MAC Burgundy Times Nine | Teszt & Sminkvideó



Ahogy múlik az idő és egyre mélyebbre ásom magam a "beauty" témában, úgy kezdenek egyre inkább foglalkoztatni a drágább, minőségibb (...) termékek is. Most már úgy érzem, van értelme megvennem pár márkásabb dolgot, mert nem gyakorlásra használom el, hanem tényleg tudok vele valami olyat csinálni, amit Nektek is meg merek mutatni. Így már több MAC termékkel is találkozhattatok a blogon és ez a sor nem szakad meg, mivel nagyon nagy kedvencem lett a márka. Szemhéjpúderről viszont nem volt még szó tőlük, úgyhogy rögtön kilencről, vagyis egy egész palettáról olvashattok ebben a bejegyzésben és a végén találtok egy sminkvideót is. 


A MAC Eyes on MAC Collection márciusban került a boltokba, négyféle variációban. Minden palettában 9 szemhéjpúder található, egy-egy színvilágra hangolva. A Burgundy Times Nine a borvörös szín köré álmodott szett.  

A csomagolás erős, egyszerű, kívül matt, belül kicsit fényesebb (nem ujjlenyomatgyűjtő) fekete műanyag, átlátszó fedéllel, melyre természetesen nem felejtették el ráírni a márkajelzést. Nálam nagy piros pont, hogy átlátszó, ha több ilyen palettám lenne, mindig tudnám, melyikkel van dolgom, nem kellene kinyitogatnom. De mivel csak ez az egy van meg, így legalább anélkül is tudok gyönyörködni benne, hogy kinyitnám. A legjobb viszont az, hogy nem kell körömtörésig feszegetni a csomagolást, mivel mágnessel záródik. Ennek erősségét jelzi, hogy egy kézzel szinte lehetetlen kinyitni. A szemhéjpúderek fémtányérban ülnek a lyukakban, erősen vannak rögzítve, nem lötyögnek vagy forognak. Ezek alapján táskabarát darabnak nyilvánítom. 

A minták szemhéjalapra, ujjal, három áthúzással készültek

Lássuk a színeket! Balról a felső a Honey Lust, picit bronzos, barackos, darabkásan fényes-csillámos szín. Mellette a Poppyseed, ami egy középsötét tónusú, nagyon picit barackos mályva. A sorban az utolsó a Quarry, hasonló az előzőhöz, de kicsit inkább lilás, barnás (számomra pont olyan, mint amikor a csokis müzli beszínezi a tejet). A következő sor kezdőszíne az Antiqued, ami fényes, rezes barna. Mellette az Embark, sötét, matt kakaóporszín. A sorzáró Noir, egy feketébe hajló, mini aranycsillámos sötétbarna. Az utolsó sorban a Haux nyit, ami kicsit visszanyúl az első sor középtónusú színeihez, de ez inkább rózsaszínes, mályvás beütésű. Középen a Star Violet, egy fényes, lilás barna burgundi. A sorzáró a Sketch ami az igazi, pirosas borvörös megtestesülése. 


A kilenc szín és a finishek úgy lettek összeválogatva, hogy minden alkalomra lehet belőlük sminket készíteni és nem csak burgundiban engednek gondolkodni. Általánosságban elmondható, hogy nagyon jól lehet velük dolgozni, nem probléma sem az építés, sem a satírozás. Viszont egy-egy szín eléggé potyog, főleg a majdnem fekete és a fényes barackos. Utóbbi igazi szökőművész, úgyhogy a belső szemzug térségén kívül nem nagyon tudom jelenleg még máshova elképzelni, oda viszont tökéletes. Majd még megpróbálkozom másik (vagy nedves) ecsettel is, hátha. Hiányzik nekem ebből az összeállításból egy világosabb, krémes bőrszín, amivel lehet maszatolni a széleket, halványítani a színeket vagy egyszerűen csak alakítani a szemsmink formáját. Bele tehették volna valamelyik taupe alapú (felső sor középső és jobbszélső, alsó balszélső) helyett. Akkor tökéletes utazós paletta lenne számomra, így viszont nekem be kell dobnom mellé egyet a hiányolt színből .


Összességében? Egészen jól kigondolt és kivitelezett kis paletta ez, ami tökéletesen kiszolgálja a burgundi-rajongókat, miközben más színvilágú sminkek elkészítése is kivitelezhető belőle. A szemhéjpúderek jó minőségűek, szuperül pigmentáltak, ebben nincs is nagy különbség köztük, talán csak a Noir az, amit picit többet kell noszogatni, építgetni. Nem volt problémám a tartóssággal sem, drágább- (Urban Decay), olcsóbb- (Catrice), krémes- (Maybelline) és szemceruzás (Avon) alapon is szinte ugyanolyannak bizonyult. Felkentem és órákkal később is úgy nézett ki, mintha friss szemsminkem lenne.

Mindezért pedig 11900 Ft-ot kérnek. Ez annyit tesz, hogy egy-egy színért (0,8 g) 1322 Ft-ot fizetünk, ami így meggondolva már sokkal barátibbnak tűnik. Ha mono szemhéjpúderként vesszük meg ezeket (ahogy keresgéltem az interneten, úgy tűnt, mindegyik létezik ilyen formában is, de szóljatok, ha tévedek!) vagy más színeket, bizony sokkal többet hagyunk ott darabjáért 1300 Ft-nál (lehetséges, hogy az eredeti méret 1,5 g és 5100 Ft-ot kérnek érte?). Persze szabadabbak vagyunk a válogatásban és nagyobb kiszerelés gazdái leszünk, de azok az adagok úgyis akkorák, hogy egy élet is kevés rá, hogy elhasználjuk őket. 


Nálam nem volt kérdés, hogy szeretném-e megvenni valamelyik palettát, amint megláttam, hogy lesz, azonnal beleszerettem a burgundiba. Ezeknek a termékeknek a kapósságát mutatja, hogy két hónappal a megjelenés után a bécsi MAC-ben egy darab sem volt. Amikor Budapesten jártam és megvettem, az eladó hölgy úgy kezdte, hogy szerencsém van, pont most érkeztek, mindig hamar elkapkodják. Bár az állandó termékeket erősítik, megegyezhetünk abban, hogy lehet kapni ezt a palettát (és társait), már amikor éppen van.

Egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem, sokat használom, főleg, hogy épp burgundiszezon van. Azt is ki merem jelenteni, hogy ár-érték arányban nagyon jó. Bátran ajánlom annak, aki szeretne MAC palettát, annak, aki szeretne egy szuper, őszi (utazós) szemhéjfestékkészletet és annak is, aki szeretne belekóstolni a MAC szemhéjpúderekbe - ha már rászánja az ember a pénzt, így sokkal jobban megéri, mint az egyágyasokkal vacakolni. Igaz, nem a legolcsóbb, de... 

Ha nem működik a videó, IDE kattintva megnézhetitek a YouTube csatornámon. 

A palettát és pár színét már sminkvideóban is láthatjátok nálam, egy igazán őszies, burgundi sminket készítettem vele, amit a szezon hidegebb, borongósabb (hangulatosabb) napjain akár nappal is lehet hordani.

Amit használtam - Arc: Maybelline FIT ME 110 korrektor, Bielenda CC krém, Essence Happy Girls Are Pretty kontúrszett. Szemek: Maybelline Color Tattoo 40- Permanent Taupe, MAC Burgundy Times Nine paletta, Essence 14 chilli vanilli szemhéjpúder, Maybelline zselés tus, Manhattan mini testszínű szemceruza, Maybelline The Colossal Volum' Express Smoky Eyes szempillaspirál + h&m szemöldökceruza. Ajkak: Kiko 917 ajakrúzs, Catrice átlátszó porpúder. 

Mit szóltok a sminkhez? A palettához? Használtok MAC termékeket? 

4 megjegyzés:

  1. Wow ez gyönyörű! Most igazán kedvet kaptam ehhez a palettához, meg amúgy is imádom a burgundy árnyalatokat! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban az, nagyon szeretem csak nézegetni is. :D A burgundi szuper szín, szinte mindenkinek jól áll, meg persze csodaszép is. :)

      Törlés
  2. Gyönyörű ez a paletta, nagyon szeretném karácsonyra meglepni magam vele :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy tökéletes karácsonyi ajándéknak. :)

      Törlés