Ajándék kalauz | Karácsony


Az ünnepek előtt sokszor elég nagy dilemma, hogy mit ajándékozzunk szeretteinknek. Sokan az utolsó pillanatra hagyjuk pár (ha nem az összes) meglepetés beszerzését. Most jobb, ha megállunk és elgondolkodunk kicsit, hiszen ha például rendelni szeretnénk valamit egy webáruháztól, jobb, ha még most tesszük meg, hogy megérkezzen az ünnepek előtt a csomagunk. Ebben a bejegyzésben pár ajándékötletet szeretnék Nektek mutatni, vegyesen boltokból, illetve olyan webshopokból, amik az évek során nem hagytak cserben karácsony előtt. Mert bizony velem megtörtént már a rémálom. Két héttel karácsony előtt rendeltem (még csak nem is egy nevesincs oldalról), 1-3 napos szállítási idővel. Persze a csomag napokkal később sem volt sehol, se telefonon, se e-mailben nem tudtam elérni senkit. December 24-én szerencsére megérkezett az átvevőpontra. Akkor fogadtam meg, hogy ilyet soha többé.

A bejegyzés három részből áll, ezeket nagybetűs címekkel elválasztottam egymástól, így egyszerűen oda tudsz görgetni ahhoz, amelyik érdekel. Az "Ajándékötletek nőknek" rész külön kérésre picit több utasítással és kiegészítéssel (pl. kérdezd az eladót, miért ne vegyél ezt vagy azt) van ellátva. Remélem, találsz itt jó ötleteket, tippeket! 


Ajándékok nőknek
A képen: Balea ajándékcsomag - Dm, Testvaj ajándékcsomag - The Body Shop, Kneipp fürdőolaj szett


Kezdjük a lányoknak való ajándékokkal, (ezekkel nekem is sokkal könnyebb dolgom van és) egyre több pasi kérdez azzal kapcsolatban, hogy mivel lephetné meg a barátnőjét (annyira cuki, mindig úgy meghatódom, ha ilyen levelet kapok). Tehát, ajándékötletek nőknek, lányoknak:

Először is felejtsük el az ajándékkártyákat, utalványokat - hacsak nem kérte ezt kifejezetten az, akit megajándékoznánk -  és a "csak lekapok a polcról egy ajándékcsomagot" megoldásokat. Ha ajándékcsomagot vásárolunk, vegyük a fáradtságot, hogy megnézzük a tartalmat, a színt, az illatot. Választhatunk kozmetikai ajándékcsomagot a drogériákban - a Dm tele van jobbnál jobb összeállításokkal -, de akár online is. Hiába tűnik annak, nem igazán szuper ajándék sem a konyhai aprító, sem a fehérnemű. 


A képen a márkák sorban: Avon, Bomb Cosmetics, Makeup Revolution, Nanshy, Avon, The Body Shop

A The Body Shop-nál mindkét lehetőséggel élhetünk, az üzletben nemcsak megnézhetjük, de meg is szagolhatjuk a termékeket (sajnos csak Budapesten), a webshopon pedig különböző szempontok (ár, tartalom, termékek) alapján keresgélhetünk. Érdemes rápillantani a szezonális darabokra (cukormázas alma, havas szilva, deres áfonya), de akár egy szép sminkszettet is választhatunk. www.thebodyshop.hu

Az AVON is minden évben jelentkezik karácsonyi csomagokkal. Már nem kell tanácsadónőt sem keresnünk, ha a márka termékeit szeretnénk megvenni. A www.avon.hu oldalon a karácsonyi akcióknál parfüm, krém és sminkcsomagok között válogathatunk.

A BOMB Cosmetics ajándékcsomagjai szupercukik. A fürdődesszert nem mindennapi ajándék, de választhatunk gyertyát vagy viaszpasztilla csomagot is náluk. A www.furdogolyok.hu oldalon lehet tőlük rendelni, illetve országszerte több helyen is megtalálhatóak, erről ITT egy lista. 

A Pink Panda oldalán érdemes körülnézni, ha sminkmániás barátnőnek keresünk valami szépet. A Makeup Revolution karácsonyi csomagjai igazán szemrevalóak, ecsetkészletet is vehetünk itt, de csodaszép paletták és apróságok között is válogathatunk sok-sok márkától. www.pinkpanda.hu

Klasszikus ajándék karácsonykor a parfüm. Na éppen ez az, amit az ember még magának is nehezen választ, nemhogy másnak megtaláljuk a tökéleteset. Ha parfümöt szeretnénk ajándékozni, a legjobb megoldás, ha az ajándékozott kedvencét vesszük, ha lehet, ajándékszettben, így biztosan nem lövünk mellé. Ha nem szeretnénk a megszokott illatot adni vagy több parfümöt is használ, érdemes őket lejegyezni egy papírosra és a legközelebbi drogériában segítséget kérni. De keresgélhetünk online is akár, ehhez szuper tipp a Dm által létrehozott www.parfum.dm.hu oldal, ahol illatjegyek alapján listázhatjuk ki a parfümöket és láthatjuk az aktuális árakat is. Ha az oldal alapján tájékozódunk, a drogériába már felkészültebben mehetünk. 
Nehezen  választható, de nagyon hasznos ajándék lehet az arcápolási szett. Érdemes figyelni arra, hogy általában milyen termékeket, milyen márkákat használ az, akinek adni szeretnénk és nagyon fontos kritérium az érzékeny bőr, a különböző bőrproblémák és allergiák (erre szintén figyeljünk oda parfümnél, sminkszernél) is. Erre a kategóriára kifejezetten azt mondanám, hogy akkor adjuk ajándékba, ha tuti biztosak vagyunk a dolgunkban.

Ha ékszert szeretnénk ajándékozni, érdemes körülnézni a Rossetti Bizsunál - www.rossettibizsu.hu -, ahol szépséges karpereceket, nyakláncokat, kendőket és ékszerszetteket is vásárolhatunk. Ha van kislány a családban, neki is találhatunk itt szép apróságokat. 

A gyertya is remek ajándék lehet, pláne egy különlegesen illatos darab, mondjuk a Yankee Candle kínálatából. A www.illatgyertya.hu oldalon a termékek fantázianevei és leírások segítenek választani, illetve ITT egy lista azokról a helyekről, ahol magunk is megvásárolhatjuk (megszagolhatjuk) a gyertyákat.





A kész ajándékcsomagnál személyesebb, ha magunk állítunk össze egy kis meglepetést, ilyenkor az ajándékot még inkább személyre szabhatjuk. Válogathatunk például az alábbiakból is.

A Bomb Cosmetics fürdőkozmetikumai sok drogériában csücsülnek a polcon, a sminkszereken kívül egy ilyen boltból szerintem ez a legjobb ajándék. De válogathatunk a beauty újdonságok közül is. Egy nude palettával például aligha lőhetünk mellé, hiszen mondhatni, hogy mindenkin jól mutató színeket tartalmaznak. Már próbáltam és szívesen ajánlom a Maybelline és a L'Oréal nude palettáját is. A szempillaspirál is valami olyasmi, amit akkor is tud használni a megajándékozott, ha nem sikerül teljesen személyre szabottan választanunk. A L'Oréal Volume Million Lashes Féline vagy a Max Factor Velvet Volume spirál jó választás lehet. 

Rúzsokból végtelen számú áll rendelkezésünkre, itt picit nehezebb a döntés a színek miatt, de azért nem lehetetlen feladat (gondoljunk arra, milyen színű rúzsokat szokott használni az, akit meg szeretnénk ajándékozni). Viszont már nem csak a színekkel, hanem a textúrákkal is variálhatunk. A Maybelline új matt rúzsai igazán szépek. Ha fényeset, csillogót szeretnénk, érdemes megnézni a Catrice Pure Brilliants ceruzáit (ebből kapható egy átlátszó, semleges színű is!). Érdemes rápillantani a Max Factor új Lipfinity vonalára, ami extra tartósságot ígér. Ha pedig karácsonyi színekben gondolkodunk, elcsíphetünk még talán egy szép Essence Merry Berry rúzst (úgy emlékszem, az egyik ezek közül is matt). Utóbbihoz megvehetjük a hozzá passzoló körömlakkot is akár.
Táska - Orsay, pulcsi - Tchibo (a kép forrása LINK), cipő - s'Oliver

Ruhát, cipőt csak akkor adjunk, ha tudjuk a pontos méreteket, illetve mindig kérdezzük meg, hogy van-e (főleg, hogy meddig) cserelehetőség, ha nem lenne jó a méret, szín, stb... Talán a táska az az ajándék még, ami bátrabban választható egy ruhaboltból. Ha nem tudjuk belőni a stílust, a színt, próbáljunk egy praktikus, nem túldíszített, akár a hétköznapokon is használható darabot választani. Erre nagyon ajánlom az Orsay üzleteit, nem csak a szuper táskák miatt, hanem azért is, mert ott tényleg csak segítőkész eladókkal találkoztam eddig, érdemes segítséget kérni tőlük. 

A képen látható pulcsi a Tchibo webshopján vásárolható meg, ide érdemes benézni akkor is, ha gyerekeknek keresünk ajándékot vagy a karácsonyi asztalra valami szépet. www.tchibo.hu


Uniszex és/vagy közös ajándékok



Külső akkumulátor - Tchibo (a kép forrása LINK), Star Wars Monopoly, Star Wars DVD gyűjtemény, Street Kitchen: Fördős Zé a konyhában könyv, Karácsonyi CD - Tchibo (a kép forrása LINK), fali kulcstartó az egész családnak - kreativajandek.hu webáruház

Vannak olyan ajándékok, amik fiúknak, lányoknak egyaránt szuperek, ilyen például a külső akkumulátor, ami a hétköznapok során a legjobb barátunkká válhat (pláne, ha sokat pötyögünk a telefonunkon). Jó ajándék lehet egy szakácskönyv is (mostanában amúgy is divat főzni), találhatunk olyan darabokat, amik egy-egy összetevő köré épülnek fel (például Coca Cola vagy Nutella) és klasszikusabb, vegyes összeállítású gyűjteményeket is. Kezdőknek is ajánlom a Street Kitchen: Fördős Zé a konyhában könyvet. Anyukám vette meg, de még nekem is a kezemben maradt. Köténnyel is megvásárolható a hivatalos oldalon - LINK. De akár magazin előfizetést is adhatunk ajándékba, érdeklődési körnek megfelelően. 

