Gel nails at home - UPDATE


Ígéretemhez híven, bár sokkal lassabban mint terveztem, de jelentkezem az Essence otthoni zseléköröm készítő szettjének a véleményezésével. ITT megnézhetitek róla a teszt bejegyzést, amit az első használatról csináltam. Beillesztem ide is a videót, amit készítettem, hátha még nem látta valaki (vagy nem emlékszik már) mert a lépéseket most nem fogom újra leírni.


Felvitel és eltávolítás
Sokakat érdekelt ez a dolog, amikor először megmutattam a termékeket, azóta már itthon is lehet kapni – bár kiteket nem láttam, csak a lámpát és a kellékeket külön csomagolva. A legtöbbször elhangzott kérdés az volt, hogy nem kell-e megreszelni a köröm felületét a zselé felvitele előtt. NEM. Igen, tudom, hogy a műkörmösök felbolyhozzák a köröm felületét, azért, hogy az így kapott barázdákba könnyebben „beletapadjon” az anyag, itt viszont erre nincsen szükség. Azért is van ez így, hogy később a zselénk könnyen eltávolítható legyen, ne kelljen reszelgetni vagy oldószerben áztatni. A lehúzható zselés alap eltávolításkor úgy viselkedik, mint egy matrica, a körömágy felől egy picit fel kell piszkálni, mondjuk egy rózsafa pálcikával és ha szerencsénk van, egyben lejön a teljes lakkozásunk. Ha nincs szerencsénk, akkor lehúzás közben elszakad és többet kell piszkálni, de akkor is lejön, csak darabokban. Különben barázdált körömlemezről nehezebb eltávolítani egyben a matricát, ebben az esetben inkább hajlamos a szakadásra. Persze ez a lehúzós dolog nem makulátlan eltávolítás, utána nekem minden esetben lakklemosózni is kellett.


A felvitelnél arra nagyon fontos figyelni, hogy az alapot és a fedőzselét is vékonyan vigyük fel, mert főleg az alap – ha túl vastag -, hajlamos az „összeugrásra”. Amikor beteszed a lámpába az ujjad, még az egész felületen csillog, száradás közben picit összeugrik és berántja magát középre, így a széleken nem is marad anyag, csak egy púp a köröm felületének a közepén. Persze nem lesz ilyen gondunk, ha vékonyan kenjük az anyagot. Ha ilyen téren minden rendben van, akkor arra kell figyelnünk még, hogy tényleg ne kerüljön a köröm melletti bőrre se zselé, se lakk és arra, hogy ha felvittük a lakkot (színt), akkor várjuk meg, míg megszárad és csak úgy húzzuk rá a zselét. Ellenkező esetben a szín össze-vissza fog csomósodni, ahogy a zselé ecsetével átmegyünk rajta, ráadásul az ecset is olyan lesz, ami nem lenne éppen szerencsés.
Ha valaki gyorsan meg akarna szabadulni a felvitel után a zselés körmétől, inkább várjon - szerintem minimum egy napot. Egyik délelőtt megcsináltam a körmöm, aztán délután kiderült, hogy egy munka miatt le kell szednem. Na hát nem nagyon ment, mert annyira friss volt az építmény, hogy a „matricássága” még nem igazán működött. Valahogy leszenvedtem, de az alsó lehúzható alapból még így is maradt rajta. Ekkor mentem neki lakklemosóval, de ez sem vált be. Másnap délután még mindig azt kapirgáltam a körmömről, mert a lemosó leheletvékonnyá tette a réteget, ami homályosan még mindig ott csücsült a körmömön.


Díszítés
Most főleg a színes körmökről írok, mert azokkal dolgoztam, főleg azért, mert ezzel el lehet készíteni a francia körmöket is, a külön ahhoz való anyagoknak nem látom értelmét. Nekem nagy csalódás volt, hogy a körömvégekre nem találtak ki valamit, csak a saját körmöd fehér része lesz a francia lakkozásod fehér része. Ezt megnézhetitek a lenti videóban, illetve a videó végén láthattok példát az eltávolításra is (ami persze nem megy ilyen könnyen azért...)

Szóval én a francia véget is inkább felfestegetem, mint, hogy ezt a másik anyagot is megvegyen. A körmöket ugyanúgy lehet lakkozni a lehúzható zselés alapon, mintha nem is lenne alatta az anyag; ugyanúgy lehet mintát készíteni rá, követ, matricát, gyöngyöt ragasztani bele. Ha megszáradt és fölé van kenve, majd „rápirítva” a zselé, tartós lesz az eredmény, nagy valószínűséggel majd az egész lakkozással együtt lehet eltávolítani a követ, nem kell attól félni, hogy kipottyan. Most pedig a válasz az egyik legfontosabb kérdésre: IGEN, működik más márkájú lakkokkal is. A leírás úgy fogalmaz, hogy az optimális eredmény érdekében használ Essence lakkot (bolond is lenne mást írni), de kipróbáltam, nyugodtan lehet mást használni, csak a tökéletes száradásra kell törekedni.
 

Tartósság
Jó dolog, hogy könnyen eltávolítható a zselé, azonban úgy vettem észre, hogy éppen ez a lehúzhatóság megy a tartósság rovására. Ha beleakadsz valamibe, megeshet, hogy a lakkozásból leszakad egy darabka, ami ezután már nem lesz esztétikus, ráadásul nem is javítható. Vagy hagyod az egészet a fenébe vagy leszeded és újra megcsinálod az adott körmöt. Próbáltuk barázdált, zsíros és normál körömfelületen, az eredmény a maximális 7 nap volt, amíg életben tudtuk tartani a zselét, bár úgy emlékszem, 10 napot ígér a leírás. A 7. napra már itt-ott kopott és hiányos volt a zselé, ezért is szedtük le. Ha zsíros a körömlemezed, ajánlom, hogy először aceton tartalmú lakklemosóval tisztítsd meg a felületet és utána kezd csak a szetthez való lemosóval – nálam ez bevált, így tartósabb lett az eredmény.


Furcsaságok – Tapasztalat
Minden zselés réteget át kell törölni a szetthez való körömlakklemosóval, ehhez vattakorong ajánlott, figyeljetek oda, hogy jó minőségű, nem málló vattát használjatok, mert hiába száraz elvileg már a felület, amikor a felesleget törlöd le, a korongból egy kis pamacs beleragadhat és vagy ott is marad vagy húz egy szép barázdát, amivel később nem lehet mit kezdeni. Még egy furcsaság, hogy néha a már száraz felső réteg zselé lemosózásakor is valahogy szín kerül a vattára. Na, hogy ezt hogyan csinálja azt nem tudom, igazából a körmön nem látszik, hogy történt volna vele bármi is, de azért érdekes.


Vélemény
Összességében a termék ígéreteihez és beharangozóihoz mérten félsikernek mondanám a szettet és a manikűröket, amiket készíteni lehet vele. Most már jó pár ilyen lakkozáson túl vagyok, de még mindig nem látom makulátlanul olyannak a végeredményeket, amilyennek szeretném. Bár igaz, ami igaz, a műkörmösök is szoktak meglepően ronda zselékörmöket készíteni századszorra is. Ha valaki azért szeretné megvenni ezt a szettet, hogy teljesen kiváltsa az említett szakembernél készült, már megszokott körmöket, ne tegye. Az eredmény látszatra nagyon hasonló, tartósságra nem. Bár bevallom, én inkább használom ezt a szettet, mivel kb. 5-6 napig nagyon szép körmeim vannak vele. Illetve a körmös által felpakolt, majd pár nap után lenövéskezdeménnyel rendelkező műköröm, illetve zselé szerintem az egyik legrondább dolog a világon. De akit ez nem zavar vagy ehhez van hozzászokva és ezzel a szettel próbálkozik, szerintem csalódni fog. Ha valaki rászánja az időt és türelmes, nagyon szép körmöket tud csinálni ezekkel a termékekkel, de ahogy az előző bejegyzés végén is írtam: „Lesz, aki variálni akar majd, lesz, aki kihagy pár lépést és mindenért a terméket fogja okolni. Ha okosan használjuk ezeket a dolgokat, szép eredményt érhetünk el, csak egy kis gyakorlás kell és mindig be kell tartani a használati útmutatóban leírtakat.”
Én nem bántam meg, hogy megvettem a szettet, bár el nem tudom képzelni, hogy mindig és/vagy egymás után sokszor csináljam meg így a körmeimet, de alkalmakra és ajándékba (másoknak készített köröm) remek dolog. Ha jól van elkészítve, a megtévesztésig hasonlíthat a profik által készített zselézésre. Vannak még hiányosságok a termékkel kapcsolatban, de ha a gyártó rászánja magát és mondjuk piacra dob valami másféle alapot, ami nem ilyen lehúzhatós, akkor nagyon fogok örülni.
Nos, picit hosszadalmasra sikerült a leírás, de remélem találtok benne hasznosságokat. Akiben még maradt kérdés, ne habozzon kommentben megírni! Valaki megvette már ezt a szettet? Van kedvetek kipróbálni?

