Csodaszett a Sigmától


Tudom, a blogbejegyzésekben elég sokat szoktam nosztalgiázni és megint olyan termékről, olyan márkáról lesz szó, ami rengeteg régi emléket előhoz. Egy csoda Sigma csomag került hozzám a Notino jóvoltából - amit ezúton is nagyon köszönök - és nem győzök rajta merengeni, hogy milyen fantasztikus dolog, hogy ezt a márkát is könnyen, pár kattintással be tudom már szerezni. Mert nyilván régen nem volt ez így, nemcsak, hogy nem lehetett hazai webshop kínálatában megtalálni a márka termékeit, de még a külföldről rendelés is olyan borzalmasan macerás dolognak tűnt... Így érthetitek, hogy amikor elkezdtem a blogolást, az, akinek Sigma cucca volt; na az volt az igazán menő köztünk. 



A nosztalgiázás után pedig ugorjunk is magára a csomagra, ami lenyűgöző körítést kapott. Az egész egy nagy, arany kartonban érkezik, amiben egyesével csomagolva találhatóak meg a külön-külön (is) megvásárolható egységek. 




Sigma Beauty Radiant Glow Brush Set Utazó ecsetkészlet táskával  - A készlet 6 darabból áll, 5 ecsetet és egy neszesszert tartalmaz, utóbbi szintén csillogósra-csillámosra van hangolva. Az F80 Flat Kabuki ecsettel folyékony és krémes dolgokat is eloszlathatunk az arcbőrünkön, az F53 Air Contour/Blush a pirosító vagy bronzosító felvitelében segít, az F35 Tapered Highlighter ecset pedig - ahogy a nevében is benne van - a highlighter felviteléhez lett kitalálva. Ezek voltak az arcra való darabok, a másik két ecset az E55 Eye Shading és E35Tapered Blending a szemsmink felviteléhez való. 

Talán a Sigma leghíresebb termékei az ecsetei, ezzel nagyon úttörő volt a márka, emlékszem, mindenki Sigma ecsetet akart. Amikor az első darabokat megvettem, akkor jöttem rá, miért. Eszméletlen volt a különbség az olcsóbb darabokhoz képest. A Sigma ecseteiben van anyag bőven, nemcsak a szőr, az ecset nyele is minőségi, van súlya; a kivitelezés, a számozás, a logózás, az összhatás lenyűgöző. Ennél a csomagnál a nyél csillámos, de nem csillámba van mártva, ami esetleg lepotyoghat, hanem mintha anyagában tartalmazná a kis szemcséket. Nem félek tőle, hogy használat közben a kezemen vagy az arcomon maradnának - más ecseteknél erre már volt példa. 

Nyilván gyorsan ki is kellett próbálnom a dolgokat és a bejegyzésben látható sminkhez kipróbáltam az ecseteket is; nem kellett csalódnom, a szőrük nem hullik, nem nyelik el az anyagot és álom, ahogy el lehet velük oszlatni a termékeket. Külön kiemelném a highlighter ecsetet, ezt a terméket mindig ujjal vittem fel, mert valahogy kevésbé fényes végeredményt értem el eddig mindig ecsetekkel, de ez nem tompította az anyag fényét.



Sigma Beauty Ambiance Eyeshadow Palette  - Erre a palettára nagyon kíváncsi voltam, a csodaszép arany csomagolás erős kartonból van, vastag, fényes felületű, de nem sérülékeny, mágnes segítségével erősen záródik, így táskába dobni, utaztatni sem lehetetlen. Első ránézésre teljesen földszínekből álló összeállításnak tűnik, de közelebbről megnézve rengeteg játék van a színeiben. A halványabb aranytól az erősebb óaranyba hajló árnyalaton át a pezsgős és rosegold színekig találunk mindent a fényes szemhéjpúderek között és a barnák sem unalmasak, van köztük hűvösebb, vörösesebb és igazán sötét is. Sőt, az egész paletta elrendezése ötletes, a bal szélén a hidegebb árnyalatokat találjuk és a jobb széléig elérve lesznek egyre melegebbek.  


