Schüssler Nr.3. és Nr. 9. krémek



Egyre közelebb állnak hozzám a natúr termékek, ezért is örültem nagyon, amikor a Schüssler felajánlotta, hogy válasszak tesztelni valót a termékei közül. Így került hozzám az Nr. 3. és az Nr. 9. krém, amiket már több, mint egy hónapja megkaptam. Eljött az ideje, hogy beszámoljak az eddigi tapasztalataimról. 


Több bejegyzésen keresztül lehetne mesélni a Schüssler sókról, amiket a termékek tartalmaznak. De a lényeg, hogy minden krémben ásványi sók találhatóak, melyek egy-egy problémára kínálnak megoldást. ITT mindent megtaláltok a Schüssler sókról és alkalmazásukról, ha pedig felkelti valamelyik krém az érdeklődéseteket vagy más bőrproblémára keresnétek megoldást, a márka honlapján/webshopján részletes leírásokat találtok. www.schusslerkozmetikumok.hu 

A krémek a képen látható tubusokban érkeznek, a kupakjuk erősen záródik. Örülök, hogy nem tégelyesek a termékek, így sokkal könnyebb az adagolás és nem érintkezik a készítmény minden használatkor a környezetével. A csomagolás nagyon letisztult, minden krémen egyértelműen fel van tüntetve, mire való, a hátulján pedig egy leírás és az INCI is segít minket. 


Nr. 3. Schüssler natúr krém - Ennek a kis krémnek "elsősegélyszer" a beceneve, mert hatékonyan nyugtatja az érzékeny, irritált bőrt. Felveszi a harcot a bőrünket érintő káros hatások ellen, legyen szó csípésekről, leégésről, szőrtelenítésről vagy pattanások kezeléséről. 

Ez egy közepesen sűrű, tömör krém, kell vele egy kicsit dolgozni, mire el tudjuk oszlatni, de végül nagyon szépen beissza a bőr és enyhén citromos illat marad csak utána. Először egy kisebesedett pattanásra vetettem be, amit nagyon szépen lehúzott pár nap alatt. Nálam elég lassú a sebgyógyulás, egy-egy ilyen pici pöttynek is néha hetekig tart a gyógyulása, ezzel a krémmel viszont úgy 3-4 nap alatt normalizálódott a helyzet. Ezen felbuzdulva kipróbáltam epilálás után is. Természetesen nagyon szépen ki tud pattogni a bőröm pár perccel a "beavatkozás" után és bár az aloe vera gélem nagyon jól enyhítette a viszketést (és amúgy is bele vagyok esve abba a gélbe), a piros pöttyökkel nem birkózott meg. Azt kell, hogy mondjam, ez a Schüssler krém lepipálta a kis aloémat, a szokásos egy, másfél nap helyett csak úgy 1-2 órán keresztül voltak láthatóak a szőrtelenítés nyomai. 


Nr. 9. Schüssler natúr krém - Zsíros, mitesszeres, aknés, pattanásra hajlamos bőrre ajánlott készítmény. Az Nr. 9. aloe vera tartalmának köszönhetően hidratálja, nyugtatja a bőrt. A hozzáadott teafaolaj pedig fertőtlenít és szabályozza a faggyútermelődést.

Ez a krém sokkal könnyedebb állagú és folyósabb, mint az Nr. 3., viszont felvitel után mintha sokkal vaskosabb lenne. Az egyik nagy forróság idején próbáltam ki először, akkor soknak éreztem, mintha egy bevonatot képezne a bőrömön, ami nem bírta beszívni és kipirosodott. Bár ez a nagy melegben nem volt meglepő, a legkönnyedebb krém is csak csúszkált az arcomon. Aztán persze próbálkoztam vele még, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy nem a kánikulával volt a baj. Minden felvitel után lángvörös volt az arcom és égett is. Valószínűleg van valami a krémben, amire allergiás vagyok, bár még nem jöttem rá, mi az. Sajnálom, mert jónak ígérkezett, már azt is elterveztem, hogyan kombinálom majd a szokásos gélkrémemmel. 

Összességében nagyon jó véleménnyel vagyok a márkáról, szimpatikus az egész Schüssler gondolat és hozzáállás. A két teszteltemből egy nagyon bevált, a másik nekem nem jó, de attól még nem rossz termék, másnak tökéletes lehet.

Találkoztatok már Schüssler termékekkel? Kipróbálnátok őket? 

2 megjegyzés:

  1. Mikor megláttam a krém nevét felkaptam rá a fejemet, mert mostanában a homlokomra rájött az öt perc, de ez alapján, hogy vörös lesz tőle a fejed, meg az összetevőket is megnézve biztos nem próbálom ki. Valószínűleg az illóolajok irritálják a bőrödet benne, legalábbis én erre tippelnék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is az illóolajra gondoltam, de az az igazság, hogy magas illóolaj tartalmú termékekkel is volt már dolgom és ott nem merült fel ez a probléma. Lehet, hogy ebben van pont olyan, amivel még nem volt dolgom, nem tudom. Mindenesetre ezt megjegyeztem és figyelni fogok mostantól. :)

      Törlés