23 megjegyzés:

  1. nekem úgy tűnik a leírásod alapján, hogy ez egy átmenet a sima körömlakk és a géllakk között... a géllakk is picit "elengedi" a körmöt 2 hét után annyira, hogy le tudjam kis darabkákban húzni, na de nem ennyire mint az essence... egy géllakk hogy maradhat ennyire puha?! :)
    Inkább maradok a Moonbasa Nailsnál, otthon:) hasznos bejegyzés volt, szeretem a blogod;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, mondhatni, hogy ez kicsit körömlakk meg kicsit gél lakk is. A puhasága meg... Hát, azon a videón tényleg úgy néz ki, mintha gumi lenne, de ez azért becsapós. Sajna az eredeti műkörmösnél készítettekről nem tudok nyilatkozni ilyen szinten, mert nekem csak egyszer volt és akkor sem szerettem. Arra meg nem is emlékszem, hogyan szedtem le... Örülök, hogy hasznosnak találtad a bejegyzést és köszönöm szépen. :)

      Törlés
  2. Végre valakinél találtam leírást, úgy értem tesztet magyarul, mivel a német videókat nem értem meg :)
    Szóval volt néhány dolog, amit az előző ezzel kapcsolatos bejegyzésedben is írtál, amit nem tudsz, mert ugye körmös dolgokkal nem foglalkozol. Még nem vettem meg, de valószínű beszerzem, most nincs kedvem a köröm építgetésével bíbelődni, ez ha kibír két hetet nekem teljesen kielégítő lesz, hogy valahogy azért nézzenek is ki a kezeim :)
    Amit mondani akartam, hogy ha izzadós és/vagy zsíros körmökről van szó, akkor mindenképpen kell még a primer előtt zsírtalanítani, én erre a műkörmösök által is használt spray formájú prepet ajánlanám, mivel azért csak lakkszerűség, és nem tudod marad e aceton,ami ugye oldja, tehát a tartósságot befolyásolja. Mindenképpen oda kell arra is figyelni, hogy az előkészítés során, ne csak feltoljátok, hanem kaparjátok is le az odatapadt bőrt, erre inkább egy bőrfeltoló kaparó a megfelelő eszköz, nem egy narancsfapálca, erre azért van szükség, mert az ott maradó kisebb bőrdarabok miatt is levegősödhet az egész, és szintén nem lesz tartós. Ezt követően a primert vékonyan kell felvinni mindenképp, erre ajánlom azt, hogy kicsit egy konyhai papírtörlőn itasd le a felesleget, vékonyan kenve is éppúgy ellátja a feladatát, gyorsabban is megszárad, amíg nincs mindenhol megszáradva, nem is lehet tovább haladni. Az alap felkenésénél fontos, hogy ne túl véknyan, ne túl vastagon kerüljön fel, mert ez is problémákat okozhat, illetve a szabadszél elejét minden esetben zárni kell, emiatt sem feltétlen lesz tartós, ha ez nincs meg.
    Én lehet megpróbálkozom majd a finom mattítással és a savmentes primer használatával is, lehet úgy tényleg adja az ígért 10 napos tartósságot, viszont akkor az eltávolítás lehet macerásabb lesz :/
    Mindenképpen át kell gondolni, azért nem a legolcsóbb mulatság, illetve ebben az árkategóriában lámpát profibbat, igaz nem ledeset lehet már kapni, és azért arra van garancia, az a probléma a kibe kapcsolgatós lámpákkal, hogy ugye nő az elromlás veszélye az időzítő miatt, illetve a sima csöves lámpák minden bekapcsolás-kikapcsolás alkalmával veszítenek erejükből, idővel a csövet cserélni kell, ezt a ledesekkel nem tudom hogy van, ilyen jellegű tapasztalatom nincs, eleve a ledes lámpák nem túl régiek még :)
    Ha esetleg még merül fel kérdés szívesen válaszolok, mindezeket nyilván segítés céljából írtam le, krémmánián is olvastam, hogy a tartósággal van probléma.
    (hobbi szinten megtanultam körmözni önállóan, a sminkelés mellett nagy kedvenc lett, persze csak és szigorúan a saját és nem mások örömére :) )
    Üdv, Zsuzsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy erre tévedt egy hozzáértő, köszönöm! No, a primer előtt itt is van zsírtalanítás, a kitben látható direkt a géles dologhoz kifejlesztett lakklemosót kell használni (majd ugyanezzel kell később a zselérétegről a felesleget is letörölni). Az acetonos áttörlést ez elé ajánlottam, ha alapból zsíros körmökről van szó. Nálam ez bevált. :) Nagyon kíváncsi vagyok, ki tudod-e tolni majd a tartósságát.

