Catrice burgundi újdonságok | Teszt



A burgundi az egyik kedvenc színem, ha őszi sminkről van szó. A Catrice pedig két termékkel is jelentkezett az új szortimentben, amely ebben a színben tündököl. A lakk azonnal a kosaramba került és bár a szemhéjpúderből is ez a szín tetszett, első alkalommal egy másik jött haza velem. Azóta beszereztem ezt is, most pedig a két termékről ebben a bejegyzésben láthatjátok a véleményem. 


A lakk a márkától megszokott üvegben érkezik, a szintén megszokott ecsettel. 10 ml terméket kapunk 795 Ft-ért. Ez az 59 First Class Up-Grape nevű darab, burgundi, meleg szín, melyet néhol (az én szememnek) egy kis rezes, barnás beütés árnyal. 


Felkenve ezt a beütést kevésbé produkálja, inkább akkor látom ennek a meleg, rezes árnyalatnak a jelenlétét, amikor a napfény megcsillan rajta. Nagyon szép, élettel teli szín ez, meleg csillogással - őszre tökéletes. Az üvegből kikerülve egy leheletnyit sötétebb a szín, mint amilyet felkenés előtt sejtettem, de ezt már bekalkulálom a lakkoknál, úgyhogy nem zavar. 

Az ecsettel könnyen, egy-két mozdulattal viszem fel, nem szabad cicázni vele, mert gyorsan szárad és ha az ember sokszor húzza át rajta az ecsetet, elkezd nyúlni, ragadni a festék. Már egy rétegben is szépen fed, de azért én szoktam adni neki egy másodikat is. Kivéve a mintáknál - a képen a mintás körmökön egy rétegben láthatjátok. Fedőlakk nélkül hordtam, 5 napig tökéletesen tartott és lemosni sem volt nehéz (acetonmentes lemosóval).


A Velvet Matt szemhéjpúderek közül a 040 Al Burgundy egy csodás, meleg árnyalatú, sötét szín. A szemhéjpúder jellemzőit már ecseteltem ITT egy másik szín tesztjénél, ugyanaz igaz erre a darabra is, mint amit ott leírtam, így most nem térnék ki részletesen a tulajdonságaira. 



A szín igazán szemhéjalappal adja ki különleges fényét. Könnyen kezelhető, bár szeret porolni. Gyönyörűen lehet építeni, satírozni. Mattnak nem mondanám, sőt fényesebb, mint  a linkelt tesztben mutatott rózsaszín testvére, de egyszerűen odavagyok érte. Tökéletes, különleges őszi termék.

Nagyon megszerettem a lakkot és a szemhéjpúdert is, már most előszeretettel használom őket, hogy színt vigyek a szürke (esős) hétköznapokba. Bátran ajánlom őket Nektek is, én nem bántam meg, hogy megvettem őket, sőt! :)

Szeretitek a burgundit? Van ilyen színű sminkterméketek? Esetleg megvettétek a kettő közül valamelyiket?  

8 megjegyzés:

  1. Ezt a lakkot én sem bírtam otthagyni, annyira szép! Tény, hogy üvegben egy fokkal jobban érvényesül a színe, szóval inkább egy rétegben használom, hogy ne legyen olyan nagyon sötét, szerencsére elég jól fed - szerintem. A szemhéjpúder is szép, főleg a smink, amit készítettél vele! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, nagyon egyetértünk a lakk terén. Köszönöm, örülök, hogy tetszik a smink! :)

      Törlés
  2. Ma vettem meg ezt a lakkot, csodaszép. A sminked is nagyon tetszik, szép árnyalatok...

    VálaszTörlés
  3. A lakk csodás színe vonzott, de nagyon fura az ecsete. Látom a tiéd is hegyesre van vágva. Neked nem okozott gondot az ecset formája? Én nem tudok szépen lakkozni vele.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már az ombre fedőlakknál furcsálltam egy kicsit, aztán egy barátnőm felvilágosított, hogy most már ilyenek a márka lakkecsetei (bár bevallom, ezt azóta sem ellenőriztem). Aztán elővettem ezt a lakkot is és láss csodát, ez is olyan, mintha lerágták volna a széleit. A régi, lekerekített ecsetet jobban szerettem (lehet, hogy csak esztétikai szempontból), de ez sem okozott problémát. Sőt, talán könnyebben festem vele a körömágy környékét. Számomra egy vékonyka ecset több problémát okoz, bár gondolom, akármelyiket meg lehet szokni.

      Törlés
  4. A szemhéjpúdert nagyon szeretném a magaménak tudni, bárcsak lenne rá lehetőségem :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy lesz, szerintem nagyon passzolna hozzád. :)

      Törlés