LRP Anthelios XL Napvédő Fluid arcra



A nyár és a nagyon világos bőr nem éppen barátságos kombináció, de ha gondoskodunk a fényvédelemről, baj nélkül élvezhetjük a napsugarakat. Minden szezon eleje ugyanarról szól nálam, elkezdem vadászni a napozószereket. Nem csak a strandolós, de az egyszerű hétköznapokra is szükségem van - legalább az arcomra - olyan termékre, amely megvéd a káros sugaraktól, mivel pillanatok alatt képes vagyok leégni. Általában naptejet szoktam használni az arcomra, amit mindig kellemetlennek és kényelmetlennek találtam, ezért (is) nagyon örültem, amikor alkalmam nyílt kipróbálni a La Roche-Posay új, arcra való fényvédőjét.


Az Anthelios XL Napvédő Fluid praktikus műanyag flakonjával könnyen tárolható/hordozható darab. Használat előtt fel szoktam rázni. A tubusból szűk műanyagcsőrön keresztül távozik a krém, az adagoláskor azért figyelni kell rá, mert nem kell sok belőle, de tényleg nagyon folyékony, így könnyen túl sokat nyerhetünk ki egyszerre a flakonból. Enyhén sárgás, illatanyag- és parabén-mentes, jótékony hatásáról ismert La Roche-Posay termálvíz tartalmú, 50+ faktorszámmal, UVA/UVB védelemmel ellátott termék. Ráadásul erősen vízálló is. Könnyed, nem zsíros textúrájú, hamar beszívódik és nem hagy ragacsos érzetet. Enyhén naptejes és alkoholos illatú, de ez elszáll felvitel után. 

Teljesen beépült a reggeli rutinomba; az arcom megtisztítása és hidratálása után viszem fel és már indulok is. Ha sminkelni is akarok, megvárom, míg a fluid is beszívódik a bőrömbe és gond nélkül mehet is rá a bb krém, stb...


Sokszor előfordult már velem, hogy bár használtam az arcomra napvédőt, egy picit azért még így is megkapta a nap (pedig nem tartózkodtam kint túl sokáig). Ezzel a termékkel ez nem fordult elő, nagyon jó barátok lettünk, mert amellett, hogy hatékony, semmiféle irritációt nem okozott és még kényelmes is használni. A vízállóságában kételkedtem, hiszen sokszor hallhatjuk, hogy ez a tulajdonság napvédőknél nem nagyon szokott működni, de a tengerben való fürdés után nem kentem újra és bár vizes lett az arcom, később sem égetem vagy pirultam le. 

Összességében nagyon hatékony és kellemes termékről van szó, én nagyon megkedveltem és hiányozna, ha nem lenne. Hozzám hasonló hipóreklámoknak melegen ajánlom kipróbálásra, szerintem nem fogtok csalódni. 

Odafigyeltek a fényvédelemre? Használtok külön arcra való napvédő terméket?

2 megjegyzés:

  1. Én a LRP Anthelios XL mattító gél-krém arca SPF30-at használom idén nyáron és jól bevált (ha érdekel itt írtam róla: http://thebeautyandglamourblog.blogspot.hu/2014/08/la-rosche-posay-anthelios-xl-mattito.html). Ez a termék is tetszetős lenne, de sajnos van benne alkohol, illetve nekem az 50-es faktor túl sok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megnézem, köszi. Igen, több helyen is olvastam, hogy az alkoholtartalma miatt nem kedvelik ezt a fényvédőt, de én úgy vagyok vele, hogy vannak sokkal rosszabb dolgok, amik belekerülnek egy-egy kencébe és amíg nem veszem észre, hogy konkrétan alkohol tartalmú termék okoz problémát, addig (bár észreveszem és megjegyzem, de) nem szelektálok ez alapján. :)

      Törlés