      Törlés
  3. Szia! Én is szeretném megvásárolni,de előtte jobb lenne pár dolgot tisztázni :) Én még nem használtam ilyeneket. Eddig a lakkozásban,körömnyomdában,stb.(sokan mondták h van hozzá tehetségem,ezért gondoltam bővítem a tudásomat :D) próbáltam még ki magam,ilyenekben nem.Először is: mi a különbség az UV és a LED lámpa között.Melyikhez kell zselé,melyikhez (sima)körömlakk? Melyikkel lehet műkörmöt csinálni(ezzel nem?)?Ez (maga a lámpa) bármilyen körömlakkal működik?
    Másodszor pedig: a szettet éri meg jobban megvenni vagy a termékeket külön-külön,hogy jön ki olcsóbban?
    Előre is köszi : Kinga :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Ahogy már írtam ennek a szettnek a kapcsán, én sem értek ezekhez a lámpás-körmös dolgokhoz. A különbséget én magam (a belső csövek vagy izzócskák kérdésén túl) abban látom, hogy a LED-es lámpák nem termelnek hőt. Vannak olyan körmös alapanyagok, amiknek a megkötéséhez viszont szükség van hőre. Mindkét lámpa műkörömhöz-zselékörömhöz való, csak az nem mindegy milyen (minőségű/márkájú/összetételű) anyaghoz. Ez az Essence-es darab szerintem jó azokhoz az anyagokhoz, melyek hő nélkül dermednek meg, de azért leginkább azt mondanám, hogy ez a lámpa mégiscsak arra való, aminek kitalálták - otthoni körmözős megoldásnak, a hozzá való termékekkel. A szettben vagy darabban vásárlás kérdésére sajnos csak azt tudom mondani, meg kell nézni a boltban, mert nem ismerem az árakat. Azt tudom, hogy amikor Ausztriában meg lett vásárolva nekem a lámpa és a színes körmökhöz való kit, akkor az érte meg jobban, szerintem – legalább a kezdéshez – valószínűleg itthon is így van. :)

      Törlés
    2. És ezzel csak vastagítani lehet a körmöket v hosszítani is?

      Törlés
    3. Ezekkel az anyagokkal a köröm hosszát sajnos nem lehet növelni, csak azzal (azon) lehet dolgozni, amink van. :)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Szia! Nagyon jó a blogod, örülök, hogy rátaláltam :D
    2 kérdésem lenne: hogy csinálod, hogy ilyen erős, saját körmeid vannak? Ill. Mikor az Essence LED lámpát más márkájú körömlakkal használtad, ugyanúgy Essence alapozót tettél a lakk alá?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm szépen :) A körmeimről szólva, igazából nem olyan erősek, szeretnek felpuhulni, behajolni és beszakadni is. De próbálok vigyázni rájuk, azóta tudom megtartani a körömhosszom, mióta mindig használok alaplakkot. Kalciumosat és keratinosat szoktam kenegetni – erről az utóbbiról itt írtam már: http://negiluy.blogspot.hu/2013/01/ha-torik-ha-szakad-avagy-keratin.html
      Az Essences LED-es dologhoz: ugyanúgy, ugyanazokat a dolgokat használtam, csak a lakkot cseréltem más márkájúra. A lemosó, primer, lehúzható alap és zselés fedő maradt. :)

      Törlés
  6. Szia.szerinted ez működik kaméleon zselével(színváltós;az egyik osztálytársamnak van(asszem cristal nails-es)igaz ő az uv lámpájával készítette el.
    És "rendes" körömlakkot(ha CSAK lakkal van kifestve) és alá tesszük a LED lámpa alá akk mi történik, a lámpával meg lehet szárítani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Hm, sajna nem ismerem ezt a kaméleon zseléd-dolgot, szerintem akkor fog ezzel működni, ha nem kell hő ahhoz, hogy megszilárduljon. Ezt meg kéne kérdezni, mondjuk ott, ahol vettétek. A csak körömlakkos témához nem annyira tudok hozzászólni, de vagy egy olyan érzésem, hogy nem kellene, ill. lehet, hogy meg sem szárad a LED-től, hiszen ennél a szettnél is meg kell várni a sima lakk száradását. :)

      Törlés
  7. Szia!Régebben vettem essence-s körömnyomdát.Szerinted ezekkel tudnám használni?ha igen hogyan?mikor kellene,és melyik rétegre nyomdázni vele(akár francia,akár színes körömre)?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Biztos vagyok benne, hogy tudod ezzel a szettel használni! :) Hiszen itt a színes réteg kvázi úgy működik, mintha simán csak kilakkoznád a körmöd. Ha megszáradt a színes réteg, mehet rá a díszítés ~ nyomdázás, kövek, stb... Ha az is megszáradt, mehet rá a zselé. A francia szettet nem próbáltam, de szerintem a lehúzható zselére (alapozó réteg) tudsz nyomdázni, itt is ki kell várni a száradást és jöhet rá a fedő zselé. :)

      Törlés
    2. Köszi :) és lehet abból baj ha a köveket úgy rakom fel hogy az előző réteget (más márkájú;AVON-os) lakkal kenem át?fog változni az eredmény?elképzelhető h így nem fog működni?

      Törlés
    3. Mindenféle lakkal tökéletesen működik, csak az a fontos, hogy mindig várd meg, míg megszáradnak a rétegek. :)

      Törlés
  8. Szia!nagyon jó a blogod!tudnál nekem segíteni abban,h ha francia körmöt csinálnék vele,de olyat,h a vége-"a francia rész"- nem fehér hanem színes akkor a színes körömhöz való fedőlakkot vagy a francia fedőlakkot kenjem rá?Köszi előre is

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Köszönöm szépen! :) Ha színes végű francia lakkozást csinálsz, a színes készlet(et) fedőzseléjét ajánlanám hozzá. A színeshez való zselés fedő csak fényt ad, a franciához való viszont színesít ~ ettől lesz a körmöd eleven része nude színű.

