Makeup Revolution Dupla végű szemhéjtus



Aki látott már tőlem sminkes bejegyzést (videót, fotót, stb...) tudhatja, hogy nagyon odavagyok a tusvonalakért. Bármilyet szívesen csinálok, de a kedvenc egyértelműen a filces tussal húzott, számomra ez a leginkább kényelmes és precíz megoldás. Rengeteg filces végű tust próbáltam már a legolcsóbb drogériástól a drágább darabokig, de talán eggyel sem voltam annyira elégedett, mint a MUR kétvégű darabjával. Készüljetek fel, mert innentől mondhatni kész ömlengés lesz ez a bejegyzés. 


Maga a tustest normál méretű, mindkét végén kupakkal. Az egyik egy vékony, precíz vonalakhoz való applikártort, a másik egy vastag vonalakhoz valót rejt. Kezdjük a vékony véggel. Ha valaki megkérdezi tőlem, milyen tust ajánlok (pláne kezdőknek), mindig azt mondom, hogy egy minél vékonyabb hegyűt. A precíz vonalak meghúzását és amúgy a szemhéjon való rajzolgatást szerintem egy ilyennel lehet a legjobban begyakorolni. Erre szokott jönni az a válasz, hogy "de hát azzal nem lehet kitölteni a vonalat". Egy jó terméknél ez nem probléma (itt meg alapból itt van nekünk a dundi filcvég is). Ez a vékony hegy szépen adagolja a festéket, nem fárad el, mire odaér az ember, hogy "színezgetni" kell vele. Kreatív sminkekhez is tökéletes, megbízható.

A vastagabb applikátor nem az a használhatatlanul ormótlan fajta (egyébként méretre nagyon hajaz a drogériában megszokott tusok méretéhez), ha kicsit gyakorlottabb kezünk van, ezzel is könnyen tudunk vékony vonalat húzni. Persze az erőssége leginkább az, hogy picit vastagabb vonalat pillanatok alatt tölthetünk ki vele. De a legjobb nem is ez, hanem, hogy csodálatosan lehet pöttyözni a hegyével. Nem hajlik el és ad annyi festéket, hogy több tucat apró és még apróbb pöttyöt lehessen vele festeni. Nem mondhatnám, hogy sok olyan termékkel találkoztam már, ami erre képes volt, főleg nem ilyen egyenletes teljesítménnyel. Tudom, ez a képesség sokak számára haszontalannak tűnhet, de nekem nagyon tetszik és rendszeresen használom is. Például az alsó pillasorhoz rajzolt pöttyökkel optikailag dúsíthatjuk a pillákat. Nem mellesleg a mostanában nagyon divatos, grafikus tusvonalak megrajzolásához is tökéletes. 

Az előző videómban ezt a tust használtam, ITT megnézhetitek sminkelés közben. Az említett pöttyözést is alkalmaztam az alsó pilláknál, azt is láthatjátok a videóban. 


Maga a tuslé' fényesre szárad, egészen gyorsan, így nem kell félni tőle, hogy elmaszatoljuk. Nálam nem mozdul, míg le nem mosom a sminkem, viszont a kézfejemről minimális erőbedobással le tudtam mosni vízzel. Így akinek könnyezni szokott a szeme, legyen vele kicsit óvatosabb (pl. csak felül használja). Illetve még annyi, hogy első használatkor mindkét applikátor kicsit folyatta a festéket, de csak le kellett törölni egy zsebkendővel és normalizálódott a helyzet. 

Összességében? IMÁDOM. Nálam ez a tökéletes, minden igényt kielégítő filces tus. Talán csak akkor lehetne jobb, ha meg is rajzolná önállóan a vonalat (de akkor hol maradna a kihívás?). Bátran ajánlom kezdőknek és olyanoknak is, akik mindennap húznak tusvonalat. 

Emlékeim szerint 990 Ft környékén vettem (lehet, hogy éppen akciós volt?), természetesen a Pink Pandán. Listaára 1590 Ft, jelenleg sajnos nem elérhető, de biztos vagyok benne, hogy lesz még. LINK

Szoktatok tusvonalas sminket készíteni? Milyen tust használtok szívesen? Próbáltatok már MUR termékeket? 

2 megjegyzés:

  1. Negi! Épp most kattintottam a bemutatkozó soraidhoz, ahol arról írsz, hogy kezdő sminkesként még csak egy tusvonalat sem voltál képes meghúzni. :) Hát, azóta is nevetek, mert ez az infó egész hihetetlennek hangzik rólad úgy, hogy a mostani tusvonalad meg csodaszép! :) A szemhéjtus pedig nagyon ígéretes darabnak tűnik!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, most eszembe jutott, hogy frissíteni kellene már azt a bemutatkozó oldalt. ^^' Pedig nagyon igaz, amikor először próbálkoztam tussal, megfogadtam, hogy soha többé. Nem vonalat, hanem egy nagy pacát sikerült csinálnom és még a szemembe is belement. Mentségemre szóljon, hogy akkor még tényleg nem sminkeltem magam semmivel (ha véletlenül nagyon kellett egy kis smink, barátnők dobtak fel rám valamit) és rögtön mély vízbe lettem dobva. :DD

      Törlés