Flormar Satin Matte Curry lakkteszt


Még múlt hónapban rendeltem pár szépséget a Nailland webshopjából (bejegyzés ITT), ez a Flormar lakk is a csomagban lapult. Ez volt az első termék, amit a márkától próbáltam, így dukál már neki egy saját bejegyzés. 


Lefelé szélesedő, vastag üvegben érkezett a 11 ml lakkocska. Ez a szép, csillámos zöld Curry névre hallgat, bár engem inkább a pisztáciára emlékeztet. Csavarós, első látásra fém kupakkal van ellátva, de ha jobban megnézzük, rájöhetünk, hogy bizony műanyag, csak van rajta egy ezüstszínű bevonat. Ami nem lenne baj, de 3 ilyen típusú lakkot vettem és mindhármon kezd már kopni a szín a menet környékén.  


Maga a kupaktest nagyon hosszú, nálam ez megnehezítette a tárolást is. Ez a legmagasabb fajta lakkom, külön tárolom, mert nem fér be a fiókba. Illetve pont ennél a zöldnél oldalra esik a fogás a kupakon zárt állapotban, a másik kettőnél pedig előre-hátra néz. Ez apróság, de ha rájuk nézek, kicsit zavar, hogy nem egyformák. De befejeztem a szőrszálhasogatást, nézzük tovább...


A kupakban egy igencsak hosszú száron lévő, hosszú szőrű, kör alapú ecset található, mindenféle lapítást és lekerekítést mellőzve. Könnyű vele dolgozni, picit sok festéket vesz fel, így azt le kell húzni az üveg szélén. Maga a lakk az enyhén hígabbak közül való, de nem zavaróan híg, lehet vele dolgozni és gyorsan szárad. Ráadásul két, de ha valaki ügyes és vastagabban viszi fel, akkor egy rétegben is elég. Az alábbi képeken a körmeimen két rétegben láthatjátok. 


Gyönyörű, pisztáciás alapszín, annyi csillámmal megpakolva, hogy a kamera alig bír ráfókuszálni és simán nézném messziről sand lakknak. Ezen felül van fénye is a lakkozásnak, külön fedőlakk ilyen szempontból nem szükséges rá. Bár alapból az egésznek zöldes színe van, és az egész annyira csillog, hogy alig lehet kivenni belőle szabad szemmel is valamit, néha olyan, mintha apró ezüstcsillámok lennének benne pluszban. Viszont ha rásüt a nap, akkor inkább olyan, mintha lenne egy kis arany fénye. Igazán különleges darab. 


A tartósságára sem lehet panaszom, az 5. napon pattant le a gyűrűsujjamról egy darab, de sikerült visszapótolni (először feltöltöttem a lakkmentes részt majd az egészre húztam még egy réteget). Úgy nézett ki, mintha nem történt volna semmi. A 7. napon mostam le, ekkor már jócskán voltak kopások a körömvég felől. A lemosás nem volt annyira egyszerű, áztatni és dörzsölni is kellett, de nem volt durvább a helyzet, mint más csillámos lakkoknál. 

Összességében szinte tökéletes, ha a kupakkal nem lennének problémáim, semmi gondom nem lenne vele. De ezt elnézem, mert imádom a színét, mostanában nagy kedvencem lett. Nehéz olyan zöld lakkot találni, aminek tényleg szép, friss színe van és nem emlékeztet egy mocsárra vagy valami benne lakóra.  

Tetszik Nektek ez a szín? Van terméketek a márkától? Esetleg pont lakk? 

6 megjegyzés:

  1. Óóóó, gönyörű ez a lakk. Amikor olvasom róla a bejegyzéseket mindig fellírom a képzeletbeli lakk listámra, aztán elfelejtem. Félek, hogy lassan nem fog menni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nem véletlen, mert tényleg nagyon szép. Szerintem megéri megvenni, úgyhogy írhatod kiemelt helyre a listán. :D

      Törlés
  2. Nagyon szép, különleges, óarany beütésű lakk, igazán egyedi és szépséges! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Óarany... Igen, ezt a szót kerestem. Köszi Reni! :)

      Törlés