Maybelline ajakceruzák


Ha választanom kellene egy kedvencet a drogériás sminkmárkák közül, biztosan a Maybellinet mondanám. Manapság, ha kisminkelem magam, biztos, hogy legalább egy terméket használok hozzá a márkától. Mindig alapdarab a szemöldökceruzájuk, beleszerettem a természetes színeket tartalmazó palettájukba, a Color Tattoo pedig verhetetlen nálam. Ezért (is) örülök mindig, ha valami új kerül tőlük a polcokra. Nemrég jelentek meg itthon a Color Drama Intense Velvet ajakceruzák. Külföldi oldalakon, videósoknál sokszor láttam már őket és igencsak kíváncsi lettem rájuk, úgyhogy nem kicsit örültem, hogy végre hozzánk is megérkeztek és lehetőséget kaptam arra, hogy kipróbáljam őket. Ebben a bejegyzésben rögtön kettőt mutatok meg Nektek. 



A ceruzák a Dm üzleteiben kaphatóak, áruk ~ 2200 Ft, összesen 10 szín közül választhatunk. Tetszik a csomagolás, a fekete alap fehér feliratokkal egyszerű, mégis elegáns. Az árnyalatot a ceruza végén láthatjuk, így nem kell a kupak alá néznünk, ha több van a fiókunkban és egy bizonyosat keresünk. A ceruzatest fából van, duci és rövid, jól kézre áll, könnyen lehet irányítani. A faanyag a ceruza gyengéje, nehezen lehet faragni, oda kell figyelni rá, mert a kemény fa könnyen szálkás marad és felsérthetjük vele az ajkainkat, a benne lévő krémes rúzs pedig szeret maszatolódni, kenődni faragás közben. 


A 140 Minimalist egy rózsaszínes nude, elég közel áll az ajkaim természetes színéhez. Rengeteg apró, ezüstösen fénylő csillám dobja fel  (úgy tudom, ez az egyetlen csillámos darab a ceruzák között). Ezzel picit többet kell dolgozni, mint a narancsos árnyalatúval; párszor áthúzom, mire szépen, egyenletesen el tudom oszlatni. Kellemes viselet, szinte alig érzem, hogy van valami az ajkaimon, és csak minimálisan szárít. Volt, hogy egy ebédet is kibírt minimális kopással, természetes hatású, mégis különleges színe van és tartós is, emiatt mostanában a hétköznapok nagy kedvence lett nálam. Van, hogy az orcákon ujjal eldolgozva pirosítóként is használom. 


A 410 Fab Orange árnyalat egy élénk, narancsos beütésű piros. Ennél az erős színnél igazán fontos a kontúrok miatt, hogy lehessen precízen dolgozni a termékkel. Szerencsére sem a körvonalak megrajzolásával, sem a kitöltéssel nincs probléma; pár mozdulattal, a széleknél egy áthúzással sikerült foltmentesen eloszlatni a rúzst, mindenféle egyéb segédeszköz (pl. ecset) nélkül. A finise leginkább talán krémes mattnak mondható és ez már egy fokkal jobban szárítja az ajkaimat, használat előtt és után mindenképpen ajakápolóznom kell. Nagyon tartós, szinte mozdulatlanul tűri a falatozást is - a szám sarkánál mozdult el a festék egy kicsit, de ezt könnyen tudtam javítani - és a "napi használattól" is csak lassan, egyenletesen kopik. 


A két színről összességében elmondható, hogy krémes, könnyen kezelhető, erősen pigmentált kencékről van szó, amik ráadásul tartósak is. Nem annyira, mint a mostanában igencsak divatos tartós, folyékony ajakrúzsok - bár összhatásukban eléggé hasonlítanak rájuk, főleg a narancsos -, cserébe viszont nem szárítanak olyan nagyon. (Itt jegyezném meg, hogy nekem sajnos hajlamos kiszáradni az ajkaim bőre, így akinél alapjáraton nincs ilyen probléma, lehet, hogy ebből a bizonyos minimális szárításból sem fog semmit érezni.) Rászáradnak az ajkakra felvitel után, de nem hoznak létre maszatolhatatlan bevonatot rajta, így a poharakon például nyomot hagy a festék.

Nekem nagyon tetszettek, már kinéztem másik két színt, amit be szeretnék szerezni. :)

Nektek hogy tetszenek ezek a ceruzák? Van kedvenc Maybelline terméketek? 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól áll Neked mindkét szín :) Én a Glamour-napokon tervezek beszerezni egy árnyalatot, csak még nem tudom, hogy melyiket :/ Nehéz a döntés, de valószínű egy erőteljesebb árnyalat lesz a nyertes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Ilyen szempontból nálam is kihagyhatatlan lesz a Glamour-nap. :) Nagyon szép színek vannak, nehéz választani. :D

      Törlés