Airbrush sminkpróba


Nemrég az unokatestvéremnél, Edinánál jártam, aki bevezetett az Airbrush rejtelmeibe. Most nem én pingáltam, hanem rajtam lett kipróbálva ez a számomra újdonságnak számító sminkelési technika. Képes élménybeszámoló következik. :)


Az Airbrush lénye, hogy a smink egy szórópisztoly segítségével kerül az arcra. Illetve konkrétan egy kompresszor (ez fújja a levegőt) és egy szórópisztoly segítségével, amibe bele kell adagolni a folyékony festékanyagot. A szerkezetet láthatjátok a képen, a festékek pedig mini tubusokban kaphatóak, mint a kis akrilfestékek. Ezzel a technikával gyorsan és könnyen lehet sminkeket készíteni és állítólag nem nehéz elsajátítani a tudást, ami a gép kezeléséhez szükséges. A menyasszonyok körében nagyon kedvelt, mivel annyira egységes és szép a végeredmény, hogy a fotózás után alig van mit retusálni. 


Itt láthatjátok a kiinduló állapotot, nulla smink és bambulás. :)


Az első lépés az alapozás, külön korrektorozásra nincs szükség, csak az alapozó van felfújva, ami tökéletesen elfedi a bőr- és színhibákat (pattanások, hegek, foltok). Egységes bázis pillanatok alatt és már mehet is rá a pirosító, külön fixálásra pedig nincs szükség.


A szemsminknél ugyanúgy az építgetős játék folyik, mint a hagyományos technikáknál, aminknek egyébként mindegyikével kombinálható az Airbrush festés. A világos színektől haladtunk sorban a sötétebbekig majd a nagyon sötétig. Edina kipróbálta, mit lehet (majdnem) maximálisan kihozni a színekből. A bejegyzésben látható sminkek az első szárnypróbálgatások közé tartoznak, így a sötétebb után kipróbált egy szolidabbat is. Hihetetlen, mennyi mindenen múlik egy ilyen pisztolynál az eredmény, a fújás erőssége és hossza, az arctól való távolság...


Maga a második szemsmink nagyon szépre sikerült, fájó szívvel váltam meg tőle itthon, annyira tetszett a színátmenet. A pirosítás az én bátorságomnál egy picit több lett, de most a maximumokat is döntögettük. Különben bombabiztosnak bizonyult a festék, hosszú időt eltöltöttem úgy, hogy rajtam volt, de meg sem moccant. Viszont mikor el akartam távolítani, nagyon együttműködőnek bizonyult. Most vízbázisú festékeket használtunk, de vannak olajbázisúak, azokat eltávolítani is nehezebb.


A szép szemsmink mellé kaptam egy színben passzoló erősebb rúzsozást is (ennyit a szolidságról). A szám és a szemöldököm hagyományosan készült most, de ezeket is el lehet készíteni Airbrus, illetve sablonok segítségével. A dolognak leginkább az alapozás része lepett meg, gyönyörű, egységes lett a végeredmény, nagyon erős fedéssel, mégsem éreztem vagy láttam úgy, hogy egy merev, nehéz maszk ül az arcomon. Nagyon vicces érzés, ahogy a levegő és a festékpermet icipicit csiklandozza a bőröd. Ezenkívül csak egyszer készítettek rám teljes sminket, azt elég kellemetlennek találtam, ez inkább vicces volt. Amitől féltem, az a szemem, mivel elég érzékeny, ha magamnak festem, akkor is nagyon kell vigyáznom. Itt nem volt probléma ezzel, ami kellemetlenebb volt, az az alsó pilláknál a festék felhordása, mindenáron könnyezni akart a szemem, de pillanatok alatt kész volt és bőven ki lehetett bírni. 

Most már tudom, miért emlegetik ezt HD sminkként. Menyasszonyoknak, bálba vagy alkalomra készülőknek, kíváncsiaknak bátran ajánlom, igazán különleges dolgokat lehet kihozni belőle. Amint Edina kitanulta a fújkálás csínját-bínját, szívesen el is készíti a vágyott sminket Győrben, a Díva E Dína Szépségszalonban.

Tetszik Nektek ez a technika? Esetleg próbáltátok már?

14 megjegyzés:

  1. Ez igen! Csak ámulok. :O Nem is hallottam ilyen technikáról, de nagyon szép a végeredmény. Örülök, hogy megmutattad. :)

    VálaszTörlés
  2. Uh ilyenről még én se hallottam, de nagyon tetszik, gyönyörű lett ez a smink :)

    VálaszTörlés
  3. Mindkét smink gyönyörű lett! Érdekes, még soha nem hallottam róla, de nagyon szimpatikus a végeredmény. :)

    VálaszTörlés
  4. Eddig csak hallottam róla, jó volt képeken is látni! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  5. De jó, ilyenről még nem is hallottam. Nagyon szép lett mindkét smink, nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  6. .nekem tetszik ez a technika, szep lett rajtad, az mar mas kerdes, hogy meg tudnam-e magamnak csinalni, sok gyakorlas kell hozza. Ezt a videot nemreg talaltam, a lanyok nagyon ugyesen fujjak magukat: http://vimeo.com/20620379

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes videó volt, köszi a linket. Én nem állnék neki ezt magamnak csinálgatni. Egy elborult pillanatban megfordult a fejemben, de... Az tuti, hogy sok gyakorlás kell hozzá.

      Törlés
  7. Pont nemrég láttam Keiko Lynn oldalán egy kifejezetten bronzosításra és highlighter felhelyezésére kitalált airbrush szettet. Kíváncsi vagyok, hogy nálunk mikor fog úgy rendesen elterjedni ez a technika.
    Amúgy nagyon szép lett a smink :)

    VálaszTörlés
  8. Hallottam már erről a technikáról, de azt hittem ez a külföldi sztárok kiváltsága :))
    Nem tudtam, már hogy itthon is alkalmazzák, jó hogy írtál róla!
    Nagyon szép lett a sminked!!!

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szép lett a smink, ennek a technikának az alapozás is része tetszik a legjobban.

    http://thebeautyandglamourblog.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép lett! :) Jónak hangzik ez a technika, nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm a visszajelzést Lányok, örülök, hogy tudtam valami szépet és újat mutatni! :)

    VálaszTörlés
  12. Milyen jó ötlet ez a technika! Nekem egyébként midkét smink nagyon tetszik, bár a te finom vonású arcodon talán a visszafogottabb egy kicsivel jobban mutat :)

    VálaszTörlés
  13. a szemfestés része nem tetszik, viszont az alapozás és pirosítás utáni / szemfestés előtti fotón fantasztikusan nézel ki! tényleg gyönyörű az eredmény! :)

    VálaszTörlés