Yves Rocher Ragyogó Fiatalság alapozóteszt


Az alapozó kergetés következő állomása az Yves Roche új, Ragyogó Fiatalság alapozója. 10 féle árnyalatban kapható, a paletta főként a világos bőrűeknek kedvez - végre! A Beige Rosé 000 árnyalatot választottam. A bolti információ szerint mindenféle bőrtípusra alkalmas, hidratáló és bőrsimító hatású. A hozzáadott rózsaviasznak köszönhetően gyöngyházfényű ragyogást biztosít, viszont a zsírosan fénylő zónákat mattítja.   


A terméket papírdobozban kapjuk kézhez. Magyar nyelvű leírás a csomagolás külső fóliáján volt, így a dobozkának most nem szentelek itt nagyobb figyelmet. Maga az alapozó egy nehéz, vastag üvegben csücsül, a tetején a most nagy népszerűségnek örvendő rozé arany színű adagolófejjel. Az üveg feliratai jó minőségűek, nem kopnak. Törzsvásárlóknak járó kupon felmutatásával ~3000 Ft-ért vásároltam meg, ha jól emlékszem, eredeti ára ~6000 Ft. Ez(ek)ért az összegért 30 ml készítményt kapunk. 




Az adagolófej elfordításával nyithatjuk és zárhatjuk a terméket. A pumpa könnyen lenyomható, szabályozhatjuk, hogy mennyit szeretnénk kinyomni, nincs egységes adagolásra állítva. Az alapozó folyékony, kicsit talán hígnak is mondanám (elvándorol a kézfejemen, ha elfordítom). Némi illata is van, de nem zavaró, talán a hintőporhoz tudnám hasonlítani. 


A fedésére közepeset mondanék, de jól építhető, két-három réteggel sikerült eltakarnom a szépséghibáimat. A végeredmény enyhén púderes lett, de azért volt némi egészséges fénye, bár valahogy nem a ragyogó jelző jut eszembe róla. Nem nehezedik rá az arcra, olyan, mintha nem kentem volna fel semmit, de a "soha meg nem száradó" darabok közé tartozik, órákkal később is képes megfogni a ruhát, telefont, bármit, ami hozzáér, így fixálást igényel. Hidratáló hatást nem vettem észre, de nem is szárított. Viszont, itt jön a lényeg. Hámlásra hajlamos bőrre nem ajánlom, mert a felhámlott területeket kiemeli és az apró ráncokba is hajlamos volt beleülni. Azokon a napokon tudom csak használni, amikor radírozás után vagyok, különben úgy nézek ki, mintha foszlanék, pedig felvitel előtt nem is látszott semmi és ezen sajnos a hidratálókrémmel való bekeverés sem segített. Ezért arcon mutatott mintaképeket most nem fogtok látni, mert általában vállalhatatlan az eredmény. 

De jó hír (legalábbis a teszt szempontjából), hogy jelenleg éppen rendelkezem zsírosodásra enyhén hajlamos területtel (orr mellett), és fixálás nélkül is valóban szép, púderes, matt eredményt kaptam itt (is), és fél nappal később sem láttam, hogy ez lényegesen változott volna. Összességében tehát nagyon meg lennék vele elégedve, végre egy alapozó, amiből számomra is volt megfelelő szín, minden kompromisszum nélkül. Éppen küzdök az arcommal, remélem, hamar megoldom a dolgokat és egy rendbe hozott bőrön el fogom tudni használni.  

Találkoztatok már ezzel az alapozóval? Könnyen találtok az arcszínetekhez passzoló terméket?

0 megjegyzés: