Pure Czech | Sörös kencék Prágából



Nemrég lehetőséget kaptam két, számomra eddig teljesen ismeretlen termék, egy szappan és egy kézkrém kipróbálására. Nem igazán tudtam, mire számítsak, de nagyon kellemes meglepetés ért és itt az ideje, hogy kapjanak egy bejegyzést is ezek az illatos, sör alapú kozmetikumok. 

A Prága szívében készülő Pure Czech termékeket a természet, a történelem és Csehország szépsége ihlette. Alapjuk a cseh sör - melynek jótékony hatását a márka egyedülálló módon használja ki -, amit komló kivonattal és más, hagyományos természetes összetevőkkel dúsítanak. A designt a világhírű cseh szecesszió inspirálta.

A kézkrém és a szappan a Limited kollekcióból van, melynek különlegessége, hogy a sör és a komlókivonat mellett almát is tartalmaz, mely lényegesen meghatározza a termékek illatát. Az alma a középkor óta fontos szimbóluma a cseh kultúrának, a szerelem és a szépség jelképe. A cseh tájat minden tavasszal fehér és rózsaszín színekben pompázó, virágzó almafák díszítik. Infók a márka angol nyelvű honlapjáról: www.pure-czech.com


Az almamagvakból préselt olajnak köszönhetően a kollekció darabjai támogathatják a bőr regenerálódását, természetes védekezőképességét, miközben puhítják és hidratálják is azt. 

Bevallom, először nem tudtam, mire számítsak a "sörös kencéktől", főleg az illatukat nem tudtam elképzelni és sehogy nem tudtam elvonatkoztatni attól, hogy talán kesernyés, sörös, gyógynövényes szaguk lesz. Ha esetleg van ilyen gondolatotok, töröljétek, mert ezeknek a készítményeknek egyáltalán nincs rossz illatuk, sőt! Pontosan olyan illatuk van, mint az éppen csak érett, kellemesen savanykás piros almának. Az illatkompozícióban emellett lehet még érezni némi magvas és zöld leveles aromát is. 


Pure Czech Intenzív regeneráló kézkrém 100 ml - "Bőrpuhító növényi glicerinnel, értékes almamag olajjal, makadámdió olajjal és hidratáló, tápláló shea vajjal. Panthenol és természetes komlókivonatának köszönhetően védi a kéz bőrét, visszaadja természetes nedvességtartalmát." Leírás a termék címkéjéről

A fényes, átláthatatlan tubus klasszikus kupakkal zárul. Tetszik ez az ezüst szín, nagyon jól mutat rajta a márkára jellemző motívumokkal megrajzolt címke. A krém kellemes állagú, könnyű, de nem híg, kézre nyomva nem csúszkál el. Nem is túl sűrű, így könnyen el lehet oszlatni, a bőr viszonylag hamar be is szívja. Az extra száraz kezeimnek nagyon tetszett, tényleg jól hidratál. A savanykás, almás illat sokáig érezhető, így eléggé rá is kaptam erre a kézkrémre (azt hiszem, nem is használtam mást, mióta megvan). Normál bőrnél talán sok lehet nyárra, de száraznál igazán jó barát lehet bármikor. 


Pure Czech Növényi szappan almával 135g - Növényi glicerint, pálma-, kókusz-, mandula- és almamag olajat tartalmaz.  

Kézmosószappannak használjuk itthon; otthagytam a mosdónál és valahogy mindenki átszokott a folyékony szappanról erre. A csomagolás csak egy fólia (semmi macera), a szappan tetején a márkanév és szecessziós minta nyomata volt. Eléggé nagydarab és tömör termék, nekem nehéz volt forgatni a tenyeremben. Gazdagon felhabzik és nagyon jól tisztít (ribizlipucolás után tesztelve). 

A szappan alapból ugyanabban az almás aromában tündököl (a mosdó környékén nagyon jól érezni), mint a kézkrém, de van némi klasszikus szappanillata is. A kézmosás után csak utóbbi marad meg, egészen tartósan. Nem vettem észre kifejezetten, hogy hidratálna, de az biztos, hogy nem szárít, mert nem húzott a tenyeremen a bőr, mint sok más szappan használata után. Pluszpont számára az is, hogy nagyon lassan fogy. 

Összességében mindkét termék kellemes, de nálam a kézkrém vitte a pálmát. Az almás illat nagyon tetszett, ezután eléggé kíváncsi vagyok a másik két kiadás (Light és Dark) illatára is. A Pure Czech készítményeit a kecskeméti Sweetland Shop üzletében, illetve webshopján tudjátok megnézni. Link a kollekciókhoz: ITT. Link a termékekhez a webshopon: ITT

Találkoztatok már ezekkel a sörös kencékkel? Kipróbálnátok őket? 

0 megjegyzés: