Velencei maszk & NYX Face Awards


A NYX Face Awards utolsó fordulójának témája az Optical Illusion/Érzéki csalódás volt. Igazából már vége is a versenynek, mire ezeket a sorokat pötyögöm, de azon túl, hogy megmutatom itt a blogon is a döntős sminkemet, leírnék pár gondolatot is a versenyről. 


Először is akkor néhány mondat a sminkemről. Az Optilac Illusion/Érzéki csalódás olyan kategória szerintem, amit meghallva rengeteg minden átsuhan az ember agyán, de lehet, hogy sok ötlet megfoghatatlan lesz ezek közül. Abban biztos voltam, hogy nem akarok olyan sminket csinálni, amit kidob a Google, ha bepötyögöm azt, hogy "optical illusion". Egy ideig amúgy is mentek a sok száj, sok orr/szem, illetve "elfelezett arc" (tudjátok, például amikor az arc felét öregnek, a másik felét fiatalnak sminkelik) sminkek, így ezektől szerettem volna kicsit elrugaszkodni. Nem szerettem volna pöttyös/csíkos szemkiugrasztós dolgokat sem festeni magamra, így inkább az "érzéki csalódást" kezdtem el boncolgatni, így jutottam el a velencei maszkig. Persze először mindenféle kacskaringós mintákban gondolkodtam, de aztán beugrott, hogy láttam pillangósat, amikor Velencében jártam. (Sajnos nem a karneválkor, ráadásul átépítés volt, így a látnivalók falak, állványok mögé voltak rejtve.) Így végül arra gondoltam, hogy az illúzión belül kelthetek még egy illúziót; egy pillangót is láthat majd a maszkon, aki nézi. 


A kivitelezés nem volt zökkenőmentes, ki gondolta volna, hogy se tollat, se szalagot, se tisztességes díszítőköveket nem lehet kapni a környéken? Csak 6 boltban voltam, míg végül egy csomag tollat be tudtam szerezni. Színeset szerettem volna, de a neon zöld és a fekete között választhattam csak. 

A sminkelés napját is jól kiválasztottam, míg csináltam a sminket, megérkezett az évtized vihara és a maszk elkészítése közben hirtelen sötét lett, úgy egy órára. De szerencsére minden jól alakult és elégedett vagyok a "maszkommal". Persze azóta már motoszkál a fejemben egy sokkal grandiózusabb változat, amihez így versenyen kívül lesz bőven időm majd mindent beszerezni (vagy úgy mondom inkább, egyáltalán kinyomozni, hogy például pávatollat hol tudnék venni). Szóval igen, elég nagy löketet kaptam a kreatív sminkekhez, valószínűleg olyan nagyot, amit semmi más nem adhatott volna. 


A három sminkről szólva még, amivel részt vettem a versenyen - Az első az előző Halloween környékén készült cukorkoponyám volt, azzal neveztem. Utána a félig faun, félig tündér következett, végül pedig a pillangós velencei maszk. Mindhármat megnézhetitek IDE kattintva a YT csatornámon, ha esetleg lemaradtatok volna. A három közül a legkedvencebb kedvencem a faun volt, nem tudom megfogalmazni, miért, de ahhoz húz a szívem. 

Összességében? Hatalmas nagy élmény volt a verseny. Rengeteg kedves üzenetet, kommentet kaptam, ami nagyon jól esett a szívemnek, pláne, hogy eddig pocsék évem volt. Úgy tűnik, a NYX Face Awards volt a vízválasztó vagy legalábbis nagyon remélem. Próbálok visszarázódni a blogolásba, videózásba is, mert idén tényleg nagyon döcögősen mentek a dolgok. Ebben az is nagy segítség, hogy a verseny miatt sok új feliratkozóm lett - főleg YouTube-on -, ez is inspirál arra, hogy legyenek új videók/cikkek. Szóval igen, most nagyon jól érzem magam, teljesen feltöltődtem, attól függetlenül, hogy nem nyertem meg a versenyt. Az ember persze valahol a szíve mélyén reménykedik, de... Szóval úgyis értitek. :) A döntőig eljutni már nagy nyeremény volt, a rengeteg sminktermékről nem is beszélve. 


Nagy öröm, hogy hamarosan elérhető lesz itthon a NYX, nagyon hiányzott már itthonról egy olyan márka, ami be meri hozni a legvadabb színeket is. Az ilyen lépéseknek hála, idővel talán máshogy fogunk a hétköznapok folyamán is a sminktermékekhez, a színekhez viszonyulni és nemhogy akkor nem néznének majd az emberre furán az utcán, ha piros rúzs van rajta, de akkor sem, ha lila. Ezzel kapcsolatban annyit mindent tudnék még írni, de ezt most inkább kihagyom. 

Szerintem azzal sem árulok el nagy titkot, hogy nem csak mi, a résztvevők és azok családja, barátai, olvasói/nézői követtük a versenyt, hanem bizony más, a versenytől, a márkától független cégek is. Ez már akkor meglátszódott a beérkező üzeneteimen, amikor még ment a verseny. Rengeteg új lehetőség a fejlődésre bloggerként/vloggerként, rengeteg új kapcsolat. Nagyon sokat adott a NYX Face Awards. 

Hatalmas nagy gratula mindenkinek, aki részt vett a versenyen! Nagyon szépen köszönök minden kommentet, minden szavazatot! <3 

7 megjegyzés:

  1. Remélem jövőre is indulsz és meg is nyered.:)

    VálaszTörlés
  2. Végig te voltál a kedvencem, folyamatosan nyomtam neked a szavazatokat :) Én is szeretek kreatív sminkeket készíteni és a tieid hihetetlenül ötletesek, eredetiek voltak. Sajnálom, hogy nem nyertél, szerintem megérdemelted volna, viszont jövőre is nagyon fogok drukkolni neked, ha jelentkezel! ^^ Még egyszer szívből gratulálok és további jó kísérletezést!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Örülök, hogy ennyire tetszettek a sminkjeim. :) <3

      Törlés
  3. Én is szavaztam rád végig,az utolsó sminked fantasztikus lett,a kedvencem volt abban a fordulóban.Sajnálom,hogy nem nyertél,nagyon tehetséges vagy,csak így tovább :)

    VálaszTörlés
  4. nem Optilac Illusion, hanem OptiCAL Illusion

    VálaszTörlés