DIY Halloween Room Decor



Ha régebb óta követtek, tudhatjátok, hogy nem vetem meg a kézzel készített dolgokat, legyen szó ékszerről, tárolókról vagy akár szobadekorációról. Szeretnék sokkal több DIY ötletet megmutatni a blogon, mert tényleg mindig mókszerolok valamivel és sokszor sikerül olyat csinálnom, aminek nagyon örülök. Úgyhogy ezen gondolat mentén jöjjön egy dekorációs csináld magad videó, amiben három halloweeni ötletet mutatok meg. A dekorálásban, videókészítésben volt egy társam is, a videó párját Evelin - AvianaRahl - készítettel el, az ő ötleteit IDE kattintva tudjátok megnézni a YouTubeon.  


Nézzétek meg a videót és/vagy görgessetek lejjebb a leírásokért és a felhasznált termékek listájáért! Ha nem működik a beágyazott videó, IDE kattintva tudjátok megnézni a YouTube csatornámon. 


Lebegő gyertyák - Aki szereti a Harry Potter világát, annak biztosan tetszeni fog a lebegő gyertyák ötlete. A filmekben az iskolai étkezőt díszítették ilyen módon, de én a szobámat dekoráltam ki vele. Egy-két képet láttam róla Pinteresten, de a megvalósításról azok nem szóltak, így próbáltam feltalálni magam. Az alap, hogy rendes gyertyát így nem lehet fellógatni, hiszen nem csak nehéz lenne, de el is égetné a zsinórt, amivel rögzítve van. Így a papírguriga és a LED mécses kombinációjánál kötöttem ki. Minél több "gyertyát" csinálunk, annál hangulatosabb és menőbb lesz az összhatás. 

Amit 1 db hamis gyertyához használtam: papírguriga (konyhai törlő gurigája felezve), egy darabka fehér karton, ragasztópisztoly és hozzá való ragasztórúd, buborékfólia (helyette bármi megteszi, amivel ki lehet tömni a hengert, pl. újságpapír), fehér festékspray, damil, ragasztószalag, LED mécses. 


Asztaldísz - Az asztaldíszek készítése nálam egy adventi koszorúval kezdődött, azóta már csináltam húsvéti-, tavaszi-, nyári- és persze őszi/halloweeni díszt is. Alapnak szinte bármit lehet használni, készítettem már ilyesmit bögrébe is. Most egy régi vödörforma kaspót használtam, ami erős narancssárgának indult, de az egyik oldalát kiszívta a nap, így még jót is tett neki a festés. Bele az oázis, arra meg mehet mindenféle, amit ajándékboltban vagy egy séta alkalmával be tudunk szerezni. Arra figyeljünk, hogy ne használjunk olyan színeket, amik eltolhatják karácsonyi irányba a hangulatot, pl. az arany díszek kerülése nagyon ajánlott. Illetve fontos, hogy a nagyobb, hangsúlyosabb darabokat (itt kerámiatök és gyertyapohár) próbáljuk középre igazítani és utána mehet köréjük minden más.     

Amit az asztaldíszhez használtam: kaspó, bekötőfólia (a tökpofa kialakításához, ez akár el is hagyható), fekete festékspray, oázis, gyertyapohár (egy elhasznált gyertya maradékát lakoltattam ki belőle és a végén egy Yankee Candle mintagyertya került bele), kerámiatök, apró természetes vagy műanyag díszek (makk, toboz, műanyag bogyók, fahéjrúd, stb...), moha, saslikpálca és halloweeni mini figurák (elhagyhatók), gyertya, sniccer, ragasztópisztoly, ragasztórúd, olló. 


Világító tökpofa "festmény" - A harmadik ötlet eredetileg egy csillámporral szórt tökpofa kép lett volna, de aztán elkezdtem dekorációs inspirációkat keresni és ezer meg eggyel találkoztam. Aztán éjjel kipattant a fejemből, hogy ez az alapötlet hogyan lehetne különlegesebb. Ez a legkönnyebb a három dekoráció közül, viszont a legmacerásabb is, mert sokat kellett várni a száradásokra.  

Amit a képhez használtam: keretre feszített vászon (készen vettem), papír, nyomtatott "Trick Or Treat" felirat, narancssárga és fekete festék, csillámos ragasztó, vegyes (itthon kevert) csillámpor, ecsetek, ceruza, sniccer, átlátszó körömlakk (elhagyható), elemes LED fényfüzér, ragasztószalag. 

Remélem, hogy tetszett Nektek ez a videó és bejegyzés és kedvet kaptok egy kis kreatívkodáshoz. Ha elkészítitek valamelyiket, használjátok a #negiluy hashtaget az instagramon és/vagy a facebookon, hogy meg tudjam nézni, miket alkottatok! :) 

Nektek hogy tetszenek ezek az ötletek? Mi a véleményetek a Halloweenről? Szoktatok tököt faragni vagy máshogy díszíteni erre az "ünnepre" a szobátokat, lakásotokat? 

7 megjegyzés:

  1. De jópofák ezek a gyertyák, nagyon jó ötlet :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik mindegyik! :) Ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  3. Nekem nagyon tetszenek, de nagy Harry Potteres vagyok, szóval a lebegő gyertya visz mindent :) Bár nem csak halloweenre tudom elképzelni :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is a gyertyák a kedvenceim és szívem szerint egész évben fent hagynám őket. :)

      Törlés