Maybelline The Nudes | Palettateszt



Nemrég a Maybelline egy igencsak hiánypótló szemhéjpúder palettával jelentkezett, amit a Dm üzleteiben lehet kapni. Sok három-, négyágyas szemhéjpúder válogatás kapható itthon, de már hiányzott a drogériákból egy olyan paletta, ami természetes színeket tartalmaz. Sokan rendelnek interneten, szereznek be külföldről  hasonló összeállítású darabokat - Naked, W7, MUR, stb... De sokszor macerás a rendelés, sokat kell várni és belefuthatunk  hamisítványokba is. Így még inkább örülök, hogy már nálunk is elérhető egy ilyen szépség, amiben minden megvan egy nappali, természetes smink elkészítéséhez, de ugyanúgy kiszolgál minket színeivel egy buli- vagy alkalmi sminkhez is.  


Maga a paletta jó minőségű műanyag, kattanással, erősen záródik, teljesen táskabarát darab. A 12 szemhéjszín mellé tükröt nem csomagoltak, de kapunk egy egészen jól használható szivacsos applikátort, ami viszont szerintem teljesen elhanyagolható. Jó, teszi a dolgát, de ha nem tették volna bele, kisebb és még praktikusabb lenne a termék. Meg ennek az egyszem applikátornak olyan széles és hosszú vályúja van, hogy szinte elveszik. Ekkora helyre jobban el tudnék képzelni egy olyat, aminek az egyik fele satírozóecset. De mindegy, ez a szemhéjpúdereket nem befolyásolja és végül is, ha nem is használjuk az applikátort, akkor is ott van végszükség esetére. 

A színeket szabadon keverhetjük vagy hallgathatunk a paletta hátoldalán található instrukciókra, melyek négyes, hármas és kettes egységekre bontva tesznek ajánlatot egy-egy szemsmink elkészítésére. Ránézésre egyébként három részre (3x4 szín) tagolódik a paletta, az első négyes egy halványabb barna, a második sötét, metálos színeket tartalmazó aranyos barna, a harmadik sötét színt is tartalmazó szürkés válogatás.  


A felső sor egy arany csillogású fehérrel nyit, amiben néha mintha fel vélnék fedezni egy kis rózsaszínességet is. Mellette egy icipicit fényes világosbarna, majd egy matt bőrszín. Következik a kedvencem, egy középbarna, aminek aranyszín felhangja és metálfénye van. Mellette a második színre nagyon hajazó, de hidegebb, szürkésebb árnyalatú, matt világosbarna és egy szintén matt, szürkés középbarna. 

Alul van egy bronzos, (metál)fényű középbarna nyitányunk, majd egy meleg, matt középbarnánk. Következik egy világos, metálfényű arany és egy szintén metálfényű, különlegesen szép, meleg sötétbarna, aminek borszín beütése van. (Ez a másik, ami nálam viszi a pálmát ebben a palettában.) Hideg, fényes bézzsel és matt (ultra)feketével zárul a sor.  


Így tehát a 12 szín közül 3 fényes/selyemfényű, 4 metálfényű és 5 matt (legalább is az én szememnek). Bár az alsó sor kezdőszínével picit vacilláltam, mert fényesebb, mint a selyemfényű színek, de mintha a metálossága picit szegényebb lenne, mint a paletta közepén található metálfényű árnyalatoknak. Mindenesetre, ezeken a napfényes képeken jól lehet látni, mi csillog, mi nem. 


A színmintákat korrektoros alapon láthatjátok. Sminkben is nagyon szépen viselkednek a színek, tartósak és jól lehet őket építeni, satírozni. Merem állítani, hogy ez a paletta felveszi a versenyt a Naked 2 palettámmal a színek minőségében (látok is ebben olyan színt, ami mintha onnan lenne átemelve). Bár talán a világosabbak egy pöppet lehetnének jobbak is, de egyáltalán nem vészes a dolog. 

Összességében szerintem szuper kis palettát kapunk ~4600 Ft-ért, nagyon jó, vegyes hideg-meleg, fényes-matt, krémes festékek kerülnek vele a kezünkbe.  Aki gondolkodik a megvételén, főleg, aki első natúr palettán gondolkodik, bátran próbálkozzon vele, ér annyit, mint a "netről rendelős drága paletta". Remélem, hogy elér hozzánk a The Blushed Nudes (rózsaszínes) testvérkéje is.

Nektek hogy tetszik ez a paletta? Megvettétek vagy gondolkodtok a beszerzésén esetleg?
A terméket/termékeket tesztelésre kaptam - amit ezúton is nagyon köszönök -, de ez természetesen nem befolyásolt a véleményezésben.

4 megjegyzés:

  1. Hű mennyire pigmentáltak, és sötét színekből is tettek bele mattokat,lehet én is beszerzem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenképpen nézz rá, ha megveszed, szerintem nagyon fogod szeretni. :)

      Törlés
  2. Én most a középső négyesből készítettem őszi sminket. Bár sajnálom, hogy egy sötétebb, burgumdis árnyalatot nem tettek bele :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Imádom a burgundi árnyalatokat, de ez most a barnákról szól. Így ősszel szoktam bedobni mellé egy burgundi vagy mustárszín monot. :)

      Törlés