombatján került megrendezésre a L'oréal székházában a második blogger nap (az elsőről ITT olvashattok), melynek keretein belül rengeteg újdonsággal ismerkedhettünk meg. Különlegesek ezek a találkozók, hiszen nem csak termékeket mutatnak nekünk, hanem azok működésébe, tudományos hátterébe is engednek belekukkantani, nem is beszélve arról, hogy szakértőkkel is tudunk diskurálni ezen alkalmakkor. Volt itt minden, L'oréal, Maybelline, La Roche-Posay, Kérastase, illetve most ismerkedhettünk meg a luxus divízió újdonságaival és ikonikus termékeivel. Persze fényképeztem is, úgyhogy következzék az élménybeszámoló! 



Kezdeném azzal, amiről mostanában talán a legtöbbet lehetett hallani. A Maybelline igazán különleges sminkmárka, (bár az előző LBD-ig nem igazán figyeltem rá - azóta pótoltam a hiányosságot) a kifutókon ugyanazokkal a termékekkel dolgozik, mint amiket mi magunk is megvásárolhatunk a drogériákban. Ha pedig a kifutókról esett szó, a márka 11. alkalommal szerepelt idén a Merzedes-Benz Fashion Week-en. Larion Oscar, a Maybelline Hungary sminkese pedig már második alkalommal (első magyarként) dolgozott a divatparádén. 



Így nem meglepő, hogy nagyon örültem, örültünk (azt hiszem minden blogger nevében is beszélhetek, aki részt vett a találkozón), hogy láthattuk Őt munka közben. Hatalmas szenvedéllyel viseltet a szakmája iránt és szívesen beszél is róla. Az ember lánya csak úgy szívja magába a rengeteg gondolatot, tippet, amit ad. 




Zsidró Tamás készségesen látott el minket tanácsokkal.

Evezzünk hajas témára, először is a L'oréal Professional új hajformázóiról esett szó. 2 különböző textúra (krém és zselé) egyesül, ahogy kinyomjuk a tubusból a terméket, mely tartást ad és ápol. Ez a Dual Stylers by Techni.Art termékcsalád, melynek Bouncy & Tender (sárga) tagja a lágy tapintású hullámokért, a (zöld) Liss & Pump-up a dús és sima hajért, míg a Sleek & Swing (lila) a rendezett, könnyed esésű, fénylő hajért felel. Ezek a professzionális hajformázók akár 3 napig tartó hatást ígérnek, ráadásul hővédőt is tartalmaznak. 


A Kérastase hajrituáléi közül most a Discipline élménnyel ismerkedhettünk meg (lejjebb beszúrom Nektek a videót, amit megnéztünk a találkozón). A luxus hajápolómárka ezzel a termékcsaláddal megvédi a hajunkat a párától és segít a nehezen kezelhető eseteket (pl., szöszösödés, szálló babahajak) kordában tartani anélkül, hogy merevvé tenné a hajat, ezt a hatást pedig akár 10 hajmosásig is élvezhetjük. 



Az előadás után pedig még meglepetés is ért. Képzeljétek el, hogy ott ültök vagy ötvenen és az előadó közli, hogy valakinek a széke aljára van ragasztva egy kupon, ami feljogosítja a megtalálót arra, hogy kipróbálja a kezelést. Persze mindenki abban a pillanatban elkezd matatni, te is benyúlsz a széked alá, miután egy jó nagyot dobban a szíved és persze közben arra gondolsz, hogy de jó lenne, ha te kapnád. Persze nem találsz semmit a széked alján. Aztán elkezded visszahúzni a kezed és a körmöd beleakad valamibe. Hatalmas reccsenéssel letéped a lapot, majd magad elé tartod és furán bámulsz rá. Aztán közlik, hogy a tiéd, mindenki téged néz és még tapsolnak is. Nahát erre annyit tudtam kinyögni persze, hogy "tényleg?" és mint kiderült, elég vicces fejet vágtam. :D De a lényeg, hogy kipróbálhatom a Discipline kezelést és már alig várom, hogy írjak Nektek róla. Talán még videó is lesz... 



"Tudtad, hogy 1 négyzetcentiméter egészséges bőrön kb. 1 millió baktérium él?"

A La Roche-Posay megismertetett minket különleges kutatásával is: Az emberi testben és annak felületén található mikroorganizmusok (gombák, vírusok, baktériumok...) együttese, a mikrobióm a szervekhez hasonlóan biztosítja és védi a szervezet működését, egészségét. Tehát, amikor különböző készítményeket viszünk fel a bőrünkre, akkor azt nem az elhalt hámrétegre visszük fel, hanem igazából ezekre a mikroorganizmusokra kenjük. Érdekes és teljesen új megközelítése ez a dolgoknak. Biztos vagyok benne, hogy erről a jövőben sokat hallunk majd még. 


A kutatáshoz kapcsolódóan a termékek közül a Lipicar Baume AP+ testápolójával ismerkedhettünk meg, mely az érzékeny, száraz vagy atópiára hajlamos bőr kezelésében nyújt segítséget. 

 "Az atópiás dermatitisz (vagy atópia), vagyis a bőr krónikus gyulladása világszerte egyre több páciensnél fordul elő és statisztikailag a második leggyakoribb ok, amellyel bőrgyógyászhoz fordulunk. A betegségben szenvedő páciensek ördögi körben keringenek: a bőrük nagyon száraz, hámlik, ami viszketéshez és fellángolásokhoz vezet. A bőr vakarását követő átmeneti megkönnyebbülés irritációhoz és ezáltal további vakarózáshoz vezet. Az akut fellángolások rendszeresen ismétlődnek, ami hozzájárul a páciensek életminőségének tartós romlásához.

A La Roche-Posay egyedülálló tudományos felfedezést tett: a mikrobióm, vagyis a testünkben élő mikroorganizmusok közössége felelős a bőr természetes védőfunkciójának fenntartásáért, az atópiás bőrön pedig a mikrobióm nincs egyensúlyban. A siker kulcsa ezen egyensúly visszaállítása. Ebben segít a Lipikar Baume AP+."


A L'Oréal Paris két új arcápolási vonalat ismertetett meg velünk, az egyik a Revitalift Magic Blur, a másik a Nutri-Gold. 


"A L’Oréal Laboratóriumok erőteljes ránctalanító hatóanyagokat egyesítettek bőrsimító polimerekkel egy hidratáló bőrfelszínjavító textúrában. A Revitalift Blur a Micro- Blur bőrfelszín javító technológiát ötvözi a ránctalanító Pro-retinollal.
A Revitalift Blur az első arcápoló a ráncok azonnali csökkentéséért, használata után az apróbb ráncok azonnal kevésbé láthatóak lesznek, majd mintha eltűnnének. Az Opti-Blur technológia a fényt használja fel a bőrön a finom vonalak, ráncok és pórusok azonnali elhalványításáért, a Pro Retinol A-val gazdagított összetétele a bőröregedés jelei ellen harcol."

A tubusos verzióból volt alkalmam mintát kipróbálni, az egy primer szerű termék, szépen eltünteti a pórusokat, a bőrfelszín sima és matt lesz utána. Szerintem a DM-ekben még lehet belőle mintát találni, ha nem féltek a szilikontól, érdemes kipróbálni. Elvileg 30 év felett ajánlják.  

Forrás: LINK

"Az új megatrend a szépségápolásban az olaj.  A L’Oréal Paris megalkotta az új Nutri Gold különleges krémet és rendkívüli arcolajat, melyekben védő és antioxidáns tulajdonságairól ismert olajokat és értékes tápanyagokat egyesít a tápláltabb és ragyogóbb bőrért."

8 esszenciális olaj - rozmaring, rózsa, levendula, angol levendula, majoranna, kamilla, muskátli, narancs - segítségével intenzíven ápolja és táplálja a bőrt. Ezt az újdonságot még nem próbáltam, de kaptunk belőle egyet, így hamarosan biztos lesz róla szó. 



A luxus divízió egyik márkája, amivel megismerkedhettünk közelebbről, az Yves Saint Laurent volt. Elállt a lélegzetünk is a bemutatófilm és a prezentáció alatt, rengeteg szín, ikonikus termékek, luxus... Ráadásul Gurics Krisztina, a márka sminkese és az Elle magazin szépségrovatának szerkesztője jó pár tanáccsal is szolgált  a résztvevőknek. Mikor a kezei közé kerültem, már szerencsésnek éreztem magam, hogy smink nélkül mentem (reggel 4-kor nem láttam sminkelni, később meg nem volt időm, na). Pár termékkel pillanatok alatt komplett sminket varázsolt rám. Szintén egy olyan személy, akinek a szavait issza az ember. 



A Clarisonic arctisztító készülékét is szemügyre vehettük közelebbről. A szerkezet mikrorezgésekkel távolítja el az elhalt bőrt, felpezsdíti a vérellátást. Nem húzza vagy gyűri a bőrt, mint a piacon kapható legtöbb hasonló készülék (az ilyen mozdulatoktól fokozódhat a bőr ráncosodása). Kíméletesen, de hatékonyan tisztít, használata után az arcra való készítmények könnyebben szívódnak be. 



Végül pedig még egy ikonikus márka, a Lancome. Azt hiszem, itt is felesleges írnom, hogy csak pislogtunk, míg szebbnél szebb termékképek, videók pörögtek. Talán a legérdekesebb az új, hattyúnyakú spirál, a Grandiose volt. Már maga a csomagolás is lenyűgöző, egyébként hosszú, ívelt és dús pillákat ígér a termék. Hamarosan megmutatom Nektek, mit tud.

Huhh, ennyi lett volna ez az igencsak hosszú beszámoló, remélem, hogy legalább egy kicsit át tudtam adni a blogger nap hangulatát és hasznosnak találtátok az infókat. Természetesen nem engedtek el minket üres kézzel, úgyhogy jó néhány új terméket tudok majd nektek megmutatni.

Ez volt szerintem a leghosszabb bejegyzés, amit eddig írtam. Írjátok meg kommentben, ha végigértetek rajta! :D

2 megjegyzés:

  1. Jelentem, végigolvastam! :) Nagyon érdekes volt biztos, nekem tuti elállt volna a lélegzetem a sok újdonságtól :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Sokszor én is csak pislogtam. De annyira szervezett volt az előadás, hogy szerencsére mindenre lehetett figyelni.

      Törlés