L'Or de Say No. 1. by Orsay | Parfümteszt



A ruhák, táskák és ékszerek mellett már parfümöt is vásárolhatunk az Orsay üzleteiben. A kétféle (egy fűszeresebb és egy gyümölcsösebb) illat (Eau de toilette, 50 ml) átlátszó üvegben, szaténszalaggal átkötve kapható. A fűszeresebbet választottam, így most róla lesz szó. 


A meleg, édes illat feje mandarin és édes narancs, szíve gourmand szilva és jázmin, bázisa praliné, pézsma és vanília. Kifújás után leginkább alkoholt érzek, ami hamar elillan, de ilyenkor vélek felvillanni némi citrust is. Ezután inkább virágos, pralinés lesz az illata számomra, amit körülbelül 3-4 órán (néha felsejlően fél napon) keresztül élvezhetek. 

Ezt a darabot leginkább tavaszra és nyárra ajánlja az Orsay, bár szerintem a melegebb hónapokhoz túl sok lenne. Télen, tavasszal, ősszel viszont bármikor fújható, tipikusan az az illat, ami ellavíroz nappali és esti viseletként is. 



A csomagolása nagyon tetszik, letisztult, elegáns, de nem táskabarát. (A kis szaténszalaggal mondjuk nagyon hajaz egy bizonyos Lancome parfümre, van, aki szerint az illata is annak az utánzata). A kupak jól záródik, a szórófej szép nagy adag, de azért nem túl sok illatot fúj. 

Olyanoknak ajánlanám, akik mindennapi használatra stílusos, nőies illatot keresnek, de közben vágynak valami édesre, viszont a kislányosan ragacsos aromákból már kinőttek. Aki szereti Katy Perry Killer Queen parfümjét, bátran tegyen vele egy próbát.

Felveszi a versenyt a hasonló árban kapható drogériás darabokkal. A márka boltjaiban mindkét illatból találtok tesztert, nem kell vaktában megvásárolni. Ha jól emlékszem, 4800 Ft körül kapható. Olcsóbban vettem, mert mást is vásároltunk és volt kuponunk; valószínűleg a GLAMOUR kupon is érvényes lesz rá. 

Találkoztatok már ezekkel az illatokkal? Próbáltátok őket? 

4 megjegyzés:

  1. De jó, hogy már náluk is van parfüm. Én a hét elején még nálunk nem láttam, gondolom, még most rakják majd ki. Mindenképpen megnézem, bár most nem igazán van szükségem parfümre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk már egy ideje kint van, de azt mondták állandó termék lesz, úgyhogy amikor szükséged lesz parfümre... :D

      Törlés
  2. Tisztára Chanel Chance, imádom :)

    VálaszTörlés