A karácsony szele | Napi smink



November beköszöntével engem már a karácsony szele is megérintett. Eddig igyekeztem keményen ellenállni, de ma reggel már karácsonyi dalt hallgattam és előkaptam azt a zöld Kiko szemceruzát is, ami bár a nyár(vég)i kollekció része volt, már akkor az ünnepekre gondolva vettem meg.


Az alap tehát a zöld ceruza volt, amit felvittem a mozgószemhéjra. Egy tiszta satírozóecsettel elmostam a széleket, majd egy közép sötétbarnát vittem fel a mélyítővonalba és picit visszakanyarítottam az alsó pillasorhoz. A két szín keveredéséből már kezdett kialakulni a képen látható szürkés, de egy picit a tompítás kedvéért még felvittem a mélyítőszínre és a szemöldök alá egy világos, rózsaszín beütésű szemhéjpúdert. Ebből kapott még egy keveset a belső szemzug is. Meghúztam a tusvonalat, jó hosszú, elvékonyodó farkincát hagyva neki. Szempillaspirál, alapozás, szemöldökigazítás és egy kevés ajakfény következett. 

Amit használtam:

Rimmel Lasting Finish Primer
Max Factor Facefinity alapozó - Warm Almond 45
Kiko Color-Up Long Lasting Eyeshadow - 22 (zöld)
Revolution Iconic 1 paletta - 1. és 5. szín
L'oréal Super Liner So Couture szemhéjtus
Lancome Grandiose szempillaspirál
Maybelline Master Shape szemöldökceruza (nincs a képen)
Catrice Beautifying Lip Smoother 010 Sweet Caramel

Tudom, még kicsit korai, de gondoltam azért megmutatom ezt a pöppet ünnepi hangulatú sminket, hátha valakinek megtetszik és kedvet kap az elkészítéséhez. 

Szoktatok zölddel sminkelni? Van "szokásos" ünnepváró sminketek? 

6 megjegyzés:

  1. fu ez a tusvonal fantasztikus. erről van step by step bejegyzésed?
    én nagyon béna vagyok,képtelen vagyok szép tusvonalat készíteni magamnak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, bár azért picit látszik rajta sajnos, hogy sietősen készült. Nincs, de legyen? Nem tudom, annyian csináltak már ilyen "hogyan húzzunk tusvonalat" bejegyzést... De lehet, hogy akkor megpróbálok összehozni egyet.
      Különben csak gyakorolni kell és szerintem egy idő után mindenkinek rááll a keze. :)

      Törlés
    2. én nagyon örülnék neki :) hát nekem 3 év után sem áll rá a kezem. egyszerűen nem tudok szép vonalat húzni,pedig szerintem sok sok sminket fel lehet dobni vele :)

      Törlés
    3. Akkor meg fogom próbálni, bár nem vagyok valami jó fázisfotók készítésében... Úgyhogy lehet, hogy videó lesz belőle. :D

      Törlés
  2. Nagyon szép lett <3 Én is kezdek egyre jobban karácsonyi hangulatba merülni pedig még csak november 5-e. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Hát, fogjuk fel úgy, hogy már november eleje és milyen jól ellenálltunk eddig a karácsonyi hangulatnak. :DD

      Törlés