Mondanom se kell, csodálatosan pigmentált ez a paletta (is, ahogy az összes eddig általam próbált Sigma szemfesték), nem potyog felvitel közben és a legegyszerűbb alapozós alapon is látszódnak a színek, amiket bár könnyű eldolgozni, satírozni és egymásba is olvadnak, mégsem "oldódnak fel" egymásban. Határozottan látni, hogy több szín van felapplikálva, 3-4 barnát használva sem tűnik úgy, mintha csak egyel dolgoztunk volna - és pontosan az ilyen dolgokban látni a különbséget a minőségi és az átlagos darabok között. 

Természetesen a barnákon túl a fényes árnyalatok teljesítményére is kíváncsi voltam, arany-rozé színben váltakozó festést kapott a mozgószemhéjam (korrektoros alapon), a Marigold színt használtam. Bár felvitel előtt nem látni és talán a képek is nehezen adják vissza, de ezernyi apró mikrocsillám csillan ebben a festékben, ami az egész sminket megkoronázza. Igazi vörösszőnyeges makeupot lehet kihozni ebből a szemhéjpúder palettából. 



Glowkissed Highlight Palette - A csomagolás össze van hangolva a szemfesték paletta csomagolásával, a már ismerős, erős, arany karton, csak itt 6 nagy pant tartalmaz, szintén barna, arany és nude árnyalatokkal. Alább, az utolsó képen mutatom is, olyan hatása van a bőrön, mintha folyékony fém lenne. Extrán pigmentált darabok, jól megkülönböztethetőek egymástól, mert valóban olyan színben csillannak, mint amilyen alapszínük van. Itt is vannak hűvösebb és melegebb árnyalatok, utóbbiakat az alsó sorba rendezve találjuk. 

A Flare (bal felső) árnyalat azonnal nagy kedvencem lett, a világos bőrömhöz alig találni olyan highlightert, aminek nem üt el az alapszíne és csak fényt ad az arcomnak, de itt sikerült. A sminknél ez került a szemzugomhoz is, ez a kis trükk megnyitja és frissebbnek mutatja a tekintetet. :)  



Az Untamed Lip Gloss Csillámos Szájfényei közül kettő került a válogatáscsomagba, a világosabb Brilliance és az Idyllic nevű árnyalat. A sminkemben az utóbbit használtam, ez ad egy kis barnás alapszínt is a csillogáson túl. Könnyű felvinni, nem ragad, egészen selymes érzetű, a vizes fényen túl tengernyi apró, csillanó szemcsét tartalmaz, amik inkább csak közelről látszódnak. Elég jó a kopása ennek a darabnak, órákig érzem az ajkaimon és teljesen nem is tűnik el, a csillámok és egy pici fény marad, de úgy érzem, inkább beszívódik az anyag és ápol, nem csak úgy "eltűnik".

Őszinte leszek, sosem leszek a legnagyobb rajongója a szájfényeknek, egyszerűen jobban kedvelem a matt hatású ajakra valókat, de ha egy kis csillogásra vágyom, eddig is Sigma darabokhoz nyúltam (tavaly megvettem a karácsonyi szettet, amiben 3 is volt) és ezután is így lesz, mert a minőségük és a tartósságuk nagyon meggyőző.



Összességében a mai napig elmondható, hogy élmény a Sigma Beauty termékeivel sminkelni. Ha ajándékot kerestek karácsonyra (akár magatoknak), egy-egy Sigma darab - vagy akár egy egész csomag is - nagyon jó választás lehet, hiszen biztos lehetsz benne, hogy minőség kerül a fa alá. 

A sminkről/termékekről több képet Instagramon találsz, az unboxing videó TikTokon van, hamarosan pedig hozok egy teljes sminket YouTube-on a szettel. Mindenhol negiluy néven találsz, ha valamelyik érdekel! :) 

1 megjegyzés: