Megfázás ellen | Tetesept


A kádfürdő az egyik legjobb lazítás, amit el tudok képzelni, szeretek habfürdős, fürdőolajos, fürdődesszertes vízben pihenni. Erről nem mondok le akkor sem, ha megfázom, nagyon jólesik a gőzölgő víz olyankor. Nemrég olyan termékekkel találkoztam, amik még gyógyítóbbá teszik a fürdőzést; a Tetesept Megfázás esetén alkalmazható fürdősóját és tusfürdőjét a takemeshop.hu jóvoltából próbálhattam ki. 



Tetesept Fürdősó Megfázás Esetén - Tengeri sóval és illóolajokkal készült fürdősó. Egy csomag (80 g - 299 Ft a webshopon) egy teli kádas fürdéshez elegendő, a befolyó vízhez kell adni, amit azonnal zöldeskékre színez. A termékből felszabadul az eukaliptusz, menta, rozmaring és kámfor illata és gyógyító gőzzel lepi el a fürdőszobát. A só maradéktalanul felolvad és nincs is más dolgunk, mint élvezni a fürdőt. 

Nagyon jólesett az illatos gőz és a meleg víz, nemcsak, hogy tudtam egy kicsit lazítani, de sokkal jobban kaptam levegőt és enyhült a fejfájásom is, amitől jobb lett a hangulatom. Bár igazából azon már amúgy is dobott a mókás, zöldeskék víz is. Nálunk elég nagy a kád, kellett bele a csomag fürdősó, de később kipróbáltam gyors gőzölésként is. Pár evőkanállal tettem egy tál forró vízbe, törölközővel a fejemen fölé hajoltam és beszívtam a gőzt. Ez nem csak azoknak jó tipp, akik sietnek, hanem azoknak is, akiknek csak zuhanyfülkéjük van. 



Tetesept Tusfürdő Megfázás Esetén - Igazi felüdülés volt már a fürdősós víz is, nem is gondoltam, hogy a tusfürdő még tovább tudja javítani a helyzetet, amíg ki nem nyomtam a tubusból. Nagyon erős, frissítő illata van a szintén zöldeskék, kicsit géles állagú tusinak. Gyerekkoromban volt kámforos inhaláló stiftem, arra az illatintenzitásra és az utána következő felszabadulásra emlékeztetett a gazdagon felhabzó tusfürdő. Elég tömény, kevés is elég belőle, egy tubus (250 ml, 599 Ft a webshopon) akár egy egész szezonra is elég lehet.

Az esti fürdés után kellemesen illatozott a bőröm, még akkor is, amikor már a takaró alatt voltam. Sokkal jobban éreztem magam, még arra is maradt erőm, hogy belekezdjek egy filmbe, pedig ha megfáztam, náthás vagyok, általában nincs energiám már ilyesmire. Csak ledőlök, próbálok levegőt venni és minél hamarabb elaludni.

Összességében? Ez a két termék az idei első nagy felfedezésem. Bevallom, nem is tudtam, hogy léteznek fürdőtermékek megfázásra (egy időben illóolaj csöpögtetéssel próbálkoztam, de az olyan macerás volt), pedig milyen jól jöttek volna! Sajnos képes vagyok végignátháskodni a telet (bár igazából még a legnagyobb nyári melegben is előfordul ez velem), úgyhogy ezentúl mindig lesz itthon ezekből az illatbombákból. Amúgy is nagyon szeretem az eukaliptusz illatát. 

Próbáltátok már a Tetesept termékeit? Ti is gyakran fáztok meg? Szeretitek a fürdősókat? 

2 megjegyzés:

  1. eddig az izom-ízület termékeiket próbáltam, mert 12 óra munka után úgy gondolom rám fér :)
    imádom mindet egytől-egyig. szerintem ezeket is ki fogom próbálni!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én most még a Lazító fürdőkoncentrátumot fogom kipróbálni, de igazából annyira tetszett ez a megfázás elleni vonal, hogy bármit szívesen használnék tőlük. Talán az izom-ízület terméket is kipróbálom majd egy strapás nap után. :)

      Törlés