L'Oréal La Palette Nude



2015-ben a L'Oréal Paris is jelentkezett egy nude palettával, mely a drogériák polcain vár minket. A La Palette Nude egy kis ékszerdobozra hasonlít; a külseje erős, fekete, fényes műanyag, ez éppen a gyengéje is a csomagolásnak, nagyon szereti gyűjteni az ujjlenyomatokat, karcokat. A belseje 10 színt (öt fényes, öt matt), egy applikátort és egy fedélnagyságú tükröt rejt. Ára 4000-5000 Ft körül mozog, ha szeretnénk megvenni, érdemes figyelni a kuponos akciókat, úgy tudom, szeptemberben már be lehetett szerezni 50%-os Glamour kuponnal is. 


A méret, a forma tökéletes. Belefér akár még a neszesszerünkbe is és ha túl tudunk lendülni azon, hogy egy pillanat alatt karcos lesz, akkor jó "gyorsan bedobok valamit a táskámba és indulhatunk is" barátunk lehet. Pláne, hogy szép nagy tükör van benne. 


Balról jobbra haladva - Először egy pöppet barackos beütésű, fényes fehérrel találjuk szembe magunkat, ami nagyon szépen mutat a szemöldök alatt és a belső szemzugban. Mellette egy szintén fényes barackszín, majd az első matt festék, egy közepesen sötét barna. Ezután következik a kedvencem, a fényes taupe, majd a világos, kicsit sárgás arany. 


Jönnek a barnák; a barack és a taupe között található barnánál kicsit sötétebb és szürkésebb barna a következő, mellette meleg csokoládé, aztán az előzőeknél a palettában kicsit világosabbnak tűnő fényes barna, majd egy meleg sötétbarna és egy majdnem fekete. 


Ha megnézzük a színeket bőrön (a képen a karomon láthatjátok egy réteg alapozón), láthatjuk, hogy a legszélső fehéres színből szinte csak a fénye maradt, a paletta másik végén lévő barnák pedig... Hát, mintha szinte egyformák lennének. 

Itt az ujjammal vittem fel a festéket, az applikátor szivacsos végével is hasonlót lehet elérni, a másik fele - ami egy pufibb, de nagyon apró fejű, kissé ellapított ecset - a színek felvitelére nem igazán alkalmas, inkább arra való, hogy eldolgozzuk vele a festéket. Bevallom, én itt megint feleslegesnek érzem az applikátort, bár ebben biztos az is benne van, hogy nagyon ragaszkodom az ecseteimhez, azokat szoktam meg, azokkal szeretek dolgozni. A palettákba rejtett ecsetek/applikátorok általában más minőséget képviselnek, maximum arra jók, hogy felvigyük velük a festéket, ha nincs más, de ilyenkor mindig eszembe jut, hogy a nekik szánt hely helyett lehetne inkább még egy kicsit kisebb a paletta.  


Visszatérve a színekhez, csináltam egy szemsminket, amiben a paletta jobb oldalán található barnákat és a taupe festéket használtam. Itt még jobban látni, miről beszéltem, amikor azt mondtam, a barnák szinte egyformák. Igaz, nem vittem túlzásba a rétegezésüket, csak a szempillatőnél látható sötétbarnán futottam át háromszor. A barnákon túl az összes színre igaz, hogy a szemre felvíve veszít az élénkségéből, akármivel is viszem fel. 

Egyébként kellemesen krémesek a festékek, nálam csak minimálisan poroltak és azt a színt, amit elértem velük a szemhéjamon, egész nap tartották. Ugyanezt tapasztaltam egyszerű korrektoros vagy alapozós alapon is, így nem mindig használok hozzájuk extraerős szemhéjbázist, már csak azért sem, mert nem vettem észre, hogy attól erőteljesebbek lennének a színek. 


Összességében? Nem mondom, hogy rossz paletta ez - azóta is ez van a táskámban és többször elővettem, hogy egy gyors nappali sminket készítsek belőle -, de meg kell szokni. Annak, aki csak a nagyon ütős, erősen pigmentált színeket szereti, ez nem lesz egyszerű, viszont annak, aki a hétköznapokra keres egy jól összerakott, strapabíró kivitelezésű földszín kombinációt, annak érdemes rápillantani. 

Hamarosan nálunk is kapható lesz még egy L'Oréal paletta, amiben van egy nagyon ígéretes lila szín is. Már találkoztam vele külföldön, le is fényképeztem, IDE kattintva meg tudjátok nézni a Facebook oldalamon.

Mit szóltok a L'Oréal palettájához? Találkoztatok már vele? Esetleg meg is vettétek? 

11 megjegyzés:

  1. Nagyon gondolkodtam, hogy a Maybelline vagy a L'Oréal palettájára ruháztak-e be, mert szeretnék egy jobb nude palettát. A te teszted és a kedvences videód után azt hiszem, hogy a Maybelline lesz a nyerő :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem várd meg vele a Glamour napokat és féláron vedd meg a palettát, mert a teljes árát nem éri meg egyik se.

      Törlés
    2. De aranyos vagy, a videót is megnézted? Köszönöm :) Örülök, ha tudtam segíteni.

      Törlés
  2. A szemeden nem sok smink lathato ;)
    Megvettem a palettat, mert sztem sokkal szebb mint a Maybelline. Nalam egyaltalan nem tunnek egyformanak a sotetebb szinek, sem a palettabna, sem eloben. Szemhejbazist hasznalj inkabb, mert az alaopzod valszeg nem tul jo.
    Nalam egy snassz, nem extra She bazisnal is szep es tartos szinek jelennek meg. A szemen is. A te sminkednel annyira keves festeket hasznaltal,h igazabol azt sem lehet megallitani, hogy ez melyik szin lehet.... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban nincs sok smink a szememen, írtam is, hogy nem nagyon rétegeztem. Különben ha figyelmesen elolvasod, láthatod, hogy írtam, hogy nálam nem mutatott mást, erőteljesebb színt szemhéjbázison se (tehát használtam azt is). Ezért használom alapozós alapon is, mert azon is szépen tartja magát a festék.

      Törlés
  3. Szép ez a paletta. Nézegettem is a DM-ben. Azután csak visszatettem és milyen jól tettem. a Douglasban akkor jelent meg két saját márkás palettája, az egyik nude. 16 szín, egyik szebb, mint a másik, fantasztikusan pigmentáltak. Ja és olcsóbb is, mint a L'Oreal. Szóval azóta a másikat is megvettem a Douglasban és azóta nem is nyúltam máshoz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drea,
      Melyik az a Douglas paletta? Engem az is erdekel :)

      Törlés
    2. Sajnos még nem jutottam el odáig, hogy megnézzem a Douglas palettáit, pedig érdekelnek. Na, majd ha egyszer eljutok egy olyan helyre, ahol van... :)

      Törlés
  4. A My Favorite Palette.. Kb december elején jelent meg, de siessetek, mert lehet, hogy limitált. Ja így náznek ki: https://www.google.hu/search?q=douglas+my+favorite+palette&newwindow=1&espv=2&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiukavfw6jKAhUq7nIKHb64CqQQsAQIHA

    VálaszTörlés
  5. Köszi a tesztet :)jó lett a bejegyzés mint mindig, jó képekkel és értelmes szöveggel!
    Viszont megkérdezhetem hogy mit jelent az hogy pöppet? Mert szerintem nincs ilyen magyar szó :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett a bejegyzés :) Pöppet - picit, kissé. Felénk használják, lehet, hogy ez is egy vasi különlegesség. De az is igaz, hogy Pöpike macskánk után előszeretettel használom ezt a szót, valószínűleg gyakrabban, mint bárki más. :)

      Törlés