Pillangós csokitorta


A Chocolart különleges játékot hirdetett, a vállalkozó kedvűeknek gyönyörű ostya pillangókat küldtek, melyekkel dekorálhatnak. Nekem sem kellett több, persze, hogy jelentkeztem, hiszen nagyon szeretem a pillangókat és sütni is. Így ebben a bejegyzésben a versenyre készült tortát és a receptjét láthatjátok. 


Tészta

75g vaj
60g liszt
3 db tojás
½ dl olaj
2 tk rum aroma
50g keserű kakaópor
150g kristálycukor

Vajkrém

100g puha vaj
250g porcukor
1 tk vanília aroma (vagy negyed rúd vanília kikapargatott magja)
1 ek tej

100g marcipánmassza a bevonáshoz
50g étcsokoládé
A vajat megolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és belekeverjük a kakaóport. Az összes többi összetevőt, tojást, olajat, aromát, lisztet, cukrot egy tálban géppel összekeverjük. Ehhez adjuk hozzá a kakaós vajas masszát, majd az egészet kézzel elkeverjük. Kivajazott formába öntjük és 180C°-on kb. 35 percig (tűpróba!) sütjük.

A krémhez a vajat először elkeverjük az aromával majd hozzáadjuk a porcukrot. Kb. 15 percig kell keverni, majd hozzáadni a tejet, ami után újabb 10-15 perc keverés következik (amíg szép homogén nem lesz a krém).

Ha a tészta kihűlt, a külsejére rákenem a vajkrémet. A marcipánmasszát porcukrozott deszkán kinyújtjuk, majd a sodrófával a tortára borítjuk és rásimítjuk a vajkrémre.

Zsírpapírból tölcsért (habzsákformát) csavarunk, ragasztószalaggal rögzítjük és a vége csücskét levágjuk. A díszítéshez az étcsokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, majd a tölcsérbe töltjük és megrajzoljuk a nekünk tetsző formát a marcipánra.

Ha valaki elkészítené, figyeljen oda, hogy ebben a receptben feles adagok szerepelnek, tehát ha valaki egy normál tortaformában (24-28cm) akarja sütni, duplázni kell mindent. Ez a torta magában is finom vagy egy kis lekvárral, nem muszáj bevonni, mivel nem száraz süteményről van szó; két nap múlva sem lesz olyan, mintha egy darab szivacsot rágcsálnánk. A torta receptjét anyukámtól kaptam, a vajkrémét pedig Adri barátnőmtől. A család most úgy érezte, előbb lett karácsony, mert ezt a tortát akkor szoktam sütni.
 
Ennyi lenne a süti története és a recept, remélem, tetszik Nektek. Ha valaki elkészíti, írja meg! :) Ha tetszett a sütim, szavazhattok rá(m) a Chocolart Facebook oldalán, a szavazáshoz like-olni kell a képet ITT. Nagyon örülnék minden szavazatnak. :)

Nézzétek meg a Chocolart FB oldalát, rengeteg cukiság (csokiság) van náluk. A boltjukat Budapesten találjátok az 1024. Bp., Lővőház utca 12. szám alatt.

Ki szereti a csokit (micsoda kérdés...)? Szoktatok sütni? Van bevált csokitorta receptetek?  

6 megjegyzés:

  1. Ez már túlzás hogy ilyen tortát is tudsz sütni :D (fel ne vedd hülyéskedem, sőt ez a tetszésem netovábbja :) ) Na látod, ebbe bele se mernék kóstolni, annyira szép :) Ment a szavazat természetesen ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszii, hát ha már énekelni (és sok minden mást) nem tudok, nekem is jár valami, amiben kiélhetem kreatív hajlamaimat! :D

      Törlés
  2. Az igen OO nagyon szép lett!!! OO

    VálaszTörlés
  3. Ez egy nagyon szép és munkás torta, a csoki rajta mint egy csipke.
    Csak gratulálni tudok!

    VálaszTörlés