Yves Rocher Brillance Shine sampon

 
Sok „természetes” sampon-csalódás után már épp újra a kezembe vettem volna a szilikonos hajra valókat, aztán eszembe jutott, hogy van még egy flakon eddig nem próbált samponom a szekrényben. Ezt a darabot egy törzsvásárlói akcióban vettem meg, éppen a kassza elé volt kipakolva – nem lett volna szükségem samponra – de annyira olcsó volt, hogy végül megvettem. Bár több ilyen szerencsés véletlen lenne az életemben! Már a második flakon fog elfogyni ebből a csodából, úgyhogy itt az ideje, hogy írjak róla.

Először is, a hajam botrányosan tud viselkedni; lelapul, a hajtöveknél zsírosodik, a hajvégek szárazak és töredezettek – voltak. Elvileg sampont a hajtőre, balzsamot a hajhosszra kellene vásárolni, hát nekem ez sem vált be. A gyorsan zsírosodó hajtövemre specializálódott samponok csak tovább rontották, gubancolták, törték a hajam többi részét, a balzsamok ezen nem segítették, ráadásul utáltam őket kimosni. Persze engem is megérintett a divat szele és csináltattam magamnak egy fordított ombre frizurát, ami végképp betett a hajvégeimnek.

Ezután vettem észre, hogy egyre sűrűbben kell hajat mosnom, a szokásos 3-4 nap helyett már csak 2 napot bírt a frizurám, aztán már csak laposodott, zsírosodott és nem nyújtott menedéket az s.o.s. módon addig bevált hintőporozás sem.

Ennek a samponnak még Cas is szereti az illatát. :)

Nem vártam semmi különöset ettől az Yves Rocher sampontól, főleg azért, mert nem a hajproblémáimra lett kitalálva, hiszen inkább a „szépségtől ragyogó haj” volt reklámozva a címkén. Már az első mosás után puhább lett a hajam, nem gubancolódott, könnyen ki tudtam fésülni. Pár mosás után visszaállt a régi szokásaira, újra csak 3-4 naponta kellett mosni. Nem kell felváltva használnom másik termékkel, másfél flakon után bizton állíthatom, hogy nem szokott hozzá a hajam, nincs szüksége semmi másra. Balzsamot sem használok, mert minek. Ezzel a samponnal és a házilag kevert hajvégpakolásommal megmentettem az ombre-katasztrófa sújtotta hajamat.

A termék csomagolása egyszerű, de szép, szeretem ezt a fehér-sárga-zöld kombinációt. Ahogy a flakon külseje, úgy maga a termék is nagyon „zöld”. Parabén-, szilikon- és mesterséges színezékmentes. 98%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmaz; növényi lemosó alap, bio körömvirág-kivonat van benne. Illata is erre az utóbbira hajaz, pont olyan, mint a frissen letépett körömvirágnak. A 300ml-es kiszerelés sokáig elég – a leírás szerint adagolva. Valahogy olyan érzésem van, sokáig leszünk barátok még. Hamarosan elfogy a második flakon; biztosan újra fogom venni. A következő hajas bejegyzés pedig a házi hajvégpakolásé lesz.

Ti milyen sampont használtok? Esetleg próbáltátok már ezt a terméket?

4 megjegyzés:

  1. Én azt szeretném megkérdezni hogy hol kapható?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak a márkaboltokban kapható, sajnos elég kevés helyen. A weboldalukon találsz üzletkeresőt. http://yves-rocher.hu/

      Törlés
  2. Van nekem is 3 samponom, de pont nem ezt vettem meg :D Még nem használtam ennek a termékcsaládnak a részeit, úgyhogy még nem tudom milyen. A másikat amit még képeslapnál volt akcióban, hogy 380 hufért vásárolsz akkor kapsz sampont, és egy ilyen sampon megvétele után a fák megmentését támogatja az ember, na mindegy, a lényeg, hogy most így fejből nem tudom mi a neve, de az is mindentől mentes. Szerintem egész jó, bár nekem kicsit szárítja a hajam, tapintásra érzem a különbséget látványra nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiváltottam a képeslappal én is a sampont, I <3 my planet a neve, szerintem egyre gondolunk. Ha szárítja a hajat, akkor lehet, hogy inkább elajándékozom olyannak, akinek szüksége van rá. :)

      Törlés