A Tiéd is rossz lehet? - Artdeco szemhéjalapozó



Az Artdeco szemhéjalapozója tipikusan az a termék, ami nem hiányozhat egy lány fegyvertárából. Egész nap fixen tartja a szemsminket, szépen ragadnak bele a por állagú termékek, nem gondolja meg magát és gyűlik össze egy nagy csomóban a mélyítővonalban. Az ikonná vált termékről már sokan zengtek ódákat, én is ezt tenném, ha nem lenne egy kis bibi az összképben.


De először is nézzük meg a terméket közelebbről! Erős, fekete tégelyben kapható az 5 ml-es kiszerelésű szemhéjalap. A csavarós kupak alatt krémes állagú - számomra -, egészen férfiparfümre hajazó illatú kencével találkozunk. Bőrszínű, tele nagyon apró fehér csillámokkal. Tudom, ez sokakat zavar, de engem egyáltalán nem, sminkelés után csak akkor szoktam látni, ha nagyon rákoncentrálok. 

A jó és a rossz. A jobb oldali darabnak még a színe sem áll jól. 
A boldogság talán csak annak nem felhőtlen, akinek sikerül kifognia egy olyan darabot, ami nem éppen tökéletes. Az első találkozás számomra is ilyen volt ezzel a szemhéjalappal. Egy bontatlan! készletben vásároltam külföldön, persze (szerencsére) szépen leárazva. Nagyon örültem, hogy végre nekem is lett, mert akkor már sok jót olvastam róla. Aztán valahogy hiába próbálkoztam vele, nálam sehogy sem akart jól viselkedni. Alig bírtam kikaparni a tégelyből, aztán meg olyan volt, mintha egy gombóc gyurmát próbáltam volna eloszlatni a szemhéjamon. Általában odáig sem jutottam el vele, hogy szemhéjpúdert próbáljak vinni fölé, mert csak egy egyenetlen, csillámgombócokkal teli alapozásra futotta. Egy idő után felhagytam a próbálkozással, mondván, hogy biztos csak nekem nem jön be a cucc, volt már példa rá, hogy amit mindenki szeretett, az nálam nem vált be. Aztán egy barátnőmnél találkoztam egy teljesen máshogy viselkedő darabbal. Ekkor kezdtem el kutakodni és láttam, hogy mások is panaszkodnak ugyanerre, majd a napokban találkoztam egy lánnyal, aki szintén hibás darabot fogott ki.       


A barátnőmnél látottnak minden porcikája jellemző volt arra a szemhéjalapozóra, amit mindenki dicsőített. Nagyon gondolkodtam rajta, hogy veszek egyet, aztán a PIXIBOX megoldotta a helyzetet, éppen ez lapult az egyik meglepetésdobozban. A kézfejemen láthatjátok a különbséget a két darab között, alul az új, krémes, szépen eldolgozható kence, felül a régi, amit egyszerűen lehetetlen csomómentesen felvinni. 


De a régi és az újonnan kapott között nem csak ennyi a különbség. A tégelyben a régebbi picit sötétebbnek is tűnik és egyértelműen száraz. Mikor jobban megnéztem a csomagolást, láttam, hogy a kupak és a tégelytest között nagyobb a hézag is. Igazán nem tudom megmondani, hogy a termék romlott vagy csak kiszáradt-e, de ez a lényegen nem változtat semmit: használhatatlan. A hasonló készítmények amúgy is hajlamosak a kiszáradásra, éppen ezért próbálok rá nagyon odafigyelni, hogy azonnal visszacsavarjam a kupakot, amint végeztem. De csak azért, hogy legyen még hova fokozni, figyeljétek a felbontástól számított lejárati időket! A réginél 24 hónap, az újnál már csak 12.  

Összességében ha nem futottam volna bele már elsőre egy csalódásba, akkor valószínűleg én is körülrajonganám a terméket. De nem teszem, főleg, mert tudom, hogy más is találkozott már a problémával a környezetemben és nem kétfilléres kencéről van szó. Leginkább csak azt szeretném mondani a dologgal kapcsolatban, ha vásárlásra adnátok a fejeteket, nézzétek meg jól a terméket, hogy bontatlan legyen és a kupakja jól illeszkedjen. Ha pedig otthon még így is csalódás ér, vidd vissza oda, ahol vásároltad!

Használjátok ezt a szemhéjalapozót? Volt vele problémátok? Szeretitek? 

9 megjegyzés:

  1. Az enyém is romlott, pedig még vártam is rá, mert épp elfogyott/nem volt készleten mikor mentem megvenni. Hatalmas csalódás és pénzkidobás. Biztos, hogy nem próbálkozom vele még egyszer, ahhoz túl drága. Egyébként az enyém még a képen látható sötétebbnél is sötétebb a dobozában. Elkenni ellehet csak a szememen ezt a kínzást nem vállalom, annyit nem ér az egész. Jelenleg az essence bázisát használom, de tervben van, hogy majd legközelebb amikor rendelek iparfumeria-ról akkor kerül a kosaramba valami jó kis szemhéjalapozó is. Tégelyeset többé nem veszek!

    VálaszTörlés
  2. Jó, hogy megírtad ezt a posztot, nagyon hasznos volt. Az enyém már egy éves, de alig-alig használtam. Bíztam benne, hogy megtaláltam a tökéletes szemhéjalapot, de még ez sem lett az igazi. (Az olajos és rejtett szemhéjam megkeseríti az életemet. :D ) Azóta rátaláltam az Etude House primerére, ami eddig bevált, kérdés, hogy a nyári meleget hogyan fogja elviselni. Viszont így meg sajnálom, hogy az Artdeco csak áll a fiókban, és max. sminkvideókhoz és swatchokhoz használom. :/

    VálaszTörlés
  3. Hát ez elég durva, valószínű, hogy megromlott, de hogy miért azt már nem fogjuk megtudni. Azért örülök, hogy írtál róla, mert én is szeretnék majd egy jó szemhéjalapozót, mert én is az essence-t használom jelenleg, de akkor valami mást választok majd.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sajnálom, hogy ilyen kellemetlen élményeid vannak ezzel a szemhéjalappal. Én pont a napokban vásároltam meg, még csak most ismerkedem meg vele és pont azért is esett rá a választásom, mert annyian dicsérték. Eddig egyszer volt rajtam rövid ideig, akkor nem volt vele gondom, remélem később sem lesz. Az viszont nagyon jó tanács, hogy minden megvásárolandó terméket alaposan nézzünk meg, nehogy később érjen minket meglepetés.

    VálaszTörlés
  5. Hát ez elég szomorú. :( Azért tényleg nem az olcsó kategóriába tartozik. Én ősszel vettem meg az első példányomat, az állagával nincs probléma, de nekem is olajosabb a szemhéjam, és így el szokott mászkálni. Nekem is van még egy darabom a Pixibox-ból, de még nem döntöttem el, hogy mi legyen a sorsa.

    VálaszTörlés
  6. háát ez elég szomorú. esetleg nézd meg, hogy mikor gyártották, biztos elég öreg volt már (http://www.checkfresh.com/ vagy http://checkcosmetic.net/ )

    VálaszTörlés
  7. Azta... Ez nagyon gáz :-( Nekem egyébként a NYX HD a kedvencem, ez egy applikátoros, folyékonyabb verzió, valamint a Revlon Pure Radiance, amit Editnél vásároltam, és tégelyes és krémes. Ezek még a nagyon olajos szemhéjam ellenére is elegendőnek bizonyulnak. :-)

    http://barbeautysale.blogspot.hu/2014/06/bargain-9-revlon-smashbox-sleek-eyeko.html
    Itt a Revlon :-)

    VálaszTörlés
  8. Jó hogy írtál erről, bár szerintem előfordulhat, még a legjobb márkákkal is, hogy "ilyesmi" történik. Napokkal ezelőtt vettem meg magamnak én is, eddig a Catrice bázisát használtam,de az nekem teljes kudarc volt. Olyan szinten megkeményedett, hogy a fél tégelyt kellett kidobni, mert már használni se tudtam. Az Artdeco alapja nagyon a kedvemre való, már annyit láttam a bloggereknél,és olyan jó szívvel ajánlotta mindenki, hogy rögtön ehhez nyúltam, mást meg se néztem a Müllerben. Nagyon tartós, tetszik, hogy kissé csillámos, egyenlőre még az illatába is szerelmes vagyok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, sajnos előfordulhat a legjobb márkáknál is. Mondjuk a tárolás, szállítás miatt vagy mondjuk azért, mert a tégely szériahibás és nem zár rendesen. Nem szokásom pálcát törni termékek felett, de szerintem fontos, hogy a rosszat is megírjuk. Itt most nem arról volt szó, hogy egy adaggal valami történt, hanem egy visszatérő hibáról van szó. Különben nagyszerű termék, mindig ezt használom. :)

      Törlés