      Törlés
  9. Szia! Nagyon jó a blogod. Az essence szettel kapcsolatban merült fel egy-két kérdésem. Én eddig itthon csak a kis led lámpát találtam meg az üzletekben, aminél 10 mp-ig kell egyesével az ujjaidat belerakni. Hogy lehet, hogy az egy ujjasnál 10 mp is elég, a nagyobb lámpába viszont 1 percig kell tartani a kezet? Most a Rossmann üzletekben láttam a nagyobb lámpát, ami neked is van, azonban üzletenként kb. 2 szett érkezett, amit azonnal elvittek. Ilyen kicsi mennyiségben esély sincs, hogy többen beszerezzék. Nem tudom, hogy esetleg később nagyobb mennyiségben fogják-e árulni a nagyobb lámpával. A kicsi is jó lehet, de mégis 10 x ujjat váltani, lámpát bekapcsolgatni, utánna ismét 10 x ismételni ...? Attól félek, a végén már nem tudnám, hogy melyik ujjam volt benn a lámpa alatt. Másik fontos kérdésem, hogy bírja-e ha vízbe nyúlok? Például majdnem minden nap mosogatok, nem keveset. Így is fenn marad 7 napig? Én azért szeretném, mert hamar törnek a körmeim. Ha kb. 1 hetet kibírna így, talán nem baj, ha el kell távolítanom, úgyis 1 hét után másik színű lakkot szeretnék a körmeimre. A leszedés amúgy nagyon macerás? Vagy hamar megy? És nem sérül meg nagyon a körmöd? Te miért nem akarod minden leszedést követően újból felkenni? Szia. Előre is köszönöm a válaszod.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      A kis lámpával kapcsolatban nem nagyon tudok mit mondani, a száradási időkülönbség gondolom abból adódik, hogy egy ujjadon kell csak szárítani a kicsinél, a nagynál meg egyszerre akár négyen is. Bevallom, nem találkoztam még ezzel a lámpával - csak a polcokon, így a papírját sem olvastam, hogy esetleg az alapján tudjak válaszolni. Különben nem tartom rossz megoldásnak ezt az egy ujj berak, jöhet a következő dolgot sem. Egyszerűen csak épp azt az egy ujjat lakkozod ki, amit be fogsz tenni, utána a következőt. Nem hiszem, hogy olyan nagyon bele lehet keveredni.
      A lámpa árusításának részleteiről sem tudok nyilatkozni. Ha tényleg szeretnél egyet, megkérdezhetnéd melyik nap érkezik a boltba vagy esetleg megkérdezheted, nem raknak-e félre neked. De ha a beszerzéssel kapcsolatban kérdéseid vannak, az Essence-nek írhatsz mondjuk a Facebookon, biztosan segítenek.
      A mosogatásról szólva; nálam bírta. De ez is olyan dolog, hogy az alaptól függ - vagyis a körmödtől. Van, akin a normál, körmös által készített zselélakkozás sem tartós. Vannak, akiknél a sima lakk több napig tart, van, akiknél csak fél napig. Sajnos nem lehet egy sablont húzni rá, hogy persze, tartós lesz egy hétig mosogatás mellett is. Nálam viszonylag tartós volt. Megcsináltam egy barátnőmnek, ő már másnap megszabadult tőle, mert elkezdett neki feljönni. Viszont hallottam olyanról is, akinek 13 napig volt fent.
      A leszedés baromi könnyű volt, nem vettem észre, hogy számottevően roncsolta volna a körmeimet. Kaptak utána egy kalciumos lakkozást, nem lett semmi bajuk.
      Miért nem használom minden leszedés után újra? Ugyanazért, amiért nem lakkozok mindig ugyanazzal a színnel sem sokszor egymás után. :)

      Törlés
  10. Szia, sziasztok!
    Először is köszönöm a videót :).
    Másodszor. Meg tudod mondani, vagy valakinek van azzal kapcsolatban tapasztalata, hogy miért van az, hogy az alap réteg miért lesz foltokban hiányos a lámpázás utáni áttörléstől??? :(
    Próbáltam úgy felvinni a színréteget, hogy nem töröltem át a lámpázás után, de nem száradt meg, illetve szétfolyt.
    Előre is köszönöm a segítséget! :)
    Joan

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ilyennel még nem találkoztam, de arra tudok gondolni, hogy esetleg az előkezelőt nem sikerült mindenhova felvinni vagy magát az alapréteget sikerült túl vastagon felvinni és esetleg ezért van olyan terület, ami nem szárad meg. Bevallom, nem tudom, csak találgatok. De hátha ebből el tudsz indulni valamerre. De szerintem kérdezd meg nyugodtan az essence facebook oldalán, biztos válaszolnak, ha tudnak. :)

      Törlés