Nikoli Makeup | Felfedezés


Egy, a szívemnek nagyon kedves kezdő márkáról, a Nikoli Makeupról olvashattok ebben a bejegyzésben. Nikinél, a márka megalkotójánál a boltokban kapható sminkszerek allergiás reakciót váltottak ki, így választhatott, vagy együtt él a kellemetlen tünetekkel vagy nem sminkeli magát. Végül elég egyedi módon oldotta meg a problémát: Létrehozott egy saját sminkmárkát. 

A postban látható sminkszerek véleményezésre, ötletelésre érkeztek hozzám, így nem egy komplett tesztet, hanem kis véleményszösszeneteket, tapasztalatokat osztok most meg veletek, annál is inkább, mert a márkánál még sok minden alakulóban van. 


Több olyan márkát, terméket próbáltam már ki én is, melyek mindenféle allergén anyag nélkül ígértek szép sminket, azonban valahogy a legtöbből nem sikerült erőteljes fedést, szép színeket kicsikarnom. A Nikoli Makeup megoldást ígér erre sok-sok színpompás termékével. Így érthetitek, mennyire piszkálta a fantáziámat, mikor megtudtam, hogy nemcsak ütős szemhéjpúderek, hanem színes rúzsok is vannak a márka kínálatában. 

Egy kék és egy zöld darabot kaptam tesztelésre. A csomagolásról nem írnék sok mindent, mert tudom, hogy ez még nem alakult ki teljesen, valószínűleg változni fog, úgyhogy csak annyi, hogy klasszikus kicsavarós tokban érkeztek meg hozzám. Illetve ekkor még kicsit keményebbek is voltak a kakaóvaj miatt. Azt az információt kaptam, hogy ebben is lesz egy kis változás még, bár nekem egyáltalán nem volt problémám az állaggal. Sőt, mivel a bőr melegétől enged a vaj, ami a rúzsokban van, az első mozdulatokkal, míg kicsit keményebb, nagyon egyszerűen lehet kontúrozni, így külön termékre ehhez nincs szükség. 


Pár áthúzással - ahogy enged a kakaóvaj - nagyon szépen, egyenletesen beszínezi az ajkakat a rúzs, ami több órán keresztül meg sem mozdul az ajkakon. Egyszer sem fordult elő, hogy elcsúszott, maszatolódott volna a rúzsozásom. Ami még hatalmas nagy pluszpont, hogy ezek az első extrém színű rúzsaim, amik nemhogy nem szárították az ajkaimat, hanem kifejezetten ápolták, hidratálták. Lemosás után szebb állapotban volt az ajkam, mint mielőtt felvittem őket. 

A kettő közül a kék lett a kedvenc, valahogy a zöld kicsit úgy érzem, üti a bőrszínemet. Mindenesetre nagyon érdekes volt kipróbálni. 


A szemfestékek közül négy érkezett hozzám, ezeket úgy tudom, lehet komplett, műanyagtokos csomagolásban is kapni, illetve csak magát a fémtégelyben ülő préselt szemhéjpúdert is meg lehet vásárolni. A színpaletta csodás, élénk színeket tartalmaz, de megtalálhatóak benne alapdarabok (fekete és fehér pl.) is. 


Kezdem a sort a feketével, ami kicsit kakukktojás, mert igazán élénk színt nedves ecsettel tudtam csak előcsalogatni belőle. Ami nem feltétlenül probléma, mert mélyítővonal hangsúlyozásra, satírozásra nagyon jól használható szárazon is. Viszont a nedves ecsetes felfedezés után arra gondoltam, hogy ezt fogom tus helyett is használni, így az eredmény egy incifincit füstös, mégis nagyon precíz vonal lett. Ráadásul nem ez az egyetlen szemhéjpor, ami másra is nagyon bevált, nemcsak szemre. 


A fehér szemhéjpúder tökéletes szemzugba és szemöldök alá, szépen kiemeli a tekintetet. A zöld por hihetetlen vibráló színű és extra pigmentált, akárcsak az arany. Utóbbi kettőt előszeretettel használom mozgószemhéjra, szuperül eldolgozhatóak és tartósak. Az arany szemhéjpúder ráadásul ujjal finoman felütögetve csodaszép highlighterként is funkcionál. Van némi különbség állagban egy-egy szemhéjpúder között, de nem vészesen különbözőek. Némelyik picit jobban porol, némelyik egyáltalán nem. Az biztos, hogy ennyire jó, főleg ennyire pigmentált organikus szemhéjpúderekkel még nem találkoztam. 

Összességében nagyon jó benyomásaim vannak a márkáról. Tudom, hogy Niki nagyon sokat fáradozik azon, hogy tökéletesítse a termékeket és úgy mindent összevetve nagyon jól halad. Felismerte, hogy mire van szükség és meg is valósítja az ötleteit - még extrémebb színekben is. Nagyon kíváncsi vagyok és figyelni fogom, merre halad a márka. Ha Nektek is megtetszett, a www.nikolimakeup.com oldalon meg tudjátok nézni, illetve IDE kattintva megtaláljátok őket a Fb-on is.  

Volt már allergiás reakciótok sminkterméktől? Találkoztatok már organikus sminkcuccokkal? 

0 megjegyzés: