Ebelin ecsettisztító spray



 Az Ebelin ecsettisztítója már egy ideje kapható és a megjelenés után meg is vettem, így nem is értem, miért váratott magára ennyit ez a teszt. A lényeg, hogy itt van végre.  Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy ezt készül piacra dobni a márka, már régóta szerettem volna hasonlót kipróbálni. Ezelőtt csak alkohollal és samponnal tisztítottam az ecseteimet és kacsintgattam már hasonló spray kiszerelésű termékek felé, de a legtöbbet vagy aranyárban mérték vagy nagyon sokat kellett volna utaznia (ebay).


Maga a spray egy papírdobozban van és nálunk a körmös kiegészítőkhöz volt bepakolva, így picit kellett keresgélni, mire megtaláltam. A dobozon belül egy műanyagflakonban csücsül az átlátszó, lilás tisztítófolyadék (100 ml). A szórófej szép nagy adagot ad ki az alkoholos illatú készítményből.


Közvetlenül az ecsetre fújok vele párat, úgy, hogy széthúzom a szálakat, hogy a fej belsejébe is elérjen a tisztító. Ezután leteszem az ecsetet egy papírtörlőre és hagyom hatni a folyadékot. A pihentetés után fel-le húzogató mozdulatokkal beletörlöm az ecsetből kioldott festékanyagot a papírtörlőbe. Ezután hagyom teljesen megszáradni az ecseteket egy tiszta felületen. Nem mosom ki őket, ha szárazak újra használatba vannak véve, arra már a tisztító illata is távozik.


Persze egy nagy, samponos pancsit ugyanúgy kapnak közben az ecseteim, mint régebben, de kisebb használatok után, illetve ha gyorsan kell tisztogatni, előszeretettel vetem  be ezt a terméket. Szépen megtisztítja az ecseteket, a fehér szálúak is olyanok lettek utána, mint újkorukban és elbánt a beszáradt tusecsetemmel is, csak kicsit több időt kellett hagyni neki. Ugyanez vonatkozik az alapozós, korrektoros darabokra is. Sokaknál olvastam, hogy az alapozóecsetekkel nem birkózott meg. Nálam ilyen egyszer történt, akkor duplán fújtam, a második fújásnál viszont nem vártam, hanem azonnal elkezdtem letörölgetni a maszatot, így tiszta lett az ecset.

Valami vékony, filces tapintású réteget hagy, amitől először megijedtem, de végül semmi baj nem lett belőle, az ecset ugyanúgy teljesít, mint előtte és végül el is tűnik ez a bevonat. Ehhez még annyit fűznék hozzá, hogy ne járólap fölött fújkáljátok, mert az nagyon csúszós lesz tőle. 

Összességében nagyon jó és igencsak hiánypótló termékről van szó és az ára sem vészes, ha jól emlékszem, 1200 Ft volt). Érdemes tenni egy próbát vele, én biztosan újra fogom venni. 

Találkoztatok már ezzel a termékkel? Mivel tisztítjátok az ecseteiteket? 

2 megjegyzés:

  1. Már két-háromszor betettem a kosaramba, aztán mégsem vettem meg, mert hallottam róla sok rosszat. Most, hogy te jót írtál, már tényleg nem tudom, mit csináljak. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, hát igen. Én még a sok rossz előtt vettem meg. Szerintem különben ez tipikusan az a termék, amivel türelmesnek kell lenni és ki kell tapasztalni. Mondjuk aztán én sok olyan terméket szeretek, amiről más rosszat mond és sokszor éppen azok nem jönnek be, amit mindenki más imád. :D

      Törlés