DIY: Régiből újat | Mécsestartó



Utálok kidobni dolgokat. Nagyon sajnálom az üveges gyertyákat is, ezért elég sokszor próbálom valamire felhasználni őket, valamit csinálni belőlük. Mivel pár megint felhalmozódott, leültem ügyködni és gondoltam, egy bejegyzésben megosztok veletek is egy ötletet, hátha köztetek is van olyan, aki sajnálja kidobni a sok üveget. 


Először is kelleni fog egy gyertyapohár, amiből már elégettük a viaszt. Ezt kipucoltam, amennyire csak tudtam. Kell még ragasztó, illetve egy adag csillag alakú konfetti (?), amit elég sok helyen lehet kapni, ezt tavaly 100 Ft-ért vettem. 


Belenyomtam a pohárba a ragasztót, elkentem benne és elkezdtem adagolni bele a csillagokat. Mikor az alja tele volt, az üveg oldalát is megkentem és ugyancsak beszórtam. Megvártam, míg teljesen megszárad a ragasztó, majd felfordítottam és megráztam a poharat, hogy a felesleg kihulljon belőle. 


Kapott egy teamécsest és kész is. Kicsit elvileg tűzveszélyesebb lehet a csillagok miatt, de már évek óta csinálok ilyen mécseseket és még sosem volt vele gondunk. Egyszerű ötlet és olcsó is. Mindenféle formájú konfettit lehet kapni, így kicsit lehet variálni, illetve csillámporral is ki lehet próbálni. Remélem, tetszett Nektek! :)

Szeretitek a gyertyákat? Minden gond nélkül ki szoktátok dobni a poharakat vagy próbáljátok felhasználni őket? 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó ötlet. :) Én is mindig megtartom ezeket a kis üvegeket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Szerintem sokan vagyunk így, úgy sajnálom kidobni őket!

      Törlés