Max Factor The Rule Breakers kollekció


"A Max Factor 2017-es újdonságaival lehetőséged van megszegni a szabályokat, és olyan sminket alkotni, amellyel kompromisszumok nélkül alkothatod meg a vágyott megjelenésedet."

Februárban került a drogériák polcaira a Max Factor The Rule Breakers kollekciója, mely megoldást kíván nyújtani a trendek és a fogyasztók elvárásai közötti szakadék áthidalására. Miről is van szó? Mondjuk arról, hogy hiába nagyon menő matt ajkakkal flangálni, vagy elviseljük, hogy a legtöbb terméktől a nap végére olyan száraz az ajkunk, mint a dörzspapír vagy feladjuk a küzdelmet és lemondunk az áhított mattságról. 

A kollekció négy darabja érkezett meg hozzám tesztelésre, az alábbiakban olvashatjátok, mire jutottam velük. 


A megújult 2000 Calorie szempillaspirál Curl Addict nevű változata azt ígéri, hogy használatával nem kell többé választanunk a dús és göndör pillák között. A csomagolás kis tömzsi, a kefe klasszikus szálas, tömött, széles, a dúsító spirálokra jellemzően ívelt. Első ránézésre talán túl duci lehet ahhoz, hogy kényelmes legyen a használata, de semmilyen problémát nem okozott; nem maszatolódott fel a szemhéjra a festék és a belső szemzughoz közeli pillákat is el lehet vele érni. Az első pár találkozásnál még számomra kicsit sok festéket vett fel, de idővel némileg beállt az anyag, így ezzel sincs gond. 

A felpakolt festék hamar megszárad, a pillák nem tapadnak, állnak össze. A göndörítést nem igazán tudtam, hol kellene nyomon érnem, aztán mikor pár fényképet visszanéztem, láttam, hogy a szemem külső sarkánál milyen szépen, felfelé állnak a pillák. A legtöbb spirál ezeket a szélső, hosszabb és gyengébb szálakat lefelé húzza, elnehezíti és olyan kis szomorkásan lefelé görbülő lesz tőle a tekintetem. Egy probléma megoldva. Viszonylag hosszú, de kevés és keszekuszán álló pillám van, így fontos, hogy jól szét legyenek választva a szálak és a szempillaspirálom adjon némi dúsítást. Ettől a darabtól ezt is megkaptam. Összképre kicsit sem tapacsos, dúsabb, göndör pillasorom lett, ami nem drámaian kiemelt vagy extra szénfekete, hanem inkább természetes hatású. 

Nagy ritkán, de tetten értem néha a nap végén, hogy kicsit szárazon lepotyogott a festék, de más problémám (mondjuk maszatolódás) nem volt vele. Leszedni nagyon könnyű, egy kis micellás víz nagy erőfeszítések nélkül lemossa. 


A Natural Brow Styler egy átlátszó szemöldökfixáló zselé, mely hiánypótló darab a márka kínálatában. Kicsit vegyesek az érzéseim ezekkel az átlátszó zselékkel kapcsolatban, volt már jó és rossz tapasztalatom is velük. De jobb a kapcsolatunk, mióta a sminkem első lépései közé építettem be a használatukat (így nem szennyezem be alapozóval vagy színes szemöldöktermékkel és nem is romlanak meg olyan hamar). A legnagyobb problémám az ilyen fixálókkal mindig az volt, hogy ropogósan keményre száradtak a szemöldökszálakon, száradás után pedig nem igazán volt már igazítható/mozdítható semmi. Illetve, hogy mindig túl sokat sikerült felvinnem belőlük, tocsogott a szemöldököm környéke a túl vizes állagú zselében, ami ragacsos maradt. 

A Max Factor megoldása minden ilyen bajomat kiküszöbölte. A kefe nem visz fel kezelhetetlenül sok anyagot, ami nem is túl híg és nem szárad mozdíthatatlanra. Szépen átfésülöm, majd a kefével beállítom a szálakat és ennyi. Mivel viszonylag sűrű és hiánytalan a szemöldököm, jobb napjaimon ennyi elég is. Persze, akinek van pár szál, amit pótolnia kell, annak nem elég önmagában ez a termék, de egyébként minden sminkkészletben jó szolgálatot tehet. 


A csomagomban volt egy Colour Elixir ajakceruza is, szintén színtelen kivitelben. Kétféle módon is nagyon jól (ki)használható, felvihetjük ajkaink teljes felületére, így egy olyan alapot kapunk, ami még tartósabbá teszi a fölé kent rúzst, illetve az ajak barázdáit, esetleg az enyhén száraz területeket kicsit feltölti, így a rúzsozás sokkal egységesebb lesz. A másik megoldás, amikor csak a kontúrokat húzzuk meg vele. Teljesen láthatatlan lesz természetesen az így megrajzolt vonal - emiatt több helyről hallottam is, hogy milyen haszontalan egy darab ez. Pedig nagyon jó szolgálatot tesz, még az olyan rúzsoknál is, amit csak gyorsan feldobunk. Lesz egy láthatatlan határ a bőrünk és az ajkaink között, így a nap folyamán a bőr apró ráncocskáiba nem szivárog át a festék, amivel a szánkat színeztük. Probléma megoldva, mégsem töltöttünk reggel fél órát azzal, hogy egy színes kontúrceruzával próbáltuk megtalálni az ajkunk határait. 


Mostanában eléggé rákattantam a rúzsokra, keresem az extrémebb és a hétköznapokon kényelmesen viselhető darabokat is. Azonnal láttam, hogy ez a Colour Elixir Velvet Matte rúzs az utóbbi kategóriába tartozik, ráadásul annyira a magaménak érzem ezt az árnyalatot - 20 Rose - nagy köszi, hogy ez a szín került hozzám! Szolid kis rózsaszín, amit kifejezetten a mattsága koronáz meg, ami nem is teljesen matt, hanem van egy nagyon szolid, krémes fénye - mint mindegyik darabnak ebből a családból, de úgy tűnik, a sötétebb színek kicsit még fényesebbek. Egyáltalán nem szárítja az ajkakat, nem emeli ki a szárazabb részeket. Nagyon tartós, több óra után kezd csak kopni, szépen, egyenletesen. Kis odafigyeléssel tartja magát evés-ivás közben is. Tehát mindenféle szárító hatás nélkül kapjuk meg a hőn áhított, luxus kinézetű matt hatást. 


A képen látható sminkhez minden terméket használtam. Nézzétek el nekem, egy bőrtönkretevő betegség és két óra alvás után készült. :) Összességében nagyon bejön a The Rule Breakers kollekció, főleg az ajaktermékek terén. Már nézegetem a rúzsokat, hogy melyiket vadásszam le magamnak legközelebb és az ajakceruzát is újra fogom vásárolni majd. 

Ti találkoztatok már ezekkel a termékekkel? Melyiket próbálnátok ki szívesen?

0 megjegyzés: