Not So Neutral & Starry Nights | AVON paletták



Az AVON októberben két nyolcágyas ( 8 az 1-ben) szemfestékpalettával is előrukkolt, az egyik a barnás színek vonalán mozog, meleg tónusú, a másik pedig kékesszürke színvilágú, hideg tónusú. Róluk lesz szó a mai bejegyzésben. 


A két paletta csomagolása teljesen egyforma, kattanással jól záródó műanyag, átlátszó tetővel. A termékek mérete nagyon kényelmes és praktikus, nem igényelnek sok helyet tároláskor, utazáskor. A belsejükben a szemhéjpúderek fém tányérkákban fixen ülnek. Az AVON felirat alatt a fedélben egy vékony csík tükröt, a paletták aljában pedig egy duplavégű, szivacsos applikátort is találunk. Bár úgy gondoltam, nem fogom használni ezeket, mégis kipróbáltam őket és el kell mondjam, nagyon jól fel lehet vinni velük a színeket.


A Not So Neutral egy igazi őszi/téli színeket tartalmazó darab. A felső sorban egy matt bőrszínt, egy matt világosbarnát (karamellfagyi), egy szolidan fényes, nagyon apró arany csillámos világosszürkét, végül pedig egy közepesen sötét barnát találunk, szintén lágy, selymesen fényes kivitelben. Az alsó sort egy meleg tónusú, apró arany csillámos, fényes arany nyitja, mellette még fényesebb, rezes színt találunk. Végül a paletta két legsötétebb színe: egy matt barna és egy majdnem fekete, nagyon sötét szürke. 


Így ebben a palettában 4 fényes és 4 matt színt kapunk, mely elég sok variációs lehetőséget tartogat számunkra. A világos és sötét festékek kombinálásával nappali és esti/alkalmi sminket is készíthetünk akár. A bőrszín, a világosszürke és az arany talán picit több noszogatásra szorul (nem annyira pigmentáltak), de építhetőek, úgyhogy végül ki lehet hozni belőlük jó dolgokat. Porolni is hajlamosak a színek egy picit, de szerencsére nem kezelhetetlenül. 


A Starry Nights paletta színösszeállításáról gyerekkorom szilveszterei jutottak eszembe. A felső sor egy arany csillámos, nagyon világos krémszínnel indít (ezt highlighternek ajánlom), mellette egy apró, ezüst csillámos kékesszürke. A következő szín egy arany csillámos barna, a sort pedig egy matt sötétkék zárja. Az alsó sor kezdőszíne matt szürke, aztán a paletta sztárja, a matt búzavirágkék következik. Végül két igazán sötét szín: egy nagyon sötét szürke alapban icipicit nagyobbacska ezüst csillámos, majd egy majdnem fekete alapban sötétkék csillámos szemhéjpúder. 


Itt a legtöbb odafigyelést a két sötét szín igényli, mert nagyon szeretnek porolni (kezdjük a sminkelést a szemsmink elkészítésével és csak utána alapozzunk). Az előző palettához hasonlóan nappali és esti/alkalmi smink is könnyen készíthető belőle. 

Fontos még megjegyezni, hogy minden esetben használjunk szemhéjalapot, mert anélkül a szemhéjporok élettelenek, halványak lesznek. A színmintáknál és a szemsminkeknél is szemhéjalapon láthatjátok nálam a festékeket. 


Két nagyon harmonikus színösszeállítású palettával van dolgunk, amiket bátran használhatunk. A kettő közül is biztosan tudunk választani magunknak egyet, de a novemberi katalógusban két új nyolcágyas szemhéjfestékkel is találkozhatunk (nude-arany és szürke-lila kombinációk) már. Az itt bemutatott paletták kifutó termékek, ezért érdemes gyorsan lecsapni rájuk, ha valamelyik megtetszett. Jelenleg 2399 Ft-ért lehet megvásárolni őket (novemberi katalógus 99. oldal), ami 8 színért nagyon jó ár. ITT rájuk tudtok pillantani online is.  

Tetszik Nektek valamelyik paletta? Szoktatok kékkel sminkelni? 

4 megjegyzés:

  1. Ez a neutral paletta nagyon szépnek tűnik! :)

    VálaszTörlés
  2. Mindkettő paletta csodálatos színeket tartalmaz,de nekem jobban tetszik a Starry Nights. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végre valaki, aki bevállalná a kékes színeket :)

      Törlés