Nagyon szép gondolat a közös karácsonyi ajándék (vendégségbe ajándékként vinni és) akkor is, ha együtt veszitek meg és akkor is, ha meglepetés lesz. Jó választás lehet egy társasjáték, egy puzzle vagy egy filmgyűjtemény olyan filmekkel, amit mindketten szerettek, esetleg egy karácsonyi CD (jövőre már ezzel hangolódhattok együtt az ünnepekre). Nem csak a párotokkal, de az egész családdal közösen is "kaphattok" valamit, például a Kreatív Ajándék fali kulcstartóját, ami sokféle összeállításban kapható, ráadásul mind egyedileg készül és még ki is lehet dekorálni. De sok más ajándéknak való is van náluk, például gravírozott vágódeszka, mondjuk egy képpel a kedvenc sorozatotok főszereplőjéről (keressétek őket bátran, ha ilyesmit szeretnétek!). Ezzel együtt szép és különleges díszeket is vásárolhatsz a last minute karácsonyi hangulathoz vagy az ajándékcsomagoláshoz (a díszekről ITT találsz egy videót). Ide katt: www.kreativajandek.hu


Ajándékok férfiknak

Képek forrása: Tchibo webshop - LINK

Elérkeztünk az én nagy dilemmámhoz is. Mit adjunk apunak, a párunknak, a fiú rokonainknak, ha túl szeretnénk lépni az alkohol, nyakkendő, zokni bűvkörén? Teljesen véletlenül rá kellett jönnöm, hogy a Tchibo webshopja pasiajándék kincsestár. Van itt drón (ennek nagyon borsos ára van, de most láttam a Kik katalógusában 8490 Ft-ért, arra is érdemes rápillantani), távirányítós kisautó, autó formájú egér, vezeték nélküli hangszórók, fülhallgatók.... Jópár ezek közül Star Wars kivitelben. Ez idén elég nagy sláger, úgyhogy könnyen találhatunk ajándékot annak, aki szereti. 


Lego Dart Vader figura, Wilson tenisztáska - mall.hu, Casio karóra, Tetrisz, Hobbit DVD díszdobozban, Popcorn gép 

Ha már Star Wars... Pár szereplőt Lego formájában is meg lehet venni (láttam mini szetteket is a Lidl reklámújságjában), illetve maga az építőjáték is olyan ajándék, aminek a pasik örülhetnek, kicsit felidézheti a gyerekkorukat. Ajándékkereséskor kiindulhatunk a kedvenc sportjukból is, vehetünk sportszert, kiegészítőket, könyveket, akár magáról a sportról vagy akár egy-egy kiemelkedően teljesítő sportolóról (életrajzi könyvek). Léteznek ilyen témában DVD-k is, de a kedvenc filmjét is megvehetjük (ha még nincs meg), akár díszkiadásban is. Nagyon jó DVD lelőhely a www.xpress.hu Vehetünk apróságokat a kedvenc film, sorozat vagy játék motívumaival, szereplőinek képével ellátva, például bögre, póló (ezeket csináltathatjuk is), stb...

Ha nagy filmnéző akinek ajándékoznánk, ráadásul rágcsálni is szeret, vehetünk egy popcorn gépet, hogy teljes legyen a mozihangulat. Utóbbi megrendelhető például a www.mall.hu-tól, de lehet kapni kukoricapattogtatót a Praktikerben is. A karóra nem csak szép, de hasznos ajándék is, a barátomnak és az apukámnak az Extreme Digitaltól rendeltünk Casio márkájút, nagyon szeretik. www.edigital.hu Néhány helyen pedig még lehet tetriszt venni (utoljára Tesco újságban találkoztam vele), ez a kicsit idősebbeknek is klassz ajándék lehet.

Természetesen a pasik sem maradhatnak kence nélkül, a drogériákban számukra is lehet kapni ajándékcsomagot, de én két sokkal jobbat szeretnék kiemelni. Az egyik a Bomb Cosmetics Szuperhős ajándékcsomagja, a kicsit gyermekibb lelkű férfiaknak és fiúknak, illetve a The Body Shop Modern Gent's Shaving Kit, a picit komolyabbaknak. 

De akármit is veszünk vagy készítünk ajándékba, a lényeg, hogy szívből adjuk. Figyeljünk oda a másikra, így biztosan eszünkbe jut valami, amire szüksége van, amit nagyon szeretne. Adjunk ajándékba "időt", készüljünk együtt az ünnepekre, élvezzünk ki minden pillanatot! 

Remélem, tudtam pár jó tippet adni (ha igen, nagyon örülnék neki, ha megírnád!). Ha van olyan ajándékötleted, ami itt nem szerepel, oszd meg bátran kommentben, segítsünk egymásnak! 

0 megjegyzés: