Megújulás arcmaszkokkal | Magister Products


Már évek óta az arcápolási rutinom részét képezik a különböző arcmaszkok. Nemcsak a hatásuk miatt, hanem azért is, mert a használatuk során kicsit rá tudom venni magam arra, hogy lassítsak; 15 perc pihi, ennyi kell. Azon túl, hogy egy-egy ilyen "maszkolás" alkalmával szeretném, hogy mindig puhább és frissebb legyen a bőröm, természetesen a problémamegoldó hatóanyagok jótékony hatásaira is szeretnék számítani. Ezért a Magister két agyagmaszkjával ismerkedem (a szürkés-rózsaszínt például már tavaly ősszel is láthattátok nálam). 


Biztos ismerős Nektek a multimasking kifejezés, pont ezt kezdtem el gyakorolni ezzel a két agyagos maszkkal. A multimasking nem jelent mást, minthogy egyszerre több arcmaszkot használunk egyidejűleg az arc különböző területein. Hiszen az arcbőrünk sem mindenhol egyforma, vannak olyan részek, ahol jobban zsírosodik és emellett akár olyanok is, ahol kifejezetten száraz és hámlik. 

Nálam például éppen ez a helyzet: A homlokom és az orrom tele van pici, piros pöttyökkel és ez a terület egy kicsit zsírosodik is. Nem nagyon, nem fényesedik ki láthatóan a bőröm, de reggelre vagy pár órával sminkelés után érezhetően van egy kis "olajtócsa" a homlokom tetején és az orrcimpáim mellett. A pórusaim pedig néha nem csak az orromon, hanem mellette, az orcáimon is vígan virítanak. Ezzel szemben igazából az orcarész száraz, néha szeret hámlani is. Összességében olyan kis rugalmatlan és még véletlenül sem mondható üdének. 

De nézzük a csomagolást! A maszkok lapos, masszív műanyag tégelyekben csücsülnek. Alumínium kupakjuk csavarós, minden infót megtalálunk a csomagolás tetején, alján és oldalán. Egyszerű, de nagyszerű ez a tégely, igazából nem tudnék elképzelni ennél kényelmesebb, használhatóbb csomagolást egy arcmaszknak. 


Öregedésgátló arcmaszk - Vulkanikus agyaggal tisztít, magába szívja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút. Acerola tartalmával segíti a bőr kollagéntermelését, segít meggátolni a bőr öregedését. Bio méhpempővel támogatja a bőr regenerálódását. 
Mindent megtudhatsz róla ITT.

Felbontás után egy viszonylag híg, barnás, rózsaszínes anyag várt a tégelyben. Többszöri felbontás után változott kicsit az állag, elkezdett beállni a maszk és picit masszívabb lett. A felvitel könnyű, a krémes anyagot szépen el tudom oszlatni. Az illata kicsit púderes, kicsit virágos, talán egy kicsit földes, de egyáltalán nem zavaró. Felkenés után el is illan. 


AHA Mélytisztító arcmaszk - A normál, érzékeny vagy kombinált bőrtípusra használható maszk AHA savakkal, zöld agyaggal és uborka kivonattal segíti az elhalt hámsejtek és mitesszerek eltávolítását, a pórusok kitisztítását. AHA tartalma miatt gondoljunk a fényvédelemre! 
Mindent megtudhatsz róla ITT

Ez egy masszív, de jól kenhető, zöld krém, kicsit csipkedős, gyógynövényes (kámforos) illattal. A vulkanikus agyaggal készült maszkhoz képest itt az illat sokáig - száradás utánig megmarad. Leginkább a T-zónában használgatom, hiszen itt van szükségem a pórusaim és az olajosodás rendben tartására. 


A maszkokat megtisztított arcbőrre viszem fel, illetve arra is figyelek, hogy tiszta kézzel nyúljak a tégelyekbe. Ahogy már írtam, a zöld mélytisztító maszkot viszem fel a T-zónára, illetve az orrom mellé, mivel itt van problémám a pórusaimmal. A barna maszk az U-zónába, az orcákra és az államra kerül, hogy segítsen a fakó, egyenetlen, száraz bőrömön.  - Azért, hogy a képeket jól látszódjanak a maszkok, kicsit vastagabban vittem fel őket, kevesebb is elég belőlük. 

15-20 percig szoktam fent hagyni a maszkokat, ez alatt az idő alatt meg is száradnak teljesen, majd langyos vízzel, körkörös mozdulatokkal lemosom őket. Az eredmény puha, sokkal frissebbnek, üdébbnek látszó és érződő bőr. A zöld agyaggal kezelt területen már első használat után láttam, hogy a pórusaim tisztultak. A barna maszk alatt feltöltődött a bőröm, eltűntek a kis, hámló részek és a száraz bőröm miatt jobban látszódó ráncocskák is kisimultak - feltöltődtek egy kicsit. 

Így összességében elmondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok, imádom az olyan termékeket, amiknél tényleg látom, hogy hatnak és nem kell vizsgálgatnom a bőröm, hogy kitaláljam, vajon történt-e valami változás.

Mivel nekem nagyon beváltak a maszkok, örülnék, ha Ti is ki tudnátok próbálni őket. Így egy kis játék keretein belül valaki mindkettőt megnyerheti. Ehhez katt az instagram profilomra! Keressetek @negiluy néven! Sok sikert! <3

0 megjegyzés: