Mossa | Arcápolás bogyós gyümölcsökkel


Egyre több organikus termék jelenik meg a boltok (de leginkább a webáruházak) polcain, a növényi arcápolás szerelmeseinek egyre inkább van miből válogatniuk idehaza is. Ahogy észrevettem (de javítsatok ki, ha tévednék), nálunk még mindig gyerekcipőben jár az organikus/bio, natúr kérdés, de talán a lassacskán beáramló minőségi, minősített termékek a tudást is meghozzák majd magukkal. Egy ideje már engem is foglalkoztat a növényi arcápolás kérdése, így nagyon örültem, mikor lehetőséget kaptam a Mossa két termékének tesztelésére. 

A Lettországból származó Mossa az északi növények erejével ápolja bőrünket, készítményei vadon termett és kertben termesztett bogyós gyümölcsök kivonatát tartalmazzák. Az északi térségben a roppant hideg, hosszú és sötét tél arra készteti a növényeket, hogy egyedülálló túlélési eszközöket fejlesszenek ki; a rövid nyár során megszerzett energiát összetett tápanyagok, antioxidánsok és vitaminok formájában tárolják. Még több infó ITT

Amit még fontos megemlíteni, hogy a márka termékei ECOCERT minősítéssel rendelkeznek. Egy nemzetközileg elismert szervezet felügyeli a gyártási folyamatokat, a csomagolást és természetesen az összetevőket is. Az organikus minősítéshez 95%-ban növényi eredetű összetevőket kell tartalmaznia a terméknek, valamint az összetevők legalább 10%-a kell, hogy bio gazdálkodásból származzon. A natúr minősítéshez az összetevők minimum 50%-ának kell növényi eredetűnek lennie és az összetevőknek legalább 5%-ban bio gazdálkodásból kell származniuk. Még több infó ITT


Micellás arctisztító málnakivonattal és vitaminokkal - Hármas hatású természetes és gyengéd mikroemulzió málna kivonattal, vitaminokkal és hialuronsavval tisztítja a bőrt, eltávolítja a sminket, tonizálja és táplálja a bőrt egyetlen lépésben. Az eredmény friss, üde és ragyogó arcbőr. Az összetevők 99%-a természetes eredetű, 5%-ban származnak bio gazdálkodásból - ECOCERT natúr minősítésű termék. 200 ml, 3490 Ft. 


A csomagolás praktikus, egyszerű és letisztult, mégis rengeteg információt kapunk a termékről. A kiszerelés is el van találva, tényleg olyan adag, amit az ember akár az utazós táskájába is bedob - bár semmi szükség ekkora adagra mondjuk egy nyaraláshoz, mert kevés elég belőle egy-egy használat során. A műanyag kupak szorosan záródik, nyomásra nyílik, nagyon jól lehet adagolni vele a folyadékot, nem ömlik a tubusból a termék, mint a letekerős kupakos verzióknál. 

Kicsit újra kellett magamban gondolnom a micellás víz fogalmát miután kipróbáltam ezt a terméket. Eddig nálam egy egyszerű sminkeltávolító, illetve "gyorsan azért még áttörlöm valamivel az arcom" funkciót láttak el a drogériában és gyógyszertárban kapható verziók és nagyon szerettem őket. Aztán jött ez a málnakivonatos darab, ami szerves része lett az arcápolási rutinomnak és igazából nem is micellás vízként gondolok rá, hanem valamiféle esszenciaként, amit imád a bőröm és alig várom, hogy kiönthessem a vattakorongra reggelente. 


A teljesen átlátszó folyadéknak mandulás, savas illata van. ami így első hallásra (olvasásra) zavarónak tűnhet, de egyáltalán nem az. Mintha éreznék egy kis gyümölcsösséget is, miközben áttörlöm az arcom a vattakoronggal, de tényleg, engem összességében mandulára emlékeztet a termék illata. Hamar beszívja a bőröm, ami utána húz egy picit (tudjátok, amikor egy-egy lemosó után érezni, hogy nem száraz, feszülő, hanem extra tiszta a bőr és azért húz), de jöhet rá a krém és kész is a reggeli arcápolás. 

Érdekes módon valamiért nagyon idegen a gondolat számomra, hogy ezzel mossam le a sminkem, pedig a nappali sminkhez eddig szinte mindig micellás vizet használtam. Ez egy alapos sminklemosás után már az ápolás szekcióban használatos. Persze azért kipróbáltam, mit tud, a nem vízálló sminket szépen lehozza. 


Intenzív hidratáló és energetizáló nappali krém - 5 az 1-ben intenzív hatás, az azonnali hidratálásért. A hialuronsav feltölti az apró ráncokat, hidratál, a természetes olajok pedig megakadályozzák a folyadékveszteséget. A C-vitamin serkenti a kollagén-szintézist, az antioxidánsok serkentik a sejtmegújulást, a bogyós vitaminok pedig élettel töltik fel a sejteket, sokkal ragyogóbb, azonnal hidratált bőrt eredményezve. Az összetevők 99%-a természetes eredetű, 14%-ban származnak bio gazdálkodásból - ECOCERT organikus minősítésű termék. 50 ml, 4790 Ft. 


Ezt a nappali krémet egy vékony, pumpás fejű műanyagtubus rejti. Szimpatikus ez a megoldás, nem kell belenyúlni, így a krémet nem tesszük ki a kezünkről belekerülő mindenfélének, fénynek, levegőnek. Egy pumpálásra szép nagy mennyiséget kapunk, de ennyit nem muszáj kiadagolni, kisebb, akár borsónyi krémet is kinyerhetünk a tubusból. Ez jó is így, mert egy pumpálásnyi krém nálam például még kevés lenne, kettő viszont már sok. 


A barackos színű, lágy, de nem híg krém illata a micellás vízhez hasonlóan savas, de ez már inkább gyümölcsös aromájú. A bőrre felvíve azonnal elkezd beszívódni és pár pillanat múlva már száraz is a felület, mintha nem is kentünk volna rá semmit, azt leszámítva, hogy eltűnik az a tiszta, lemosós húzás, a bőr pedig puha és friss lesz, nem szárad ki és/vagy kezd el hámlani még egy hosszú nap folyamán sem. Az egyetlen dolog, amin picit javítanék még, hogy hamar (1-2 óra múlva) érzem, hogy kezd visszazsírosodni az orrom melletti rész. Talán ki kellene egészítenem a krémet egy szérummal vagy ilyesmi, de igazából olyan jól elvagyok a pozitív hatásaival, hogy ez annyira nem is foglalkoztat, csak a kukacoskodó énemnek jutott eszébe megemlíteni. 


Az alapfelállás egy normálhoz közeli vegyes (leginkább az orr mellett olajos), az orcákon, orrcimpán és szemöldök környékén vízhiányos bőr, amit a két készítménnyel és az esti hámlasztóval jelenleg nagyon jól kordában tudok tartani. Pedig előttük egy ideig a vízhiánytól hámló részek miatt csak nagyon ritkán tudtam alapozóterméket (BB krém, alapozó, korrektor, púder) használni, mert az összes annyira kiemelte ezeket a területeket, hogy rossz volt nézni. Most hámlásmentes, puha és hidratált az arcom és azt az egy-két gyulladást, pöttyöt, ami a stressz, nemalvás, stb... miatt jön rám, gond nélkül el tudom rejteni némi korrektor alá.

Elég nehéz elkülönítenem a két termék hatását, mert együtt használom őket és ezzel egy annyira jó reggeli kombinációt kaptam, amiből nem nagyon szeretnék kizökkenni. Így belegondolva talán a krém az, amit tudnék helyettesíteni, a micellás víz javára lemondanék róla, mert az valami olyan jóság, amihez hasonlóval eddig még nem találkoztam.

Örülök a Mossa termékeinek, tetszik a gyümölcsös koncepció, a csomagolás és a beltartalom hatása is meggyőzött. Arról nem is beszélve, hogy bár minősített kozmetikumokról van szó, az áruk egészen baráti, így talán a fiatalabbak és azok is megengedhetik maguknak, akik még csak most ismerkednek a növényi arcápolással.

Ha kíváncsiak vagytok a márka többi termékére is, meg tudjátok kukkantani a kínálatot a Natural Skin webshopján IDE kattintva.

Nektek szimpatikus a Mossa? Kipróbálnátok tőlük valamit? 

0 megjegyzés: