Kérastase: A Discipline élmény



Az októberi L'oréal Blogger Day-en hatalmas meglepetés ért, én találtam meg a székem alján a meghívót, mely egy Discipline kezelésre szólt. (ITT olvashattok a rendezvényről.) Végül nem kellett felmennem Budapestre, hanem egy, a lakóhelyemhez közeli szalonba látogathattam el. Ez múlt héten volt, azóta már hajat is mostam, úgyhogy itt az ideje az élménybeszámolónak.  


Szombathelyen, a Creative Haj Saloon-ban csinálták meg nekem a kezelést. Bevallom, még nem jártam L'oréal szalonban, úgyhogy csak az is nagy élmény volt számomra, hogy rengeteg csodaszép terméket láttam polcokra rendezve. Sokról már hallottam, van amelyiket használom is, hiszen blogger találkozón megajándékoztak minket párral, de azért egészen más dolog úgy látni ezeket a hajravalókat, hogy üvegpolcokra vannak rendezve. Ráadásul rengeteg új dolgot tudtam meg a L'oréal Professionnel-ről és a Kérastase-ról, valamint a hajamról is, egy fodrász szemszögéből.  


De térjünk át magára a Discipline élményre! A Kérastase új termékcsaládja a nehezen kezelhető eseteken hivatott segíteni. Ha hajunk fegyelmezetlen, szöszösödik és/vagy a szálló babahajakkal van gondunk, remek megoldás lehet a kezelés. 

Az első lépés a hajfürdő (hajmosás) volt, majd a törölközőszáraz hajra tincsenként vittek fel egy keratin tartalmú terméket (Soin No.1.) egy spatula segítségével. Megszárították és kivasalták a hajam - a keratin a hő hatására épült be a hajszálakba. Ezután a felesleget kiöblítették és egyenletesen eloszlatva felvitték a Soin No.2. nevű készítményt, majd ezt is kiöblítették. A törölközőszáraz hajat átfújták Spray Fluidissime-vel, végül szárították és formázták. A folyamatot ezen a videón lépésről lépésre meg is tudjátok nézni: Katt


Klaudia volt olyan kedves, hogy nem csak a kezelést csinálta meg, de a frufrumat is megigazította és a hajvégeimet is lecsipkedte (még egyszer nagyon köszönöm!). Ami azonnal észrevehető volt, hogy sokkal puhább, fényesebb lett a hajam és éreztem, hogy van egy egészséges súlya, valamint sehol nem álltak fel kis antennákként a babahajaim.

Hajmosás után: Kezelés előtt, kezeléskor és a kezelés után

A kezelés után szépen megtartotta a formáját (egyenességét), másnapra is csak enyhe hullámok lettek benne. Persze arra voltam leginkább kíváncsi, mi történik majd hajmosás után. A fenti kép két szélén láthatjátok az előtte és utána fotókat. Szerintem látni is, hogy ég és föld a különbség, pedig ugyanazzal a "technikával" szárítottam meg a hajam és ugyanazokat a termékeket használtam. Fésűvel próbáltam egyenesre szárítani a tincseket, ami most nem csak, hogy egészen jól sikerült, de sokkal rövidebb ideig is tartott, mint az "előtte" képen látható felrobbant frizura elkészítése. Nem szállt össze-vissza a hajam és még a frufrumat is sikerült a helyére igazítanom. 

Általában szárítás után úgy nézek ki, mint egy oroszlán, majd fél nap elteltével kicsit lelapul a hajam és így lesz kb. vállalható kinézete. Most azonnal úgy nézett ki, mint amilyet szerettem volna. Szuper! Gyorsabban tudom szárítani, formázni, könnyebb kifésülni, puha és fényes. Ráadásul a hajvégeimet sem látom annyira száraznak (eddig is rendszeresen használtam rá olajat, de valahogy sosem volt az igazi). Ezt a pozitív változást elvileg akár 10 hajmosásig is élvezhetem majd. 

Kép forrása: LINK

Persze a szalonban már meg is kérdeztem, hogy a termékcsalád otthoni használatra való darabjai mikor lesznek elérhetőek. Elvileg éppen novembertől lehet őket kapni, úgyhogy nagyon gondolkodóba estem... 
Ha szeretnétek kipróbálni a Discipline-t (vagy más Kérastase vagy L'oréal Professionnel terméket) és Vas megyeiek vagytok, bátran ajánlom a Creative Haj Saloon-t, ITT mindent megtudhattok róluk. Illetve ITT megtaláljátok a Kérastase szalonkeresőjét. 

Összességében tényleg nagyon jó élmény volt a kezelés, bár bevallom, az elején egy kicsit azért szkeptikus voltam (ahogy minden más, szépet és jót ígérő termékkel kapcsolatban), de azt kell mondjam, sokkal jobb lett a végeredmény, mit amire gondolni mertem. Mit jobb! Most kifejezetten szeretem a hajam. :)

Használtok Kérastase termékeket? Kipróbálnátok a Discipline kezelést? 

6 megjegyzés:

  1. Nekem minden fodrászlátogatás után ilyen a hajam, pedig egyszerűen csak festik-vágják, szóval semmi extra. De imádom utána, sokkal szebb, mint mikor magamnak szárítom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fodrász után nekem is ilyen, persze. Az a baj, hogy akkor nem ilyen, amikor már egy hónapja nem látott fodrászt. Pedig de jó lenne! :)

      Törlés
  2. Jaj de örülnék, ha nekem is ilyen lenne a hajam mosás után! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is örülnék, illetve most örülök is. Kíváncsi leszek, hány mosásig bírja. :)

      Törlés
  3. Pont egy ilyen kezelésre nekem szükségem! :) Nagyon tetszik nálad a végeredmény!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszik! Próbáld ki bátran, szerintem nagyon fog tetszeni a változás. :)

      Törlés