Séta Antwerpenben | Fotónapló | Belgium



A Hollandiába tett kirándulásunkról szóló videóban (ITT megnézheted) láthattátok, hogy átmentünk Belgiumba is, mivel nagyon közel volt a határ. Igazából fél napot sem töltöttünk ott, mert sietnünk kellett, ezért is inkább fotóztam, mint videóztam. Ha pedig már olyan sok képet készítettem, megosztok párat veletek is, hátha tetszeni fog, hátha egyszer kedvet kaptok ellátogatni Antwerpenbe. 




Miután leparkoltunk, megkerestük a Főteret (a kulturális centrum kiírásokat követtük). Az új építésű házakat hamar felváltották a régi, magas épületek, a tégla és a kő. Sokat szobor is díszít - Madonna-, angyal- és lovasszobrokat láttam leginkább. 



A Városháza előtti szobor egy legendát idéz fel, miszerint a város helyén egy Antigoon nevű óriás lakott, akit egy fiatal hős, Brabo győzött le. Levágta a gonosz óriás kezét és a Schelde folyóba dobta. Erre a legendára (is) vezetik vissza Antwerpen nevét; a holland "hand werpen" ("kézdobás") szó után.


A Városháza (Stadhuis) reneszánsz épület a Főtéren/Piactéren (Grote Markt). 

A Notre Dame bazilika




Az épületek aljában éttermek, sörözők, szuvenír boltok és csokizók... 



Rubens szobra (a fején csücsül egy sirály)



Rengeteg olasz étterem van a szűk utcákban, már ez is egy kicsit meglepett, de a legmeglepőbb az volt, hogy a pincérek az utcán rohangálva és kiabálva invitálták ebédelni az embereket. Ő pedig rám szólt, hogy ne csak az épületeket fotózzam, hanem őt is. :D



Ez pedig már az utca, ahol parkoltunk. Nagyon örülök, hogy megnéztük Antwerpent, tényleg kár lett volna kihagyni. Ahogy a videóban is mondtam, a város leginkább Budapest és Bécs keverékének tűnt számomra, kivéve a belső részt, a Városháza körüli épületeket, utcákat, tereket. Azok inkább hasonlítottak egy holland városra a rengetek térkővel és téglával, csak sokkal több volt a szobor és az aranyozás. 

Jártatok már Belgiumban? Kedvelitek a hasonló óvárosokat? 

2 megjegyzés:

  1. Nem jártam még itt, de nagyon szép! Az olasz (?) hapsi meg nagyon jó arc! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! :) Igen, jó arc volt, bár meg nem mondom, honnan származik, de szerintem nem olasz. :D

      Törlés