Catrice Absolute Bright palettateszt


A Catrice újdonságok közül jó pár felkeltette az érdeklődésem, de leginkább az Absolute Bright paletta csigázott fel. A cukorkaszínek nagyon csábítóak, igazi tavasz kompatibilis terméknek tűnik. Más is így láthatta, mert nehezen sikerült beszereznem, kétszer is csak hűlt helye volt az állványon. Most vegyes érzéseim vannak ezzel a termékkel kapcsolatban. Ha magam mentem volna érte, valószínűleg nem veszem meg. 


A 010 Candy Warhol névre keresztelt paletta csomagolása ismerős lehet, hiszen megegyezik a sokak által kedvelt Absolute Nude palettáéval. Pattintós, átlátszó fedél, fekete alj, benne 6 pasztell szemhéjpúder és egy dupla végű applikátor. A képeken láthatjátok, hogy hideg (kültéri) és meleg (beltéri) fénynél is jól pigmentáltnak mutatkozik a festék a palettában. Így első ránézésre alkalmas egy komplett szemsminkhez (alapszín, mélyítés, kiemelés). 


A színminták szemhéjalapozóra készültek a hozzájuk tartozó applikátorral. Kis túlzással elmondható, hogy alig van közük ahhoz, amit a még érintetlen paletta sejtet. Sajnos mindegyik szín elég gyengén pigmentált, alig látni köztük különbséget. A képen szárazon láthatjátok, nedvesen egy picit többet sikerült kihozni a fehérből, de a többi mondhatni ugyanolyan maradt. Az applikátor ecsetes fele jobban fel tudja venni a szemhéjpúdert, ami  nagyon porzik.


Persze kipróbáltam a szemhéjamon is, természetesen ugyanaz az eredmény született. A belső szemzughoz a sötétebb rózsaszín, a külső részre a lila került, de ezt alig látni, csak egy nagyon kicsi árnyalatkülönbséget. Egy másik palettából használtam egy barna színt a mélyítővonalba, majd tus és spirál következett. Így nekem nagyon tetszik az eredmény, nálam egy ilyen smink teljesen megállja a helyét a hétköznapokon. Sokkal szívesebben használok ilyen csillogó árnyalatot, mint mattot. 


Összességében remek termékről beszélhetünk, ha úgy fogjuk fel, hogy highlighter palettát vásároltunk. Sajnos annyira halványra és egyformára sikerültek a színek, hogy aki arra készült, hogy megveszi ezt a palettát és végigsminkeli vele a tavaszt, annak azt kell mondanom, vesse el a tervét. (Én is így készültem.) Egy fokkal jobban ki lennék békülve a dolgokkal, ha legalább a barna jól pigmentált lenne (így lehetne vele mélyíteni, de ebben az esetben vinnem kell magammal másik szemhéjpúdert is, nem elég csak ezt beledobnom a táskámba), mert alapból szeretek fényes, halvány színeket használni a mozgószemhéjamra. Így az ebben a palettában lévő árnyalatokat fogom tudni használni és - ismerve magamat - szeretni is fogom őket, de csak egyesével a szememen, nem pedig együtt palettaként. Azt kell mondjam, ez a darab sajnos nem jött be annyira, mint amennyire a színei és a testvérkéje, a Nude paletta alapján előzetesen elképzeltem. 

Szoktatok nappali sminkhez halvány, fényes színeket használni? Találkoztatok már ezzel a palettával?

10 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megírtad ezt a posztot, úgy voltam vele, hogy ha végre belefutok valahol ebbe a palettába, megveszem, mert nagyon tetszenek a színei. De én komolyan nem értem a Catrice-t, a mono szemhéjpúdereik annyira jóra sikerültek (legalább is az a pár szín, ami nekem van), a palettáik meg mennyivel rosszabb minőségűek... egy smoky eyes palettám van tőlük, 1x használtam, azóta a fiók mélyén hever, annyira porzik...
    A Nude is megvan neked?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Catrice valóban jobban teljesít az egyágyas szemhéjpúdereknél, mint a palettáknál, ezt én is így vettem észre. Megvettem a Nude palettát, párszor használtam, de amikor kaptam egy 100-as palettát, elajándékoztam (sok másikkal együtt, mondván, hogy úgysem használom ki őket). Azt nem mondanám rossz darabnak, nagyobbak voltak a színek közötti különbségek, bár felvitel után azok is világosabbak lettek és poroltak is. Mégis, valahogy az alapján úgy gondoltam, ez a darab is jobban fog teljesíteni.

      Törlés
  2. :( Sajnálom, hogy ilyen gyengén pigmentált. :(

    VálaszTörlés
  3. A promo képeken nekem is nagyon tetszettek a színei, de sejtettem, hogy a valóságban nem fog jól teljesíteni, és most ez be is igazolódott :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos megesik az ilyesmi. Bár annyira nem bánom a dolgot. Nem olyan, amilyenre számítottam, de azért nem használhatatlan. :)

      Törlés
  4. Óóó ez elég gyenguszka, kár :( Bár ezek amúgy sem az én színeim, de amúgy jó kis paletta lehetne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kár. De most eltökélt szándékom, hogy keresek egy pasztell palettát (ha lehet, matt színekkel). :D

      Törlés
  5. Nekem annyira nem jön be ez a paletta, mármint nem lenne rossz, ha kicsit pigmentáltabb lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, ha az jönne ki a palettából, amire az ember először gondol... Tökéletes lenne.

      Törlés