Náthás smink

 
Az ősz beköszöntével nálam elkezdődött a válogatott megbetegedések szeptembertől áprilisig tartó időszaka. Persze a leggyakoribb vendég a nátha nálam, ami bár túlélhető, az ember lánya mégis olyan ramatyul tud kinézni tőle, mint egy használt felmosórongy. Gondoltam – még kissé reszelős hangon, de –, megmutatom Nektek, hogyan szoktam legalább a szalonképesség határáig feltornázni a náthás arcom. Az alábbi videóban ezt és egy megfázás kompatibilis szemsminket nézhettek meg.

Az orrom legjobb barátja a - direkt az ápolására rendszeresített - kicsavarhatós kiszerelésű ajakápoló, amivel minden este lefekvés előtt (néha napközben is) bekenem, hogy ne pirosodjon és dörzsölődjön ki annyira. Ezzel és arcradírral próbálom megelőzni, illetve eltüntetni a hámlásokat is. Az arcápolási rutinom ilyenkor is marad, csak kicsit több hidratálókrémet kenek az orrom környékére. Az alapozást gyenge fedésű alapozóval vagy közepes fedésű bb krémmel oldom meg ilyenkor. Ha szükség van fixálásra, az orrom környékét kihagyom, hogy bármikor korrigálhassak az ilyenkor mindig nálam lévő alapozótermékkel. Ezen kívül pedig még egy ajakápolóval (csak az ajkakra) veszem fel a harcot a náthás kinézet ellen.

Ennek az egyszerű sminknek a tusvonal a dísze, ami nem ér le a belső szemzugba és kifelé a szempillasorhoz igazodik, nincs "farkinca", ami elmaszatolódhatna. A szemzughoz közeli pillákat sem festettem ki, szintén a maszatolódás elkerülése végett, illetve szemhéjpúdert is csak minél világosabbat használok ilyenkor. Ami a videóból kimaradt: a szemöldökömet a szokásos szemhéjpúderrel színezős, fésülgetős módon még azért meg szoktam igazítani.

 Amit használtam:
 
Az arcravalók:
Labello Classik
The Body Shop Honeymania ajakbalzsam (ITT olvashattok róla)
Alverde gyöngykivonatos bőrradír (ITT olvashattok róla)
Yves Rocher 24 órás hidratáló arckrém - kőrisnedv kivonattal
Holika Holika Watery Petit BB krém


A smink:
Kiko Blooming paletta 03 Tender corals
H&M filces szemhéjtus
Maxfactor MasterpieceMAX szempillaspirál

Nektek van náthás smink rutinotok? Sokszor fáztok meg?

2 megjegyzés:

  1. Nátha idején tényleg tökéletes ez a smink :) nagyon tetszett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, örülök, hogy tetszett! :)

      Törlés